Anne olmamalı mıydım?

Birincisi sizin alkisiniza ihtiyacim yok.
En buyuk bende degilim.
Ara sayfalari okuyun diger uyeler yeterince ustune gitmis ve beni alintilamayin.
Benim okudugum kucuk bi cocugun annesi tarafindan uyumuyor diye kotu enerjiye/ davranisa maruz kaldigi, o kadar.
Alinti yaparken izin almamiz gerektigini bilmiyordum. Peki tamam agzimin payini verdin : (

Doğumda yaşanilan komplikasyonlar, anneyi çok etkiliyor , daha aşamadan bebekle ilgilenmek yine ekstra tukentiyor anneyi . O kadar saat bebeğin uyumuyorsa bir derdi vardır. Sindirim enfeksiyon idrar tahlili vs yaptirman lazım . Normal değil o kadar uyumamasi. Gün içinde tv ye maruz kalmissada bebeğin uyuyamaz. Depresyondasın bu arada . Bende yaşadım bu krizleri , tek başıma eşim seyehate gider sık sık 1 ay tek başıma gece gündüz ailem uzakta . Çok sinirlendigimde bebegimi odasına koyup , ben başka odaya gecip saclarimi yoldugumu biliyorum. Aglamakdan tükendiğimi biliyorum. 8. Aylık iken anneme gittim ben emzirme hariç annem.ilgilendi hep
Sonradan farkettim çok yorgunmusum, depresyondaymisim. Şimdi bebeğim 10 aylık , inan bana geçiyor , 5. Ay benimde çok zor geçti . Bir lohusalik birde 5. Ay derim hep . Sindirim sıkıntısı varmış o dönem probiyotik kullandik geçti cok şükür . O kadar saat uyumamasi bi sıkıntısı vardır bebeginin . En zoru da vicdan azabı . Çok sinirlendiginde bebeğini babasına ver o baksın birde çok gerildin baba yok dayanamıyosn koy beşiğine başka odaya geç , ağla ağla kendini rahatlat öyle git bebeginin yanına . Dinlenmen lazım , izine çık ailenin yanına git. Sen sadece Besle uyut onlar ilgilensin. Çok iyi gelicek eminim . 9 aya geldiğinde yüzünün seklinden bile etkilenicek bebeğin . Kiyamayacaksin daha eğlenceli iliskiniz olacak çünkü seni anlıyor sana karşılık veriyor daha mutlu bi anne oluyorsun .Acilen izine ayrilip dinlenmen lazım .
Çok sancılı bir tedavi dönemi geçirdim. Hamileliğimin ilk ayında eşim k.pederime böbreğini vermek için ameliyat olmak üzere başka bir ile gitti. Ameliyat öncesi ve sonrası 45 gün eşimin kaygısıyla yaşadım riskli gebeliğimden dolayı yanına gidemedim. 2 kez ameliyata alınıp 2 kez ameliyathaneden dönüp 3.de transferleri oldu. Aynı stresi 3 kez yaşadım.
Henüz 16 haftalıkken içimde patlayan yumurtalık kisti nedeniyle hastanede yattım. Her günüm ameliyat edelim etmeyelim stresi ile geçti. 16 haftadan sonra bebeğimle büyüyen bir kistle hamileliğimi geçirdim. Eşim babasıyla birlikte çalıştığı için bu dönemde iş yerlerini geçici olarak bir yakınları işletmek zorunda kaldı, işe döndükten sonra da bozulan düzeni yeniden kurmakla epey zaman harcadı. Tam anlamıyla olmasa da maddi açıdan bizi oldukça etkiledi bu süreç. Hamileliğimde 2 kez hastanede yatmak zorunda kaldım, birinde özel hastane ücretini karşılayamayacağım için imzalı çıkış yaptım. Doğum sürecim kontrol için hasataneye gittiğim bir gün acil hastaneye yatışımla başladı ve kist ameliyatım vs 13 gün sürdü. Bu sefer özel hastaneden gideyim lüksüm olmadı. Yataktan kalkmam yasaktı.
Hamileliğimin ilk günleri inşallah bayramda da hastanede yatmam ve inşallah hastane borcunu ödeyebiliriz stresiyle geçti.
Şimdi herkese oo neden işe gittin cadı anne demek, bencil demek öyle kolay ki.
Ya babası olmayan bir çocuğum olursa diye hanileliğin ilk zamanlarını geçirmek ne zor bilseniz.
Yani sizin postunuza geldi de neler neler. Hiö kimseyle sıkıntımı konuşmayıp kendimi ne kadar kastığımı anlıyorum. Kimsenin yaşadığı kolay değil. Benim hep söylediğim bir şey var herkesin yükü kendine ağır.
Fakat benim bildiğim bir şey var allah uzun ömür versin oğlumu ayakları üzerinde duran güçlü bir çocuk yapacağım. Beni bu yaşıma kadar ailem o kadar el üstünde tuttu ki ilk zorlukta yalpaladım.

Kimse sizlerin istediği beklediği kadar sabırlı olmayabilir, kimse mükemmel değildir, kimse kusursuz anne değildir, herkesin çocuk büyütürken isyanı olmuştur, kiminiz katil dedi, kiminiz Allah o çocuğu senden kurtarsın dedi, bu söylemleri hak ettiğini düşündünüz, üye vicdan yaptıkça depresyonda olduğunu göre göre üstüne gittiniz, ne o bu söylemleri hak etti, ne siz bedduayı hak ettiniz, karşılıklı biraz anlayış gösterseniz, insanların ruh halini anlamaya çalışsanız, mükemmel olmadığınızı, kimsenin de mükemmel olamayacağını kabul etseniz sorunlara çözüm odaklı yaklaşabilirsiniz.

Konu kapatılmıştır.

Back
X