Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Objektif olmak sizinle aynı görüşte olmak mı? Aslında bayan size, sizin üslubunuzla sizin akıl yürütme şeklinizle cevap vermiş. Tıpkı o kadınla konuşmanızda olduğu gibi sizin aksiniz fikirler sizi rahatsız ediyor sanırım.

Tamam da cidden agresiflesecek bir sey mi bu. Düşüncesini belirtsin bana hakaret etmeden, olmuyor mu. Annelere ezik demedim ki. Cocuk olursa benim hayatım biter çünkü istedigim gibi gezip tozamam rahat rahat sevisemem babasina bağımlı olurum vs. Ama bir baskasi boyle seylerde zaten gözü yoktur. Birinin karisi birinin annesi olunca hayati deger kazanacaktir. O durum ona uygundur bu kadar basit.

konuşma nereden çocuğa geldi bilmiyorumda,çok genel konuşmuşsunuz kışkırtmış gibi olmuş laflarınız.Ortamda belkide çocuk sahibi olmayı isteyip olamayanlar vardı ?yada çevresinde çocuk sahibi olmak için her yolu deneyenler.insanların damarlarına basar gibi konuşmuşsunuz.Bayanın tepkiside hoş değil tabi,ama duruma bakılırsa her ikinizin dediğiniz gibi bir araya gelmemesi en güzeli

Anne olmamak bencillikse anne olmak bencil olmamak demek gibi bir anlam cikar , ..... Ben katilmiyorum, o kadar cok bencil anne var ki .....
Ayrica cocuk sorumlulugu almak istemeyen insan bencil oluyosa butun erkekler bencil?onlara bisey diyen var mi?

anne olmak istememeye yapıştırılabilecek en son sıfat bencillik
kendi kararınızla dünyaya bir çocuk getiriyorsunuz, ona fikrini bile sormuyorsunuz, kendi istediğiniz gibi, kendi verdiğiniz imkanlarla, kendi seçtiğiniz hayatı sunuyorsunuz ona, bu bencillik değil de çocuk sahibi olmak mi bencillikmiş?
zaten temelde benmerkezci insan soyunu devam ettirmek, dünyaya kendinden bişeyler bırakmak ister o yüzden çılgınlar gibi ürüyoruz

Anneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.
ben anne değilim ama eğer anne olsaydım ve biri karşıma geçip anne olmak kendi hayatını bitirmektir dese ağzının payını verirdim.
yeterince açıklayıcı oldu mu

iyi de sen de cocuk sahibi olmayı kendi hayatından çalarak kadınların bencillik ettigi yönünde bir imada bulunmuşsun o kadının da sana bunu demesi sence neden abes olsun ki ?
Ben çocuk sahibi olmak istemiyorum deyip konuyu kendi üzerinden anlatmak farklı genelleme yapmak farklıdır..
Rahat rahat sevişemem,gezemem diyorsun mesela
Her güzelligin ilk etaplarda bir zorlugu vardır..
Ama bu ne sevişmeye engel ne de gezmeye..

anne olmak hayatin bitmesi demekki mi oluyor . orasini anliyamadim :)) birde zaten burda bir bencillik var.. ama kadinin saygi duymasi gerekirdi insanlarin kararina.. ama dogru dusuncede :)))

acıkcası tercıh meselesı dedım ama
anne olmamayı tercıh eden bırının anne olan birine gelıpte kıskırtıcı bır sekılde konusmasından sonra bu cevabı duyması cok normal..
sen nasıl ki anne olmak ıstemıyorum dedıkten sonra bununla ılgılı yorumlar sana sacma gelıyorsa,
sende bir anneye vah vah hayatın bıtmıs sımdı dıyemezsın..

Hayır güzelim bana diyor ki seni sevmiyorum o yüzden olumlu yorum yapamıyorum. Okumadın mı. Dandun da olsa olumsuz da olsa hakaret içermeyen her türlü yoruma açığım.

Ne demeliydim mesela? Vala diyecek bir sey bulamadım. Niye evlenmedinciler bitti artık niye dogurmak istemiyorsuncular geldi.
Sizi muhattap alarak konuşmadım neden üzerinize alındınız?
Bu konuda karar mercinin siz olduğunuzu sanmıyorum?
Bunun gibi (sanane be kadın) anlamına gelecek bi dünya laf var ama o anki şokla aklına gelmeyebilir .

kadına annelik intihar gibi demişsiniz o da anne olmamak bencillik demiş, siz dandun konuşan biriymişsiniz de bu sefer dandun cevap alan kişi olmuşsunuz- galiba sert kayaya denk geldiniz.
yalnız ben ne evliyim-ne meraklısıyım ne 30u geçmeme rağmen anne, sizin dediğiniz gibi madem hayat feda etmekten memnun ve bunu kutsuyor o zaman bu konuda eleştirici gelince neden kızıyor kısmı benim için de muallak.
herhalde "zaten yapılması gereken kutsal vazife bu ve sen bencil olduğun için bunu bile göremiyorsun salak", diyerekten kızıyorlar bu tepkili evli-çocuklu kadınlar bize.

bende dusuncemi yazdim size okuyabilirsiniz.. :)) sizi ne tanirim nede diger konularinizi okudum.. burda sizdede yanlislik var hayati bitirmekmis yok daha neler .. :))

Çocuk yapmayabilirsin bunu sorgulamak kimsenin haddine değil..
Çocuk yapan insanlara da sizin bu şekilde konuşmak haddiniz değil kusura bakmayın. .
Istedigini söylersen istemediğini işitirsin. .

Ayrıca bir anneyim ve hayatım bitmedi aksine onun başında beklemek gün gün büyüdüğünü görmek işten geldiğinde koşarak sarilmasi kadar güzel birsey yoktur. .

Mesela bende iyiki anneyim cocugumdan önce boş yaşamışim diyorum. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…