Anket Anne olmaktan pişman mısınız?

Anne olmaktan pişman mısınız?

• Kararsızım...

OY: 1 7,7%
  • Pişmanım.

OY: 2 15,4%
  • Çok harika bir duygu.

OY: 10 76,9%

• Ankete Katılan
    13

kediii

Guru
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2012
12
7
286
Ankara
Merhaba,
Az önce bir sitede gezerken "annelikten pişman olmak" konulu bir forum gördüm. Tabi yazanlar erkek. Haydi bunu kadın kadına konuşalım. Deneyimlerinizi aktarınız. Bir kadın neden çocuk ister? Çocuktan sonra pişman oldunuz mu?

Kendi yorumum şu;
Yeni bir evlilik sürecine giriyorum ve kesinlikle gelecekte kendimi bir anne olarak asla göremiyorum. Çok zorlanacağımı ve yıpranacağımı düşünüyorum...

Merhaba,
Az önce bir sitede gezerken "annelikten pişman olmak" konulu bir forum gördüm. Tabi yazanlar erkek. Haydi bunu kadın kadına konuşalım. Deneyimlerinizi aktarınız. Bir kadın neden çocuk ister? Çocuktan sonra pişman oldunuz mu?
Anne olduğum için hiçbir zaman pişman olmadım, kızım iyi ki var.

Böyle hissettiğim zamanlar oldu. Yalnızdım, bebeğim zordu, çıkmazda hissediyordum. Ama şimdi en başa dönsem yine anne olmak isterim (hamileyim zaten askdkfkfk). Sadece şunu söyleyebilirim yukarıda da bir arkadaş yazmış bu hayatta en çok anne olmayı sevmedim. Çocuğu için kendini unutan artık sadece anne olmaktan ibaret olan bir kadın olamadım.

Böyle hissettiğim zamanlar oldu. Yalnızdım, bebeğim zordu, çıkmazda hissediyordum. Ama şimdi en başa dönsem yine anne olmak isterim (hamileyim zaten askdkfkfk). Sadece şunu söyleyebilirim yukarıda da bir arkadaş yazmış bu hayatta en çok anne olmayı sevmedim. Çocuğu için kendini unutan artık sadece anne olmaktan ibaret olan bir kadın olamadım.
Bu dengeyi nasıl kurabildiniz? Kendini unutmak gayet tabii, sana muhtaç bir varlık var

Bu dengeyi nasıl kurabildiniz? Kendini unutmak gayet tabii, sana muhtaç bir varlık var
Aslında bence sürecin geçici olduğunu kabul etmek. İlk zamanlar "tamam bitti artık başka hayatım kalmadı" diyorsun. Sonra büyüyor, yavaş yavaş bireyselleşiyor. Sen de kendine vakit ayırıyorsun. Ha bundan memnun arkadaşlarım da var kendini anneliğe adamış ve hiç şikayeti olmayan.
Annelik ilginç bir duygu bence. Mesela dün traş oldu saçı kesilince gözüme büyümüş geldi ve büyüyp gidiyor diye içim hüzün doldu. Bak yukarıda da büyümesi kendime vakit ayırmak için çok iyi demiştim.
Açıkçası ben de çocuğum yokken ay bir anne olsam diye yanıp tutuşan biri değildim ama anne olmak yine de çook güzel her türlü zorluğa rağmen.

bence insanlar belli bir olgunluga ulastıgında çocuk yaparsa böyle saçma şeylere düşmez,şahsen benim aklım almıyor anne olmaktan pişman olan birine.Dünya bambaska guzel bır yer oluyor o minik bakışlarla.Bu sorunu ben genelde erkenden anne olanlarda yada egıtım sevıyesıyle cok alakalı oldugunu dusunuyorum.Alllah isteyene versin sözü çok güzel bir söz,o minicik kalpler sadece isteyenlerin olsun🙏(not:yaş 35 10 yıllık evlıyım)ve assla bir gün bile anne oldugun ıcın pişman olmayı bırakın hergün gözlerim dolar şükrederim Allahıma🧿🙏haa sanmayın cok kolay bebegım kolıktı biyandan aksam 18.30 da cıktıgım streslı bı işim var ama eve koşarak gidiyorum,dünyaları hiçbirşeyi değişmem evladıma🧿

bence insanlar belli bir olgunluga ulastıgında çocuk yaparsa böyle saçma şeylere düşmez,şahsen benim aklım almıyor anne olmaktan pişman olan birine.Dünya bambaska guzel bır yer oluyor o minik bakışlarla.Bu sorunu ben genelde erkenden anne olanlarda yada egıtım sevıyesıyle cok alakalı oldugunu dusunuyorum.Alllah isteyene versin sözü çok güzel bir söz,o minicik kalpler sadece isteyenlerin olsun🙏(not:yaş 35 10 yıllık evlıyım)ve assla bir gün bile anne oldugun ıcın pişman olmayı bırakın hergün gözlerim dolar şükrederim Allahıma🧿🙏haa sanmayın cok kolay bebegım kolıktı biyandan aksam 18.30 da cıktıgım streslı bı işim var ama eve koşarak gidiyorum,dünyaları hiçbirşeyi değişmem evladıma🧿
Hele hele çalışırken anne olmak çok ayrı bir mesele... çok iyi bir baş etme mekanizmanız olmalı...

dünyanin en zor ama ennnn güzel seyi anne olmak 💝 cok sükür Rabbime iyi ki evladim var, iyi ki dogmus, hayat bambaska bir anlam kazandi onunla.

Pişmanlık değil de ben hayatta en çok anne olmayı sevemedim, çocuklarımı çok seviyorum orası ayrı
Kesinlikle bu ben asla pişman değilim ve bebeğimi de çok seviyorum ama dünyadaki en güzel şey anne olmak diyemiyorum . Allah çocuklarımızı bağışlasın

Annelik inanılmaz zor. Hele de tam gün mesaili çalışan bir kadınsanız ve destek olacak kimseniz yoksa hayatınızda size ait tek bir dakika bile kalmayacağını bilin. Maddi durumum da iyi ancak güvenilir bir yardımcı bulmak, çocuğu birine emanet etmek o kadar zor ki… Bazen boş boş tavana bakmayı bile özlüyorum.

Annelik inanılmaz zor. Hele de tam gün mesaili çalışan bir kadınsanız ve destek olacak kimseniz yoksa hayatınızda size ait tek bir dakika bile kalmayacağını bilin. Maddi durumum da iyi ancak güvenilir bir yardımcı bulmak, çocuğu birine emanet etmek o kadar zor ki… Bazen boş boş tavana bakmayı bile özlüyorum.
Şu an ben … sürekli bacağıma yapışık gezdi bugün her an kucağımda olmak istedi eşim geldi 5 dk kendimi odaya kapattım ..

Ben pişmanım heralde bana ilk 2 senesini similasyon falan gösterselerdi asla yapmazdım. Eminimki hiçbi kadın yapmazdı.

Ama evlatlarımı çok seviyorum orası ayrı onlar için dünyayı yakarım❤️ Allah’ım bağışlasın ikisinide bana.
Sanırım zorluğu kadar sevgiside büyük düşününki sevgisi nekadar büyük ama çokta zor aynı oranda resmen kapışırlar yani.

Ben pişmanım heralde bana ilk 2 senesini similasyon falan gösterselerdi asla yapmazdım. Eminimki hiçbi kadın yapmazdı.

Ama evlatlarımı çok seviyorum orası ayrı onlar için dünyayı yakarım❤️ Allah’ım bağışlasın ikisinide bana.
Sanırım zorluğu kadar sevgiside büyük düşününki sevgisi nekadar büyük ama çokta zor aynı oranda resmen kapışırlar yani.
Daha 38 günlük anne olarak böyle düşünmeniz çok normal 🥹

Daha 38 günlük anne olarak böyle düşünmeniz çok normal 🥹
Evet o yüzden diyorum ilk 2 sene gösterilseydi yapmazdım. Bu ikinci olmadan önce bu soruya denk gelseydim ilk oğlum büyüdüğü ve rahata erdiğim için hiç pişman değilim derdim😂

Şuan lohusayım uykusuzum mutsuzum kısıtlanmışım kokuyorum açım dışarı kafama göre çıkamıyorum yorgunum birinci evladımı ihmal ediyorum kocamı ihmal ediyorum kendimi unutmuş durumdayım zaten ben diye birşey yok o yüzden şuan bu kafayla pişmanım. Ama bundan 3-4 sene sonra pişman değilim derim kesin🤦🏼‍♀️.

Aaaay Allah unutturuyor işte yoksa kimse İkinciye çocuk yapmazdı🫣

Back
X