Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Anneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.

Anne olmak hayatını feda etmekmi oluyor..
Ona emek veriyorsun,insan olmayı öğretiyorsun..
Bunlar yanlışsa boşa annelik yaptım demekki..

Çocuk yetiştirecek kadar özverili olmadığınızı düşünerek söylemiş ve bunu ifade ederken yanlış kelimeleri kullanmış. Sonuçta çocuk büyütmek zor bir iş ve tabiri caizse "doğurup doğurup sokağa salanlarla" aynı kefeye koymuş. Farkında olmayabilirsiniz ama o ortamda çocuk sahibi olmak isteyen, belki çok zor şekilde sahip olan birileri vardır. Siz oradaki kadınları, anne olunca öldüklerini, yaşamadıklarını söylemişsiniz. Bu da sert bir söylem. Cevaben bu gelmiş.

Ayrıca anne olunca bazı taşlar yerine gerçekten oturuyor bunu söylemek klişe degil bak burada bile bir yüksekten bakma havası var sen de..
Samantha aslında bu sende genel olan bir durum.
Ben ne zaman denk gelsem senin konularına daima garip diyaloglarının dogurdugu sonuçlardan sızlandıgını görüyorum.

Anneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.
Siz de "annelik hayatını feda etmektir" fikrinizi bi kanıtlayıverin madem. Siz fikrinizi kanıtlayın biz de aksine ispat edelim. Zaten sizin hatanız "benim düşüncem doğru, e neden sinirleniyor"dan çıkıyor. Düşüncenizin doğru olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Ha bir de "hayatta birinin karısı, birinin annesi olunca hayatın değer kazanması" tabiri de hakikaten hiç ama hiç hoş değil. Siz insanlara çok üst perdeden bakıyorsunuz. İnsanlar birinin bir şeyi olmak için yaşamazlar. Siz amirinizin memuru olmak için mi işe giriyorsunuz? Hayatınız bu şekilde mi anlam kazanıyor?

Sizin ifade ediş tarzınıza tabiri caizse o cevap "cuk" olmuş.
Fikirleriniz ve düşünceleriniz ne yönde olursa olsun, diğer hayatları iğneleyici tarzda bir cümle sarfetmişsiniz. Bu da bariz ortada. Kadın da sizi iğnelemiş karşılığında.

"Anne olmak gibi bir düşüncem yok, özgürlüğümü kısıtlayacağını düşünüyorum." demek ayrı, "kendi hayatlarını kendileri bitiriyor" demek apayrı bir olay. Bilmem anlatabildim mi?

Siz çocuk sahibi olmanın güzelliğini tatmadığınız için anneliği anlayamıyorsunuz.Kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ama ifade etme biçiminiz yanlışMesela bir kadına kelebeğe benziyorsun desen hoşuna gider,ama kelebek gibisin ,yarına ölürsün desen itici olur.Kadın kelebeğin 1 günlük ömrü olduğunu hatırlamaz ,yani üslup farkı.

Etkiye tepki olmuş bence. Sizin yorumunuz "kendi hayatını kendi eliyle bitirme"kısmına tepki olarak söylemiş olabilir.
Siz yorumunuzu ,fikrinizi kendinize saklasaydınız muhtemelen üzerine alınıp böyle bir cevap vermezdi diye düşünüyorum, sonuçta sanki eleştirir gibi oluyor söylediğiniz bir yerde. Alınmayabilirdi,önemsemeyebilirdi ama önemsemiş ve o minvalde davranmış.

anne olmak da "insanın kendi elleri ile hayatını bitirmesi imiş" duyurulur diyelim. her ikisi de hoş değil. lank diye bir anneye bu cümleyi kurarsanız alacağınız cevaptan mantıklı bir içerik değil, savunma ve kırıcılık bekleyebilirsiniz sadece.

siz saygısızca yaklaşmışsınız kadın da sizin kurduğunuz cümle seviyesinde cevap vermiş. mantık aramaya gerek yok

anne olmak zorda bu derece degil ya cok abartılıyor benim arkadasımın iki kucuk cocugu var maasallah benden cok geziyor cocugum yok yani..bu bireye baglı birseydir.. soylerken kisisel cumle kurulmalı genel degil ben yapamam o sabrı kendimde gormuyorum denirse problem olmazda insanlar hayatlarını kendi bitiriyor deyince karsıdakide tepki verir haliyle

Bir de objektik bakış açısı istiyor hep buna anlam veremiyorum..
Bana da öyle dese biri ne alaka der ona istinaden cümleler kurardım.

Objektif demem lavanta... nickli üyenin "konu sahibi sen olduğun için iyi yorum yapasım gelmiyor" vari lafi ustuneydi.

Altına imzamı atarım. Aynen böyle düşünüyorum.

Ben anne olmak istemeyen,
çocuk sorumluluğunun farkında olarak anneliği tercih etmeyen her kadına saygı duyuyorum, aynı zaman da takdir ediyorum.
Çünkü anneliğin sadece doğurmak olmadığının farkındalar.

Fakat sizin gibi
anne olan her kadının hayatının bittiğine inanan kesim de çok rahatsız edicisiniz.
Nerden bu kanıya varıyorsunuz.

Çocugum hayatımı bitirmiş değil, hayatım kaymış falan da değil.

Siz saçma bir şekilde karşınız daki kadının hayatının bitmiş oldugunu iddia ederseniz
Karşılıgın da da böyle saçma bir cevap alırsınız.
Şaşıracak birşey yok.

Benim icin kutsal olan bu görevi bu sekilde dillendiren bir insana ben de asagi yukari ayni cevabi verirdim.
Kiskirtici bir konusma yapmissiniz. Ortamda anne olup olmamasina dikkat edip konusursaniz bu sekilde tepki alma ihtimaliniz düser. Ama size haklisiniz da diyemeyecegim karsinizdaki kadini da savunmayacagim.
Etkiye tepki olmus bu.
Incittigin yerden incinirsin.

Anne olmak hayatı feda etmek demek değildir. Sizi, anne olarak hayatını feda edemeyecek biri olarak görmesinden size anne olmayın demiş. Gayette doğru demiş. Siz neden incindiyseniz; o da ondan incinmiştir.

Çünkü ezikliyorsun..
Onların hayatlarının ipotek altında oldugunu düşünerek ben freeyim mesajı veriyorsun

Hayır ben anne olursam free hissedemem diyorum. Sen oturtabilirsin kafanda bunu ama ben yapamam. Sen beceriklisindir her şeye yetebilirsin belki ama ben yetemem gerilirim üzülürüm. Ya da bir cocuk icin yeterli imkanim yoktur belki bana gore. Ama sen yetirebiliyorsan senin icin sorun olmaz. Bence yarası olmayan bu lafa hakikaten gocunmaz.

Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun.

bu lafı söyleyen biri her türlü söze hazırlıklı olmalı.. ne demek çocuğun olması hayatınmı bitirmek. çocuk demek hayata hayat katmak demek. çocuk demek pislik olan hayatımıza temiz bir nefes katmak demek.. çocuk demek amel defterine sonsuz artı demek.. sizin de düşünceniz yanlış olduğu için karşıyı yadırgamak yersiz olmuş..o da onun düşüncesi sonuçta..

Su yorumunuzdaki tavri, buyuklenme halinizi hic anlamadim.
Her cocuk sahibi olan birinin karisi, birinin anasi olmaya calisan hayatta baska bir vasfi olmayan insan mi?

Bebek itemiyorsaniz ve buna saygi duyun diye bas bas bagirabiliyorsaniz, siz de saygi duymak zorundasiniz.
Evet bencilsiniz cunku sadece kendi yaptiginizin dogru oldugunu dusunuyorsunuz.

Siz sevgiliyken birinin sevgilisi olmaktan gocunmuyorsunuz da -ya da herhangi bir tercihinizi koyalim buraya- birinin karisi, birinin annesi olmak niye dunyanin en korkunc isiymis gibi lanse etmeye calisiyorsunuz?

Anneyiz diye niye yaramiz olsun ki
Herseyimiz gıcırinda gezeriz de tozariz da yeri gelir geriliriz ama toparlariz. . Gayet siz nasilsaniz bizde oyleyiz uzaylı muamelesi yapıyor gibisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…