• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmaktan Vazgecme Eşiği

45 yaşında 6 yaşında bir kız annesiyim, tek çocuk ve ben kızımla süper dinamik bir hayat yaşıyorum.
Geç anne oldum evet ama kariyerime yatırım yaptım, işim sebebiyle dünyada bir çok ülke gezdim, farklı milletlerden arkadaşlar edindim ve kızım ondan sonra dünyaya geldi. Şunu da yapsaydım diyecek birşeyim kalmamıştı yani. O zamana kadar anne olmakta istememiştim.
Annemle aramızda 29 yaş var ama zerre miktar anlaşamayız. Dünya görüşümüz taban tabana zıt. Bu iş yaşla maşla olmuyor, kafa yapısı ile alakalı.
Ayrıca çocuğum yaşında olabilecek yeğenlerim beni çok severler, sırdaş görürler ve benden daha genç olan annelerinden daha iyi anlaşırlar ;)

Öyle dusunmeyın bence. Belkıde frekansınız çok güzel olucak. Napalım Allah nasip etmedı genç yaşta.
Hayat sadece çocuk yapmaktan ibaret değil ki.öyle olsa ne kadar erken o kadar iyi deyip, 14,15 yaşında doğururduk yani? Hayat çok yönlü bir olgu.çocuk yapmadık ama bir sürü başka şeyler yaptık.bunları neden düşünmüyorlar ? Herşey ne kadar erken o kadar iyi demek değil ki.hatta erken olunca daha çok sıkıntı çıkıyor çoğu konuda.

Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
BEnce kritik bir eşiktesin. Eğer anne olacaksan bir an önce olmalısın. Aradaki yaş farkı açılınca gerçekten çok fark ediyor herşey. Çocukla geçirdiğin zaman bile....45 i geçince başını taştan taşa vurursun sonra. Geri dönüşü olmaz. Bu duyguyu yaşamadan ayrılmamalı bir kadın bu dünyadan; biyolojik veya diğer türlü...

Valla inanılmaz :p 50 yaşında anneyi öldürüp mezara koymuşlar :p gözü görmüyormuş da çocuğun ödevlerine yardım edemiyormuş da. Ayol benim annem 66 yaşında. 65 yaşında zorla emekli oldu (yaştan dolayı) okulun en sevilen, en istenilen, en başarılı sınıf öğretmeniydi. Hala yolda durdurur aç"ay keşke bırakmasaydı" diyorlar bana :p değil 1 çocuk kaç çocuk okuttu.

Annemle aramda 29 yaş var, kardeşimle arası 31 yaş. Kadın bize taş çıkartır. Daha birkaç sene önce italya gezisine çıktık benim peltim çıkarken o geziyordu. Daha 6 ay önce mısır gezisine gitti. Yahu bu 60lı yaşlar ne sanılıyor çok ilginç. İnsanın karakteri, genetiği, bunlar asıl önemli olan. Ben 36 yaşımda doğurdum kızım 1 yaşında. Her şeyine yetişiyorum :p 20li yaşlarda anne olsaydım asla böyle olmazdım. Aklım bir karış havadaydı. Asıl 25 öncesi çocuk bana çok çok büyük kumar geliyor. Kendi çocuk bir de çocuk bakacak :p

Bir bitmedi şu yaş eziklemesi gitti. Hadi erkekler yapıyor onu anlıyorum. Yamuk tiplerine, bozuk karakterlerine aklı başında kadın bakmaz, gençken kandırıp kapatması lazım ki üreme, eşe sahip olma şansı olsun. Kadınlar niye bunu yapıyor hiç anlamıyorum.
Bravo valla.buralarda 30,35 yaşında kafam artik çocuk götürmüyormuş, doğurunca anladım diyen kadınlar vardı.sanki 20 yasında doğurmuş olsa şikayet etmeyecekti ? Sanki 20'li yaşlarda doğuranlar robocop falan.hiç yorulmuyorlar.çocuk büyütmek zordur.20 yaşında da zordur, 40 yaşında da.hemen yaşa bağlıyorlar olayı.

Canım spor yap sağlıklı beslen, 28 yaşındayım ama 20 hissediyorum beden olarak. 50lerimde de hedefim 30 hissetmek… daha geçen 90 yaşında nenesimi paylaşmış kız instagramda, kadın spor yapıyor, koşu yapıyor, fit ve genç gibi hayatını yaşıyor. Yine sabah haber gördüm, 80lerinde iki kadın kanki dünyayı gezmişler. Kimi 50sinde yerinden kalkamaz, kimi 80inde çakı gibi. Ayrıca dünya konusunda asla ama asla geleceği bilemezsin. Kim bilir belki kendimizi robotlara yğkleyecek ve hep genç vücutlarda kalacağız ama bilim kurguya gerek yok, kendine iyi bak🙏🏻 bir de benim annemle aramda az yaş var ama hiç arkadaş gibi falan değiliz, kuzenimin annesi yaşlı, kankiler. Bu iş yaşla alakalı değil bence çok
28 yaşla, 20 yaş hayat tarzına dikkat etmesen de fark etmez ki zaten ? Ikisi de çok genç yaşlar.kadınlarda çok öyle bariz bedensel farklar olmuyor diyorlar menepoza kadar.

Eski ile kiyaslamayin.
Eskiden 40 yaş bitik yastı emekli yasiydi.
Şimdi çoğu kadın o yaşlarda evleniyor.
Ve gayet sağlıklı doğuran tedavisiz hamile kalan da kadın çok.
Artık insanlar 80 90 a kadar yaşıyor.
Ben dünyaya geldiğinde babam 42 yaşındaydı mesela.
Hiç te aramizda jenerasyon farkı yok.
Ve yaşı 77 hala dinç sapasaglam.
Gayet de bizim hayatımızı gördü.
Kardeşim dünyaya geldiğinde de 47 yaşındaydı.
Şuan ki hayat şartları farkli.
Ben de ikinci cocuk dusunursem 40 yaşı bulur.

Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
O şekilde düşünmeyin. İnsan ömrü uzuyor yaş aralıkları genişliyor. Ayrıca bu arkadaş gibi olma olayı yaş ve yaş farkından bağımsız anne kız arasındaki ilişkiye alakalı. Annemle aramda 27 yaş var ama benim hayatımın 2 yılı hariç hep arkadaş gibiydik.

35 yaşında anne oldum ilk ve son kez.Kizim 8 ben 43 yaşındayım su anda.Hayatta asla pişman olmadigim ve olmayacağım tek sey evladım.Tek başıma hem anne hem babalik yapiyorum yıllardır.Ona rağmen iyi ki diyorum.
Onu her zaman ve her koşulda sevip, koruyabilecekseniz , buna cesaretiniz varsa anne olun.Zaten arkadaş olsun diye değil evlat olsun diye doğuruyoruz.

Annelik yaşla olan bir şey değil. Kuşak çatışması vs bunlar geçen yüzyılın zırvaları. Şu an 30+ yaşında olanlar zaten y kuşağı. Bilinçli nesil.
Ben de 35te doğurmayı düşünüyorum ve bunu çocuğuma bir haksızlık olarak görmüyorum.

Ayrıca benim annem de 35inde doğurdu kardeşimi. Ama nice 20sinde doğuranlara taş çıkarır. 60 yaşında Örgün olarak 3.üniversitesini, 2.yüksek lisansını okuyor, tüm yıl emekli maaşını biriktirir yazın yurtdışına gezmeye gider. Para kazandığı 2 tane hobisi var. Üstüne bir de yazılım öğrenmeye niyetlendi.
40ında ruhu ölmüş bir anne mi tercih edersiniz 60larında aktif birini mi? Dediğim gibi iş kendine bakmakta bitiriyor. Sizin ruhunuzun ölesi varsa zaten hiç doğurmayın.

Herşeyi yaşa bağlamayın herkes 70 yaşında mi oluyor yada her 70 yaşında insan hasta mı oluyor saçma bir düşünce bu..39 yaşında anne oldum şimdi kızım 1 yaşında enerjim yerinde çok şükür iyi ki doğdu yavrum dünyaya onunla bakmak paha biçilmez.

Benim eşimin ablaları 19-20 yaşında evlenmişler ve şimdi o kadar pişmanlar ki. Ben 27 yaşımda evlendim 29 yaşımda doğuracağım inşallah bana özeniyorlar. Erken yaşta çocuk yapan insanlar gençliklerini tam yaşayamadan çocuğa adıyorlar kendilerini. Ben gençliğimi yaşayabildiğim kadar yaşadım , ülkeler şehirler gezdim , tecrübe kazandım şimdi çocuğumu bunlarla büyüteceğim. Yaş farkı olunca arada kuşak farkı oluyor falan karakterle ilgili bir şey. Annemle kardeşim arasında 31 yaş fark var hiç de daha genç annelerden farklı bir ilişkileri yok. Kimin ne kadar yaşayacağını veya nasıl yaşayacağını Allah bilir. Çocuğu istiyorsanız bunlarla üzmeyin bence kendinizi.

Aslında her şey zamanı gelince olur.

Kişi 20 de evlenir çok ister ama çocuk 35 de doğar.

Kul kurar kader gülermiş hesabı.

Eşimin arkadaşı 55 yaşında yeni 2.ye baba oldu 29 yaşında bir oğlu var ayrıca

Şimdilik her şey mükemmel onlara göre ama asıl sorun çocuk büyüdükçe ,okula başlayınca

Allah herkesin gönlüne göre versin.

İmkan varsa ve isteniyorsa buna çocuk,ev,araba her şey dahil ötelenmemeli bence

Dünyaya 35 yaşında gelmediniz ki? Erken yapsaydınız siz de. Neyse ki, bu küflü düşünceler çoğunlukla Doğu ülkelerinde var. Hele birinin yazdığına bak:Kardeşine yardım edemiyorlarmış gözleri için. 😄
Benim 45 yaşım var, qaget de güzel yardım ediyorum, gözlerim de kor olmadı hala. Yani bu 40-lı yaşları ne biliyorsunuz ya. Araba alacam daha. 🤣Kullanmak öyrenicem daha.Daha nice öyrenciler yetişdirecem Allah ömür, sağlık verirse.
Ki bu dilek her yaş için dilenir zaten.
Anne olmak sizi korkutuyorsa, bu ayrı.
50'li yaşı 1920'lerin 50'li yaşı gibi düşünüyorlar. Kendine iyi bak, spor yap, gündemi takip et, gerekirse botox. 50'yken 35 görünürsün.

1950'lerde değiliz 2023 yılındayız artık bu çağda geç doğumlar cok. Cünkü insanlar hayatın üremeden ibaret olmadıgını anladılar.
İş, güç, eğitim ,kariyer derken zaman geçiyor zaten.
benim annemle aramda 25 yas var kardesimle annemin arasında 42 yas var. Dayımın eşi 47 yasında hamile suan :)

Yaş önemli değil nasıl hissettiğin önemli. Annem cok fit bir annedir kardesim 14 yasında suan her seyi yapıyorlar beraber. Kaygı duymayın o erken doğumlar eskide kaldı.
Hayatı yasamak önemli hayat cocuktan önce cocuktan sonra diye ayrılıyormus :rapci:

Ha bi de bundan sonraki cocukların cogunun annesinin yaşı geç olacak erken annelere şaşırılacak o konuda içiniz rahat olsun :halay:

Ben de 28 yaşında evlendim. Bir süre yurtdışında yaşadık.. Çocuk için hazır olduğumda 34 düm Ben de bu sebeplerle çocuk yapmadım. Annemle aramızda 35 yaş var, vefat ettiğinde ablamlar olmasa hayatım manevi olarak çok zor olurdu. İlerde çocuk tek kalacaktı.

Babamı kaybettiğimde 40 yaşındaydım. 20 sene daha yaşasaydı babama doydum demezdim.
Bunun yaşla alakası yok. Kimi 5 senede çocuğuyla dolu dolu vakit geçirir. Kimi 50 sene mesafeli yaşar.
Ben 42 yaşında anne oldum. 20 yaşlarımda olsaydım pişmanlık yaşardım. Çocuk olunca kendini ona adıyorsun. Hazır hissetmek lazım.

Back
X