• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmaktan Vazgecme Eşiği

Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
Yengem ilk çocuğunu 38 ikinciyi 40 da doğurdu. Kendine çok iyi bakar gayet atak, genç. Gerçi yurtdışında yaşıyorlar tcde 20 yaşındaki insanda erken yaşlanıyorda 😢 demem o ki artık kadınlar özellikle çalışan kadınlar 40 lı yaşlarında anne olmayı tercih ediyor bana geç bir yaş gibi gelmiyor 🤷🏻

Annemle aramda 30 ablamla annem arasında 19 yaş var.
Ve o ikisi anlaşamaz ben ise annemle çok iyi anlaşırım
Doğacak çocuğun da karakteri ve çevresi olacak. Siz bir fidan yetiştirirken kendinize arkadaştan ziyade iyi bir nesil yetiştirme derdinde olursanız ilk 10 senesinde zaten o olması gerektiği kıvama geliyor.
Benim yaş farkı kaygım olmadı çocuklarımla. Açıkçası 25-26 yaştan önce anne olma fikri ve birkaç çocuğa sahip insanlara şaşkınlıkla bakıyorum çünkü ben hala çocuktum o yaşlarda. Hayata dair beklenti ve hırslarım vardı.çoğunu da yaptım elde ettim. Edemediklerim de kalbimde bir heves olarak hala duruyor.
Ve hatta kızımla ve karnımdaki ile şöyle bir planım var liseye bir kapak atsınlar belki ben tekrar bir üniversite okurum ya da ydışında master doktora devam ederim onları da yanıma alarak.
Hevesler, heyecanlar ve hayattan beklentiler sizi canlı kılar.

Annem 65 yaşında şuan. Ve rahatsızlıkları olsa bile dünyanın en keyifli ve zevkli insanı. Canım sıkıldıkça arkadaşlarımdan önce onu ararım:)

Süreç size bağlı. Herkes çocuk sahibi olacak diye bişey yok.

Babamla var. Babam 70 ben 36 yaşındayım. En iyi dostum sırdaşım. Arkadaşım. Annem ise 62 yaşında psikolojik sorunları nedeni ile malesef aklı basinda değil uzun süredir. Yani yaşa bakmayın. Ben de 36 yaşındayım ben de düşünüyorum bı tane. Ayrıca vazgecmeyin , böyle arkadaslarim çok oldu. Önce olmadı sonra oldu. Beş yıl olmayan bilirim. Tabi sizin de beş yıl olcak diye bir kaide yok. Ama ümidi kesme noktasına gelip devam edip mutlu sona ulaşan var. Birde zaten birey yetiştirecek siniz. Siz genç de olsanız onun ayrı hayatı olacak sadece siz onun yanında destekleyici olacaksınız. Böyle düşünün. Doktorlar kesinlikle olmaz demiyorsa ümitsizliğe kapılmayın.
Bende 6 yıldır deniyorum olmadi tüp bebek vs vs suan 37 yaşındayım Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor nasipteki geliyor başa.

Bende 6 yıldır deniyorum olmadi tüp bebek vs vs suan 37 yaşındayım Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor nasipteki geliyor başa.
Kesinlikle. Benim arkadaşım 8 yillkk felan evliydi , Dr lar.sorun yok diyordu ama neden olmuyor bulamiyorlardi. Sonunda oldu. Hayırlısı ile sağlıkla gelsinler inşallah. Hepsi. 🤲

Annemle kardeşim arasında ve benimle küçük kızım arasında 35 yaş var. İki arkadaşım 38, bir arkadaşım 36 yaşında ikinci çocuklarını doğurdular. Başka iki arkadaşım da 39 yaşlarında üçüncü çocuklarını kucaklarına aldılar. Hatta 41 yaşında üçüncü kızını doğurmuş olan arkadaşım şimdi dört yaşındaki kızı için yaşama sevincim oldu, büyükleri büyütürken ne kadar cahilmişim, bunda çok relax hareket ediyorum o yüzden galiba çok sosyal ve konuşkan diyor. Sizin bakış açınıza göre özellikle bu üçüncüler hapı yuttular 😂 hayatta her şeye yön verebileceğinizi sanmayın. Yiyecek ekmeği içecek suyu olan dünyaya geliyor. Bize düşen elimizden gelenin en iyisini yapmak

Merhaba, öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.
Benim annemle benim aramda 30 yaş var, ama annemle ablamdan daha iyi anlaşırım.
Şimdi benim de iki kızım var, ilk kızımı 24 yaşında, ikinciyi 30 yaşında doğurdum. Hatta 34 yaşındayım ve bazen 3. Çocuk aklıma geliyor ve etrafımda 40 yaşında çocuk yapmış bayanları izliyorum, anneliklerini çok güzel yaşıyorlar.
Mesela erken yaptığın çocukta daha çalışmamış olabiliyorsunuz ya da araba kullanmıyorsunuz aktif olarak, ama 40 yaşında çocuğunuzu doğurduğunuzda genelde cebinizde para, aktif arabasını kullanıp çocuğunu kurslara, tiyatrolara götürebilen bir anne oluyorsunuz.
Açıkçası ben erken doğurduğum için mutluyum ama ileri yaşta çocuk yapmamı da engellemez, nasip.
Genelde 2-3 çocuğu olanların ilki ve sonuncu arasında zaten 10 yaş var, birini 25 de doğursan 2. Ya da 3. 35-37 yaşlarında oluyor.
Allah doğru zamanda ve hayırlısı ise nasip etsin dizede :)

yaş filan değil de dünya cidden berbat bi yere gidiyor. yapmayın derdim, şimdiden böyle düşünüyorsanız ileride kesin ama kesin pişman olursunuz çocuk yaparsanız. elbet mutlu da eder sizi ama bunun için çocuk yapmak dev bencillik.

Merhaba
Ben geç evlilik yaptım. 39 yaşında. Küçücük bir kızken bile bebeklerimin annesiydim. Anne olmak çok istediğim bir şeydi. Şimdi 47 yaşındayım ve 7 yıldır anne olmaya çalışıyorum. Şuanda bile yatağımdan yazıyorum size bu yazıyı. Geçen hafta embriyo transferimi gerçekleşti ve tahlil günümü bekliyorum. Biliyorum Buda tutmayacak çünkü kanamam başladı. Geç evlenmek zorunda kaldım diye anne olmaktan vazmı geçmeliyim sizce. Bu kadar istediğim bir şeyi anne olmayı. Kaldı ki etrafta bu kadar saçma çocuk yetiştiren(!) genç anneler varken. Bana sırf rakamlardan ibaret olan yaşım büyük diye yakıştırmıyormusunuz. Yattığım günler boyunca kadın reality showları seyrediyorum. Orada ki insanları hep genç anneler yetiştirmiş. Böyle bir toplum mu hayaliniz.

Merhaba arkadaslar,

Ben 29 yasimdayken evlendim. Su an 35 yasimdayim. Son iki yildir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama henuz olmadi. Fakat son zamanlarda canimi sikan bir durum var. Sanki matematik hesabi yapmayı yeni ogrenmis gibi birden aydim duruma. En iyi ihtimalle 36 yasimda bile anne olsam cocugumla aramda 36 yas olmus olacak. Bu ne demek. Cocugun kendine geldigi hayatini buldugu zamanlarinda benim 50 li yaslarimda olacagim anlamina geliyor. Ben 35 annem 55 yasinda. Ben 15 yildir annemle dost gibiyim. Ama cocugum 35 yasinda oldugunda ben 70 yasimda olacagim. Belki hayatta bile olmayacagim. Buyuk haksizlik, sadece hayvansal gudulerime gore hareket ediyor gibi hissediyorum. Annesiyle arasinda 30 kusur yas olan kisilerin tecrubelerini merak ediyorum. Dunya mok gibi bir yere gidiyor. Depremler, savaslar, super hucreler, yapay zekalar, robotlar. Arkamda birakacagim cocugu bu dunyaya mi emanet edecegim ? Herkes tarafsiz olarak gorusunu yazarsa cok sevinirim. Teşekkürler
😔😔

Merhaba
Ben geç evlilik yaptım. 39 yaşında. Küçücük bir kızken bile bebeklerimin annesiydim. Anne olmak çok istediğim bir şeydi. Şimdi 47 yaşındayım ve 7 yıldır anne olmaya çalışıyorum. Şuanda bile yatağımdan yazıyorum size bu yazıyı. Geçen hafta embriyo transferimi gerçekleşti ve tahlil günümü bekliyorum. Biliyorum Buda tutmayacak çünkü kanamam başladı. Geç evlenmek zorunda kaldım diye anne olmaktan vazmı geçmeliyim sizce. Bu kadar istediğim bir şeyi anne olmayı. Kaldı ki etrafta bu kadar saçma çocuk yetiştiren(!) genç anneler varken. Bana sırf rakamlardan ibaret olan yaşım büyük diye yakıştırmıyormusunuz. Yattığım günler boyunca kadın reality showları seyrediyorum. Orada ki insanları hep genç anneler yetiştirmiş. Böyle bir toplum mu hayaliniz.
İnşallah anne olursunuz size dua edeceğim moralinizi hiç bozmayın

Merhaba arkadaslar,

Dünya konusunda hak veriyorum bazen ben de öyle düşünüyorum ama diğer yandan benim annemle de aramda 30 küsür yaş var ve aramızda sıkıntı yok. Ölüm zaten her dakika bulabilir yaşla bir alakası yok. Benim şuan yaşım 25 ufukta 30dan önce pek evlilik de gözükmüyor kendi adıma çocuğumla olabilecek yaş farkını sorun etmiyorum kişinin kendisiyle alakalı bir durum çünkü. Böyle duygular ara sıra gelip yokluyor herkesi gibime geliyor…

Ben 21 yaşında anne oldum. Bunun iyi yanları da var kötü yanları da. Mesela kendim minyonum kızımda 12 yaşında ama uzun boylu hep abla kardeş sanıyorlar. Kendim çok küçük olduğum için hamileliğim doğumum filan sanki bişey anlamamış gibi geçti. Şimdi imreniyorum mesela küçük bebeklere. Şimdi olsa daha aklı başında olurdum. Herşeyin tadını çıkarırdım. Bence geç değil gayette anne olunacak bir yaş.

Back
X