• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmayı sevmedim..

dmttmd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2025
4
0
1
40
Ağustos ayında bir bebeğim oldu evliliğin birinci yılında 33 yaşında..
isteyerek ve hevesle bekledim ama sonrası kabus gibi şuan çok nette hatırlamıyorum. Emziremedim yaralar, beceriksizlik. Çocuk sarılık oldu yoğun bakım da kaldı kaç gün. Kendi ailem bin km uzakta İlk 4 gün eşimin ailesi yanımdaydı kız kardeşimin düğününün ertesi günü doğum yaptım annem hemen gelemedi. Yanımdakilerde uzman anneler 2 görümcem ve kayınvalidem. Annem gelene kadar sersem gibiydim o geldi bn kendimi bıraktım ağlama krizleri bebeği istememek her şeyin en dibinde.
Kocamında il dışından akrabaları gelmiş yok ortalıkta annemle başbaşayız annem var diye öyle yapmışmış sonradan söyledi. Anemle babamın memleketine gelin oldum ama burada hiç yakınım yok. Annem gelince benim kafadan dolayı dışarı çıkarıyor eski tanıdıklarına götürüyor ama o da toplasan 3 4 ev. Kocaö bi yandan annen gezmeye mi geldi diğerleri bi yandan kırkı çıkmadan bebek dışarı mı çıkar böyle böyle 20 25 gün geçti. Benim halimin annem dışında kimse farkında değil o da napacağını bilmiyor. En son ben patladım o patladı. Bi de kaynanamlar triplerde gelin bize surat asıyor. Hiç demediler ki kızım neyin var noldu sana sadece dışardan yorum trip. Başka daha bir sürü şey varda hangisini yazayım. Ev taşıdık o arada kızkardeşim geldi topladı taşıdı gitti elimi sürmedim. Annem yanımda 40 gün kaldı ben bu arada psikiyatiye gidiyorum sürekli ilaçlardan dolayı emzirmeyide önermediler. Annem gidecek nasıl gitsin ben götürmek istiyor kocam yok modunda diğerleri ay siz bilirsiniz.
Neyse işte annem dedi götürücem ben çocuğa bakmıyorum zaten gözüm görsün istemiyordum. 40 ı doldu geldik annemlere ruh gibiyim bebek gene annemde ilaçların etlisi kendi ailem derken biraz toparladım ama kolay olmadı. Geçen hafta eşim geldi götürmeye ayaklarım geri geri koşarken bugun geldim. Taşındığım eve yabancı gibiyim ailesini görmek istemiyorum. Ama şimdi bunları ailesinin evinde yazıyorum. İntihar etmeyi bile düşünüyorum. Bebeğime çok yazık benim gibi annesi var. Normalde çalışıyorumda şimdi ücretsiz izindeyim ocak sonunda işe başlamam lazım.
Bu kadar uzağa evlenen aklıma tüküreyim. Benden annede olmazmış. Hiç böyle hayal etmemiştim. Bebeğin sorumluluğu beni duvardan duvara vuruyor hele kimsemin olmaması burada aşırı üzülüyorum.
Niye yazdım, çıldıracağım sanki bilmiyorum ama geçmiyor bu boğazımdaki yumru

Öncelikle kendinizi yalnız hissetmeyin ç, yeni doğum yapan annelerin çoğu yoğunlukları farklı olmakla birlikte ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kimse bunu dile getirmiyor fakat anneliğe alışmak instamomların anlattığı gibi tozpembe bir süreç değil. Daha bugün benzer bir konu açmıştım. Ailenizin uzak olması sizi çok zorlanmış, çevrenizde çocuğu olan bir arkadaşınız ahbabınız var mıdır? Belki onlarla dertleşmek veya en azından haftada 1-2 size gelip, size bir nefes alanı yaratmalarını rica etmek iyi gelebilir.Hissettiğiniz şeyden suçluluk duymayın, siz elinizde olsa böyle hissetmek istemezsiniz, belli ki desteğe ihtiyacınız var iyileşmek için.

bence sizin derdiniz annelik değil ki etrafınızda yaşadığınız olaylara tepkimeniz olmuş hersey zamanla oturur meraklanmayın

Bebeğine bakmazsan onu nasıl kabul edeceksin ki?

Öncelikle kendinizi yalnız hissetmeyin ç, yeni doğum yapan annelerin çoğu yoğunlukları farklı olmakla birlikte ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kimse bunu dile getirmiyor fakat anneliğe alışmak instamomların anlattığı gibi tozpembe bir süreç değil. Daha bugün benzer bir konu açmıştım. Ailenizin uzak olması sizi çok zorlanmış, çevrenizde çocuğu olan bir arkadaşınız ahbabınız var mıdır? Belki onlarla dertleşmek veya en azından haftada 1-2 size gelip, size bir nefes alanı yaratmalarını rica etmek iyi gelebilir.Hissettiğiniz şeyden suçluluk duymayın, siz elinizde olsa böyle hissetmek istemezsiniz, belli ki desteğe ihtiyacınız var iyileşmek için.
Bak iyileşmeye başladın bile 😚😍

Sizi rahat bırakmamışlar ben öyle anlıyorum gerçekten doğum sonrası eve doluşup hiçbir faydası olmayan insanlara hayret ediyorum. Toparlanmanız lazım çünkü bağ kuramazsanız bu dönemde ileri de daha zor olacak evet zor ama bakımını sizin yapmanız lazım bebeğin çünkü alıştıkça kolay gelecek şeyler bunlar anneniz gelsin baksın evet ama kenara çekilmeyin bu defa hiç alışamazsınız

Annemle birlikte döndükten sonra yavaş yavaş onunla bağ kurdum baktımda. Aynı oda da uyumadım ama defalarca yanına gittim şimdi bakıyorum da. Bu hissettiklerimin vicdan azabı zaten bana yetiyor.
Allahtan belamı istiyorum heralde

Canım benim iyi ki buraya yazmışsın. Muhtemelen depresyondasın ve bu kolay atlatılan bir şey değil. Her şeyde adım adım ilerlemelisin. Öncelikle seni strese sokan insanları eve sokma. Kimin ne dediğini umursama. Emzirememek insanı kahrediyor biliyorum. Yetersiz bir anne gibi hissediyor insan. Çok şükür mamalar var biberonlar var. Ama çocuğunun asıl ihtiyacı olan şey anne sevgisi ve ilgisi. Güler yüzlü bir anne ile düzenli bir yaşam. Her uzman rutinlerden bahsediyor bak. Bu sana da çok iyi gelecektir. Ayrıca Ocak ayında işe başlayacaksın. Şimdiden bakıcı ayarlayamaz mısın? Yardımcı biri omuzlarından yükleri alır. Şimdiden ev düzenini de oturtmuş olursun.

Eşimin aile ve akrabaları dışında kapısını çalacağım kimse yok onları da istemiyorum

Lohusa depresyonu yasıyorsunuz. Tedavinize devam edin. Eşinizle konuşun sizi anlamıyorsa doktorunuz açıklasın yardıma ihtiyacınız oldugunu

Bakıcı işi şuanda maddi olarak imkansız . Depresyondayım evet bu kadar dibi hiç görmemiştim. Çok mutsuzum
Canım benim iyi ki buraya yazmışsın. Muhtemelen depresyondasın ve bu kolay atlatılan bir şey değil. Her şeyde adım adım ilerlemelisin. Öncelikle seni strese sokan insanları eve sokma. Kimin ne dediğini umursama. Emzirememek insanı kahrediyor biliyorum. Yetersiz bir anne gibi hissediyor insan. Çok şükür mamalar var biberonlar var. Ama çocuğunun asıl ihtiyacı olan şey anne sevgisi ve ilgisi. Güler yüzlü bir anne ile düzenli bir yaşam. Her uzman rutinlerden bahsediyor bak. Bu sana da çok iyi gelecektir. Ayrıca Ocak ayında işe başlayacaksın. Şimdiden bakıcı ayarlayamaz mısın? Yardımcı biri omuzlarından yükleri alır. Şimdiden ev düzenini de oturtmuş olursun.
Bakıcı şuan için maddi anlamda imkansız. Mamayı verdim sanki zehir verdim herkeste aynı tepki. Ben bayılıyorum sanki mamaya. Uzak duramıyorum kocam akrabalarına bağımlı. Totalde baktığımda kötü biri değil kocam ama beni çoğu şeyi yoruyor. Evde yemek yoksa düzenli değilse bi ton surat. Akrablarını aramıyorsam görüşmüyorsam gene surat tahammül edemiyorum.

Bakıcı işi şuanda maddi olarak imkansız . Depresyondayım evet bu kadar dibi hiç görmemiştim. Çok mutsuzum

Bakıcı şuan için maddi anlamda imkansız. Mamayı verdim sanki zehir verdim herkeste aynı tepki. Ben bayılıyorum sanki mamaya. Uzak duramıyorum kocam akrabalarına bağımlı. Totalde baktığımda kötü biri değil kocam ama beni çoğu şeyi yoruyor. Evde yemek yoksa düzenli değilse bi ton surat. Akrablarını aramıyorsam görüşmüyorsam gene surat tahammül edemiyorum.
Eşinizin desteğinin olmaması da sizi depresyona sürüklemiştir. Eşinizle durumunuzun ciddiyetini açık açık konuşmalısınız. Bu öyle "annelerimiz de doğurdu ne var ki" diyip küçümsenecek bir konu değil. Annelerimiz de muhtemelen depresyon geçirdi ama bunu kayınlara kocalara yansıtamadıkları için acısını bizden çıkardılar. Herkesin bu yüzden travmatik geçmişi var. Siz mutsuz olursanız çocuğunuz da mutsuz olur. Karısı ve çocuğu mutsuz olan bir adamın evinde ne huzuru olur ne yemeği ne de düzeni.

Back
X