• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmayı İstemek veya İstememek

Yok.şimdiki kürtajlarda öyle bir şey olmuyor.ona bakarsan bebek kaybı yaşayıp benden çok daha fazla kürtaj olan kadınlar var.onunla ilgisi yok.
Hamile kalsan doğuracak mısın bu sefer, klasik rutinleri verdiysen onda çıkmaz 21.gün progestron testi vermende lazım yumurtlama var mı yok mu diye. Son zamanlarda mesajlarında hamilelik evlilik çok geçiyor sanki 😄 çılgın tek gecelik ayşeye ne oldu

Evet aslında hep maddiyatı sorun ediyor gibi görünsemde esas içimde yatan bu sıkışmışlık hissi oldu ne yalan söyleyeyim.
Bu konuda duygularım ve düşüncelerim çok gelgitli.
Bazen merak duygusu çok ön plana çıkıyor nasıl bir bebeğim olur nasıl bir anne olurum gibi mesela kedimle oynaşmalarını hayal etmek beni mutlu ediyor.
Bazen de böyle çok keyfim yerinde çok zor mevzu bu annelik deyip geçiyorum.
Nefes alacak alanlar yaratmam şart ama anne olursam eğer yoksa çok bocalarım.
Yani maddi kısmı bir şekilde hallolur, ki siz zaten çalışkan bir kadınsınız belli, mutlaka iş hayatında bebek sonrası kendinize bir yer edinirsiniz, belki devlette belki özelde, bir şekilde çıkış yolu bulacaksınızdır ama benim dikkatimi çeken kısım evde olmak size göre değil, işsiz geçirdiğiniz dönemi psikolojik olarak kaldıramayıp antidepresan kullanmışsınız, iş hayatı yoğun stres kaos vs olsa da kendi içinde düzeni olan bir ortam ve siz iş ortamını 19 yaşından beri başarıyla yürütmüşsünüz ama bebekli hayat öyle değil, gebeliğinizin başlangıcından itibaren tüm düzeniniz bebeğe göre şekillenecek, doğunca onun uyku saati onun yemek saati, işe dönseniz çocuğunuzun hastalığı etkinlikleri vs.

Bu arada duygularınızın gelgitli olması da normal, çocuk doğurmaya her bakımdan hazır bir kadın da olsanız bu gelgitler mutlaka yaşanıyor zira verdiği güzel duygular bir yana bir çocuğu büyütmenin sorumluluğunu üstlenmek kolay verilebilen bir karar değil aslında.
Her boyutuyla düşünüyor insan, maddi kısmı ayrı, manevi olarak yetebilir miyim hissi ayrı, ama şuna eminim eğer anne olursanız sorumluluğunun bilincinde bir ebeveyn olacağınız kesin.

Şayet anne baba olmaya karar verirseniz, eşinizin iyi bir yol arkadaşı olması önemli, bebeğin bakımı vb sizinle paslaşarak büyütmeye hazır mı?

Anladım ancak önce bir doktora gidip kontrol ettirin. Hem yumurtalık hem de sperm açısından durumunuzun nasıl olduğunu öğrenin. Sonrasında daha rahat bir şekilde düşünürsünüz. Şu an ne durumda olduğunuzu bilmiyorsunuz; konuşulanlar ya da bizim yazdıklarımız havada kalıyor.

Herkese merhaba hanımlar

Epeydir zihnimi meşgul eden konuyu açıp sizlerle de konuşup fikir almak istedim.
38 yaşındayım 2. Evliliğimi yaptım 2.5 senemizi doldurduk evlilikte .
Eşim de 40 yaşında.
Evliliğimden kendimce eminim elbette yüzde yüz emin olmak diye bir şey yok hayatta ama halledemeyeceğimiz büyük sorunlar yok çok şükür.
Maddi olarak ise evimizi aldık arabamız fena bir model değil biraz yükselttik evin 10 yıl kredi borcu var ama aşırı yüksek bir meblağ değil.
Eşim akademisyen kadro bekliyor henüz istediği konumda (doçent) değil ama olmaya çalışıyor çabalıyor.
Ben geldiğimiz şehirde pek iyi işler bulamadım şimdilik kulüp öğretmeni olarak çalışıyorum çalışma saatime göre maaşım fena değil ama sigortam yarım yatıyor.

Şimdi bu detayları verdim ki durumu objektif değerlendirin diye.
Eşimle artık bebek konusunu konuşmaya başladık o çok net istiyor .
Ben ise tam emin değilim işimi çok kafaya takıyorum (memur olmamak,garanti bir iş olmaması gibi)
Bu işi bile zar zor bulmuşken hamilelik çocuk büyütme aşaması derken sektörden uzaklaşacağım acayip bir rekabet var burada iş arayan sayısı çok fazla.
Birde benim de eşimin ailesi de bu şehirde değil uzaktalar yani ailelerden destek isteme babaanne anneanne baksın gibi bir durumumuz yok.
Yani epey bir süre ben eve kapanıp bakacağım bebeğe bu da beni çok kaygılandıran bir şey.
Çünkü ben 19 yaşından beri çalışan,meşguliyeti çok seven , çalışmayınca kendini de bunaltan bir tipim.
Bu şehre ilk geldiğimde iş bulamadığım dönemde antidepresan kullanmıştım.
Kısaca maddiyat iş durumları beni korkutuyor.
Bakıcı tutsak zaten bakıcılar asgari ücret istiyor ben biraz üstünü kazanıyorum saçma bir denklem oluyor yani kazanç denge açısından.Belki yarım gün gelebilecek biri bulunabilir gibi çalışma saatimden dolayı.

Benim esas danışmak istediğim bu şekilde çalışan kadınlar nasıl bir yol izlediniz maddiyatı nasıl çözdünüz ?
Veya ben mi gereksiz çok takıyorum ama bu devirde her şey çok zor ve masraflı geliyor bana.
Nasip olur da bebeğim olursa onu rahat koşullarda büyütebilmek istiyorum.
38 yaşındasınız siz istediğiniz refah seviyesini ulaştığınız zaman ya menopoza girmiş olursanız ? Şuan genc insanların bile saglikli dogum ve dogurganlik orani baya gerilemis durum da. Yapilan arastirmalara göre dunya kadin nufusunda saglikli dogum orani kisi basina 5.6 iken son yıllarda bu sayi 2.2 dustu. 40 yaşından sonra hamile kalmak mumkun mu evet ama pek cok risk faktoru bulunur. ( Seker, tansiyon , hormon bozuklukları, dusuk amh , yumurta rezervi) Hayatınızı bu kadar çok planlayarak yaşarsanız, her sey planladiginiz gibi gitmeyebilir çünkü gunumuz şartları bunu gösteriyor. Yaptığınız birikimi 2 sene sonra çocuk yapmaya karar verip olumsuz sonuclaninca o birikim yıllarca sizin gebe kalma uğraşıniz için harcanabilir. Akışına bırakın bence

Back
X