• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmayı İstemek veya İstememek

Çocuk sahibi olmak için yaşınız geç isteseniz bile eşinizin de yaşı ilerlemiş yani bu ihtimali neden düşünmüyorsanız
Yumurta rezervlerinize bi baktırın bence

Herkese merhaba hanımlar

Epeydir zihnimi meşgul eden konuyu açıp sizlerle de konuşup fikir almak istedim.
38 yaşındayım 2. Evliliğimi yaptım 2.5 senemizi doldurduk evlilikte .
Eşim de 40 yaşında.
Evliliğimden kendimce eminim elbette yüzde yüz emin olmak diye bir şey yok hayatta ama halledemeyeceğimiz büyük sorunlar yok çok şükür.
Maddi olarak ise evimizi aldık arabamız fena bir model değil biraz yükselttik evin 10 yıl kredi borcu var ama aşırı yüksek bir meblağ değil.
Eşim akademisyen kadro bekliyor henüz istediği konumda (doçent) değil ama olmaya çalışıyor çabalıyor.
Ben geldiğimiz şehirde pek iyi işler bulamadım şimdilik kulüp öğretmeni olarak çalışıyorum çalışma saatime göre maaşım fena değil ama sigortam yarım yatıyor.

Şimdi bu detayları verdim ki durumu objektif değerlendirin diye.
Eşimle artık bebek konusunu konuşmaya başladık o çok net istiyor .
Ben ise tam emin değilim işimi çok kafaya takıyorum (memur olmamak,garanti bir iş olmaması gibi)
Bu işi bile zar zor bulmuşken hamilelik çocuk büyütme aşaması derken sektörden uzaklaşacağım acayip bir rekabet var burada iş arayan sayısı çok fazla.
Birde benim de eşimin ailesi de bu şehirde değil uzaktalar yani ailelerden destek isteme babaanne anneanne baksın gibi bir durumumuz yok.
Yani epey bir süre ben eve kapanıp bakacağım bebeğe bu da beni çok kaygılandıran bir şey.
Çünkü ben 19 yaşından beri çalışan,meşguliyeti çok seven , çalışmayınca kendini de bunaltan bir tipim.
Bu şehre ilk geldiğimde iş bulamadığım dönemde antidepresan kullanmıştım.
Kısaca maddiyat iş durumları beni korkutuyor.
Bakıcı tutsak zaten bakıcılar asgari ücret istiyor ben biraz üstünü kazanıyorum saçma bir denklem oluyor yani kazanç denge açısından.Belki yarım gün gelebilecek biri bulunabilir gibi çalışma saatimden dolayı.

Benim esas danışmak istediğim bu şekilde çalışan kadınlar nasıl bir yol izlediniz maddiyatı nasıl çözdünüz ?
Veya ben mi gereksiz çok takıyorum ama bu devirde her şey çok zor ve masraflı geliyor bana.
Nasip olur da bebeğim olursa onu rahat koşullarda büyütebilmek istiyorum.
Tabıkı iş onemlı ama esınızın maası yeter. Tabıkı bunalırsınız bence anne olmak çok istemekle ılgılı bir şey.

Bence ertelemeyin 19 yaştan beri aktif çalışıyorsunuz ve 38 yaşındasınız asgarinin az üstü maaş+ yarım sigorta alıyosunuz, zaten parlak bi kariyer hayatı durmuyor.
36 yaşında anne olmak ile 38 arasında pek fark yokken 38 ila 40 arasında epey fark var.
Atanan bebeklede çocuklada atanıyor yani kaç tane arkadaşım var kucağında bebekle çalışıp atanan bu ne kadar azmettiğinize bağlı.

İş durumumu beklesem hala çocuk sahibi olamazdım. 1 taneden başka zaten düşünmedim. Boşuna ertelemeyin bunu derim.

Bence ertelemeyin 19 yaştan beri aktif çalışıyorsunuz ve 38 yaşındasınız asgarinin az üstü maaş+ yarım sigorta alıyosunuz, zaten parlak bi kariyer hayatı durmuyor.
36 yaşında anne olmak ile 38 arasında pek fark yokken 38 ila 40 arasında epey fark var.
Atanan bebeklede çocuklada atanıyor yani kaç tane arkadaşım var kucağında bebekle çalışıp atanan bu ne kadar azmettiğinize bağlı.
Bu benim azimsizliğimden ziyade eşimin işi dolayısıyla şehir değiştirmemden kaynaklı.
Ankara da uzun yıllar özel dersler vererek hayatımı tek başına idame ettirdim ve çokta güzel paralar kazandım.
19 yaşından beri çalışma dediğim de üniversite hayatımda bile kendi paramı kazanmaktan harçlığımı çıkarmaktan bahsediyorum.

Çocuk sahibi olmak için yaşınız geç isteseniz bile eşinizin de yaşı ilerlemiş yani bu ihtimali neden düşünmüyorsanız
Evet bu da bi ihtimal ve hep konuşuyoruz aramızda belki biz istesek bile olamayacak diye .

Bu benim azimsizliğimden ziyade eşimin işi dolayısıyla şehir değiştirmemden kaynaklı.
Ankara da uzun yıllar özel dersler vererek hayatımı tek başına idame ettirdim ve çokta güzel paralar kazandım.
19 yaşından beri çalışma dediğim de üniversite hayatımda bile kendi paramı kazanmaktan harçlığımı çıkarmaktan bahsediyorum.
Azimsiz olduğunuzu demek istemedim yanlış anlaşılmasın, atanan diye başladığım kısım bi örnekti yani sebep atanmak istemek kadrolu garanti iş ise (anne olma açısından) sadece bunun için ertelemeyin gebelikte yada bebeklede bu süreçi götürebilirsiniz. Bence eskiye göre bu şekilde atanan kişi sayısıda çok fazla.
Zaman su gibi geçiyor zaten, birde anne olunca gelen güncellemede hayattan istek ve beklentileriniz farklılaşacak, ev araba varmış kirada yada borç içinde olsanız maddiyat açısından işi öne alın derdim.

Erkeklere dokunan bir şeyde olmuyor ki kadının rezervi iyi olsa hamile kalsa yine riskleri kadını bağlıyor o yüzden en çok kadın hazır olmalı

Yani bebişim hayatta her şeye aynı anda sahip olmak mümkün değil. Sen de güzel kariyerden zaten evlilik için vazgeçmişsin. O yolu tercih etmediysen artık hayatının o yöne bağlı olmadığını kabule etmen. gerekiyor. Madem aile ve evlilik yoluna baş koydun aklında da acaba var bence çocuk sahibi olma yoluna girmelisin. Sadece herifle konuş sigortanı yatırsın emekliliğini al.

Yani bebişim hayatta her şeye aynı anda sahip olmak mümkün değil. Sen de güzel kariyerden zaten evlilik için vazgeçmişsin. O yolu tercih etmediysen artık hayatının o yöne bağlı olmadığını kabule etmen. gerekiyor. Madem aile ve evlilik yoluna baş koydun aklında da acaba var bence çocuk sahibi olma yoluna girmelisin. Sadece herifle konuş sigortanı yatırsın emekliliğini al.
Kuzucum aslında tam olarak vazgeçmiş değilim ama ben pek öyle hırsları olan bir tip olmadım hayatım boyunca.
Biraz Denizli gerçeğiyle alakalı bir durum oldu benim kariyer böyle beklemiyordum açıkçası iş olanaklarını falan.
Ama hayatından çok şikayetçi veya mutsuz musun dersen de değilim şehri de seviyorum işime de alıştım.
Galiba en çok içsel kaygılar var bende anne olma sorumluluğuyla ilgili maddiyatı bahane ediyorum belki de içten içe ne bileyim.

36 yaşımda 2.çocugum oldu ( hiç çalışma hayatım olmadı ) buna rağmen o kadar ağır geldi ki bir bebegin sorumluluğu,ki ben hiç sosyal bi insanda degildim evde olmayi seven bi tiptim buna rağmen bunaldım
Evliliginizden eminde olsaniz eğer çocugun sorumlulugu esinizle size ağır gelirse,bu ikiniz arasinda çatışmalara sebep olabilir
Bu sakinlikle ve mutlulukla çocuksuz devam etmek daha mantikli bence

Tabi ki endişelerinizi ve kararsızlıklarınızı anlıyorum ve hak veriyorum. Ama hem siz hem de eşleriniz detaylı testler verip yumurtalık rezervi, sperm testi vs yaptırın değerlerinizde hiç bir sorun yoksa gönül rahatlığıyla bekleyip hazır olunca düşünürsünüz.
Ama olaki yumurtalarda rezerv azlığı ya da spermde morfoloji, azlık vs ile karşılaşırsanız ona göre kararınızı tekrar değerlendirirsiniz. Çünkü maalesef inferlite çok daha masraflı.. beklediğiniz için pişman olmanızı istemem
Bu işler tamamen kısmet.denemeden bilmek mümkün değil.ben bu testlerin de hiçbir anlam ifade etmediğini düşünüyorum artık gördüklerimden, duyduklarımdan, yaşadıklarımdan sonra.şu an doktor bana herşey mükemmel yarın hamile kalırsın dese de aynı şey, yumurtanın kalmamış hamile kalman mucize dese de aynı şey.hatta mucize dedikleri hamile kalıyor asıl 😁 her zaman derim hamilelik tıp ötesi bir konu.direkt Allaha bağlı.

Evet geç.ben 32 ye yeni girdim.o defterin tamamen kapandığını hissediyorum.zaten 2 damla regl oluyorum artık.nasil bu kadar kendilerine güveniyorlar anlamıyorum.doktora da yeni gittim değerler çok ideal çıkıyor ama hissediyor insan kendi vücudunu.yok artık.bitmiş valla.

Yani 3 kere 4 kere kürtaj oldum demiştin rahminin olduğuna şükür et bence bu kafaya göre 30dan sonra mezar seçelim kendimize
Yok.şimdiki kürtajlarda öyle bir şey olmuyor.ona bakarsan bebek kaybı yaşayıp benden çok daha fazla kürtaj olan kadınlar var.onunla ilgisi yok.

Anne olmak gibi bir düşünceniz varsa ertelemeyin. 38 yaşındasınız artık hem çocukla aramızdaki yaş farkı artıyor hem de yaş ilerledikçe doğurganlık düşüyor.

Back
X