Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.239
18.161
823
45
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten" dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.

Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.

bencillik degil tabıkı tercih meselesi..
kendını hazır hıssetmıyor olabılrsın,sorumluluk almak istemıyor olabılrsın..
ben bu annelık konusunuda mılletın birbirine ahkam kesmesıne uyuz oluyorum..
anne olmak ıstersın,nasip olursa olur
istemezsin kendi hayatını kurarsın..
nedir bu birbirinin hayatına yorum yapma merakı anlamıyorum..
ama şunuda belirtmeden geçemıycem annelik sadece bir misyon..sorumluluk aldıgın bir ınsan oluyor ama sende bır ınsan ve kadınsın.
bunuda unutmamak lazım

Bencillikle alakası yok.. onunla uğraşmayı bi tarafa bırak senin o kadar emek verip el bebek gül bebek büyüttüğün evladını başkalarının üzme ihtimali beni korkutuyor daha neler neler.. öyle diyenlere de he de geç başka zaman başka yerde sen de lafını gediğine oturtursun olur biter aynı ortamda olmayalım demek çözüm değil soğukkanlı olmak lazım

Senin bakış açından bakınca kadın yanlış bir şey söylemiş gibi durmuyor... Bencillik kendini düşünmek demek değil mi sende kendi hayatını düşündüğün için çocuk istemiyorsun vs vs...
Kadın doğru kelime kullanmış ama yanlış ifadelerle sanırım.

Bu konu burada defalarca tartisildi.
Bir grup annelik kutsaldir derken diger grup kutsal olan anne degil kadin, dedi.
Kadinlik ve anneligi ayirabilenler icin bilincli bir annelik bence guzel.

Yalniz siz de "kendi hayatini bitirmek" gibi laf atarsaniz boyle bir cevap duyabilirsiniz.
Sonucta karsinizda annelikten yuksunmeyen/yuksenmemis insanlar var ki anne olmuslar.
Sizin annelik sorumlulugunu almak istememeniz anne olanlara "iyy ne banel hayati bitiyor" gibi yaklasma hakkini vermez karsinizdakinin size bencil deme hakkini bulamamasi gerektigi kadar.

Elbette anne olmamak bencillik değil ama sizin "kendi hayatını kendi eliyle bitirmek" cümlesi de doğru değil. İkisi de tercik meselesi, ne birine intihar diyebilirim ne de kadın gibi bencillik. İ

Evet bunu demesi hos olmamis da,senin de insanlara boyle dan dun yapistirmalarin oldugu icin, baska biri anlatsa karsidaki kadina sinirlenecekken burda nötr kaldim..

Objektif insanlar yazsın o zaman hic ugrasamicam vala halim yok onceki konulari okuyup laf sokanlara. Sorarsa dan dun soyleyebilirim belki ama ondan fikir isteyen yoktu. Velhasılı şu an ben fikirleri merak ettiğim için objektif olanlar, dan dun yazabilir.

herkesin hayattan beklentisi farklıdır.
senin bakış açına göre ters bir şey söylememiş.

düşünüyorum da anne olsam, biri bana böyle konuşsa, umarım vermez bana derse, ben de umarım vermez senin gibi bencil birine derim yani..yalan yok...

insanın kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi olarak gormen de tepki cekmistir neticede cocugu olan kadınlarda kendi hayatlarını bitirmis olmuyor tabiki sorumluluk isteyen birsey ama boyle konuların ortamlarda acılmasıda gereksiz bence iki tarafda da yanlıs var burda bana kalırsa

Gayet objektif biriyimdir, emin ol herkes bilir.. Ama o agir konusmalarindn sonra sana negatif yargim cok.. Ön degil; negatif.. Her neyse..

Sen çocugu olan annelere kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi bir cümleyi kurma cürretini kendinde görürsen o kadında şaaaaaak diye o cevabı yapıştırır..

Anneyim ama hayatım bitmedi,anlam kazandı

Gerçekten böyle mi düşünüyorsun. Ben insanlara yardımı dokunan biri olamaz mıyım. Kendimi düşündüm çocuk yapmadim diye bencillik mi olmalı bunun adı.

Iste dandun'dan kastım buydu.. Istedigini soyleyen istemedigini işitir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…