- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
Anneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.
Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Ayrıca anne olunca bazı taşlar yerine gerçekten oturuyor bunu söylemek klişe degil bak burada bile bir yüksekten bakma havası var sen de..Artık hiçbir şeye şaşırmam derken biri çıkıyor gene şaşırtıyor. Kadın grubuyla oturuyorduk. Tanımadığım 40ına gelmek üzere olan benden tahminen 5 yaş büyük bir kadın var. İlk kez görüyorum herhangi bir zitlasmam da olmadi. Ben dedim ki anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun. Bir arkadaş yaa öyle düşünme anne olunca anlarsın klişelerini sıraladı. Ben de umarım olmam, allah isteyenlere versin dedim. Tanımadığım kadın ise "umarım senin gibi bencil insanlara vermez zaten"dedi. İnsanlardaki lüzumsuz özgüven ve cürete hayranım. Bu kadın olduğu sürece beni çağırmayın dedim ve kalktım.
Bu ne ya anne olmak istememek bencillik mi öyle mi geliyor size de çok merak ediyorum.
Siz de "annelik hayatını feda etmektir" fikrinizi bi kanıtlayıverin madem. Siz fikrinizi kanıtlayın biz de aksine ispat edelim. Zaten sizin hatanız "benim düşüncem doğru, e neden sinirleniyor"dan çıkıyor. Düşüncenizin doğru olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Ha bir de "hayatta birinin karısı, birinin annesi olunca hayatın değer kazanması" tabiri de hakikaten hiç ama hiç hoş değil. Siz insanlara çok üst perdeden bakıyorsunuz. İnsanlar birinin bir şeyi olmak için yaşamazlar. Siz amirinizin memuru olmak için mi işe giriyorsunuz? Hayatınız bu şekilde mi anlam kazanıyor?Anneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.
Bir de objektik bakış açısı istiyor hep buna anlam veremiyorum..
Bana da öyle dese biri ne alaka der ona istinaden cümleler kurardım.
anne olmak istememeye yapıştırılabilecek en son sıfat bencillik
kendi kararınızla dünyaya bir çocuk getiriyorsunuz, ona fikrini bile sormuyorsunuz, kendi istediğiniz gibi, kendi verdiğiniz imkanlarla, kendi seçtiğiniz hayatı sunuyorsunuz ona, bu bencillik değil de çocuk sahibi olmak mi bencillikmiş?
zaten temelde benmerkezci insan soyunu devam ettirmek, dünyaya kendinden bişeyler bırakmak ister o yüzden çılgınlar gibi ürüyoruz
ben anne değilim ama eğer anne olsaydım ve biri karşıma geçip anne olmak kendi hayatını bitirmektir dese ağzının payını verirdim.
yeterince açıklayıcı oldu mu
Anneler hayatını feda etmekten memnunlarsa, bu laftan neden inciniyorlar biri bana anlatsın gerçekten anlamıyorum.
OK mesaj yerine ulaşmış demek kiOldu canım tamam başka bisey demene gerek yok.
Çünkü ezikliyorsun..
Onların hayatlarının ipotek altında oldugunu düşünerek ben freeyim mesajı veriyorsun
Tamam da cidden agresiflesecek bir sey mi bu. Düşüncesini belirtsin bana hakaret etmeden, olmuyor mu. Annelere ezik demedim ki. Cocuk olursa benim hayatım biter çünkü istedigim gibi gezip tozamam rahat rahat sevisemem babasina bağımlı olurum vs. Ama bir baskasi boyle seylerde zaten gözü yoktur. Birinin karisi birinin annesi olunca hayati deger kazanacaktir. O durum ona uygundur bu kadar basit.
Hayır ben anne olursam free hissedemem diyorum. Sen oturtabilirsin kafanda bunu ama ben yapamam. Sen beceriklisindir her şeye yetebilirsin belki ama ben yetemem gerilirim üzülürüm. Ya da bir cocuk icin yeterli imkanim yoktur belki bana gore. Ama sen yetirebiliyorsan senin icin sorun olmaz. Bence yarası olmayan bu lafa hakikaten gocunmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?