• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmayı İstemek veya İstememek

Her seçiş bir vazgeçiştir.(ifşa olacağım şimdi, reelde de hayat felsefemdir 😂) her şey aynı anda olmaz. Önceliklerinizi belirlemek sadece sizin işiniz, başkaları ne dese boş.
Ben de her seçimin ödenmesi gereken bedeli var diye düşünüyorum. Tabi her şey elimizde olmuyor ama karar verirken hangi bedeli ödeyebiliriz diye bakmak lazım. Sonradan çocuk isteyip “keşke” deyip pişman olmak mı, yoksa şimdi çocuk sahibi olmaya bakıp çeşitli konforlardan, güven hissinden vazgeçmek vs. arasında seçim yapması lazım konu sahibinin.

Ama o zaman neden 50, 55 yaşına kadar regl oluyoruz ki.mantiksiz oluyor.tamamen işlevsiz bir durum.doğa bence burada hata yapmış.dediklerine çok katiliyorum şu beslenme, stres, yaşam tarzı falan ama olanın nasıl oluyor diye düşünmeden edemiyorum.hâlâ süt korumaz süt korumaz diye gezen bir tayfa var.ya da bir internet gonderisinde benim küçük bu kadar aylık büyük 1.5 yaşında 3 ay geçmeden hamile kaldım falan filan yazan bir sürü kadın oluyor.16 yaşında evlendiklerini de sanmıyorum.
Süt koruyabilir, ama riske atılacak bir şey değil. Çok iyi bilirsin ki önce ovulasyon olur sonra mens kanaması olur. Mens olmamaya güvenip de dikkatsizlik yapılabilecek bir konu değil. Sütün koruması için de sağlanması gereken asgari emzirme süresi ve sıklığı var ve bebek ek gıda almıyor olmalı. Ve kürtaj bir aile planlaması yöntemi değildir.

Evet geç.ben 32 ye yeni girdim.o defterin tamamen kapandığını hissediyorum.zaten 2 damla regl oluyorum artık.nasil bu kadar kendilerine güveniyorlar anlamıyorum.doktora da yeni gittim değerler çok ideal çıkıyor ama hissediyor insan kendi vücudunu.yok artık.bitmiş valla.
32 yaşında 2 damla regl oluyorsan normal değil.

Annem ablami 24 beni de 26 da dünyaya getirmiş
Anneannem 21 24 28 olarak 3 çocuk yapmış.

Ben 33 yaşındayım. 3 aylik hamileyim. Her ay 7 gün regl oluyordum. Saati şaşmazdi. İkinciyi de ekonomik olarak yetecek olursam gayet yaparım. Hiç sorun değil. Çünkü takır takır işleyen bir sistemim var

Back
X