anne olunca

eş ve anne olmak birbirinden ayrı iki farklı kavram..
eşinizden size biraz yardımcı olmasını isteyebilirsiniz,seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum diyebilirsiniz..
tatlı dille söylediğinizde kanmayacak erkek yok..
Tatlı dillede söylüyoruz acı dillede. 1 gün yardım ediyorlar 2. gün yine aynı insanın içinden gelecek, yoksa ne söylersen söyle boş...:1no2:

arkadaşlar uzun zamandır gırmıyordum daha dogrusu gıremıyordum nete yazılarınızdan verdıgınız destekten dolayı tesekkur ederım

benimde bir oğlum var vede çalışıyorum ama ben hiç eşime karşı aşkımın bittiğini hissetmedim hatta bebeğim olduktan sonra eşime dahada aşık oldum çünkü ikimizden bir parça dünyaya gelmişti ama şuda var bebek olduktan sonra kadın daha kadın oluyor anne oluyor ama erkek hep aynı kalıyor tüm sorumluluk kadının üstünde oluyor ben anne olduktan sonra herşeye daha farklı bakmaya başladım ama eşimide ihmal etmemeye çalıştım sevgimde arttı vallahi bayanlar bu benim fikrim ama annelik çook farklı bir şey :emir_bebek: ya bide eşin anlayışlı:asigim: vede yardımcı olmasıda önemli birşey erkek herşeyi kadına yıkarsa o zaman kadındanda kadınlık vede sevgi ilgi beklemeyecek benim eşim bana yardımcı oldu diyemem ama benim eşim bebek doğduktan sonra biraz bebeği kıskandı sevgi bababında şimdi oğlum 6.5 yaşında ve ben hep diyorum benim iki çocuğum var diye ama size bir sır vereyimmi oğlum benim için ayrı bir :ecrin_bebek:aşk teşkil ediyor buda bir gerçek yani ilk sıralamada oğlum var yine diyorum bu benim öz fikrim yorumlarada açığım arkadaşlarım:enbuyukkk:

şu an doğum yapmadığım için belki ahkam kesmek gibi olacak ama,
insan belki ilk ay hadi neyse,atlatana kadar bazı aksaklıklar olabilir,
ama sonrasında elinden gelenin en iyisini yapıp eşine de yine eskisi kadar ilgi göstermeye çalışacak..
yorgunum demek erkek için her zaman bişey ifade etmeyebilir-ki bence haklılar da-

hem karı koca arasındaki bağ,ilişki bir yuvanın temelini oluşturur bence...

Bir gercek var buda cocuk olduktan sonra, ilk olarak anne oluyorsun ve bu cocuk kücükkende ayni büyüdükten sonrada....:delphin:

Cok acik ve net söylüyorum bunu esimde bilir, cocuklarim her zaman birinci siradadir, kendini ihmal edilmis hissediyorsa buda onun problemidir...:dilcikar:

Neticede bende bir insanim herseye yetemiyorum ve yetmekte istemiyorum...cocuklarin bakimi egitimleri evin isi gücü vs. vs. bunlar yeterince yoruyor yeterince bunlatiyor zaman zaman birde onun aglasmasini cekemem....:kahve:

Allahtan esim bu konularda cok sey ögrendi ve eskisi gibi cocuklasmiyor....cünkü benim böyle anlayissiz erkeklere hic tahamülüm yok...:mymeka:

Cocuk gibi davrancaklarina bir yetiskin gibi davransinlar bizim yükümüzü hafifletsinler bize destek olsunlar anlayisli olsunlar moral versinler!! a.s

Sen esini hakli buluyorsan birsey diyemem canim lakin bence hatayi sirf kendinde arama esin acinacak bir durumda degil yardima destege anlayisa ihtiyaci olan sensin....:teselli:

[B
çocuk sahibi olmadığım için doğru tesbitler yapamayabilirim ama,
bencede iş eşde bitiyor,düşünün hiçbirşeye karışmayan bi eş,faturalar,iş,güç,çocuk bakımı,eğitimi,toplantıları,yemek,bulaşık vs vs..
bide herşeye yardımcı bi eş...
bizim bi akrabamız var bi tane kız çocukları var,ama eşi çok yarıdmcı anlatamam yha,bikere her pazar aksatmaksızın eşine kahvaltı hasrılar,benim eşim o tabiki ona yapıcam der,kızının herşeyiyle o ilgilenir,bu durumda kadın hala genç neden yıpranmadı ki,yıpratmadı eşi onu...
diyeceğim eş çok önemli eğer yardımcı değilse saten zamanınızın kalmamsı çok doğal diye düşünüyorum...[/B]

cok zor cok anne olmak yenı hayatına alısmak esımle benımde bı cok sorunum oldu dogumdan sonra evlılıgımız cok yıprandı yenı yenı rayına oturuyo ama boyle olmasını ıstemezdım zaman herseyın ılacı oluyo fakat senın psıkolojınde alt ust oluyo mutlaka bı destek alman gerekıyo esler anlamıyolar malesef ıns duzelır canım ınan sade sen degılsın bunları yasayan o kadar cok anne varkı

Son düzenleme:
kimse küsmesin, kırılmasın ama çok açık konuşucam." eşim beni aldatmamak için direniyor" diye bir cümlenizi okudum. erkeğin eşinden beklentisi sadece cinsel boyuttamı Allah aşkına? akşamları bir arada olup, sohbet etmek, çocuğunuzla birlikte oynamak bunlar normal şeyler, bu ona ilgini azalttığını göstermez. birazcıkta anlayışlı olması lazım. hamilelik kolay diil, lohusalıkta öylesine, bunun üstüne üstlük bütün herşeyi kadından beklemesi bencilliktir bence. tamam bu zamanlarda cinsel yönden eşler birazcık uzaklaşıyor birbirinden ama bu kadarınada erkek razı olmalı, erkeğin ihtiyacı varda kadının yokmu? ama kadınlar bu ihtiyaçlarını bastırabiliyorsa erkekte çocuğu olduğu dönemde bastırmalıdır, çocuk sadece kadının diilki, baba olarak bu kadarcık özveride bulunacak oda. zaten belli bir süre sonra herşey kendiliğinden yoluna girecektir. a.s
çocuğu ve eşi için bu kadarcık özveride bulunmayacaksa, eşimin ilgisi azaldı deyip kendini başka kadınların kollarına atacaksa öyle koca olmaz olsun zaten. :dilcikar:
bence eşler bu dönemde oturup açık açık sorunlarını, düşüncelerini, duygularını ve beklentilerini birbirlerine anlatmalılar. bu sorunu ancak böyle atlatabilirsiniz, eşinizde size yardımcı olur böylece birbiriniz için vaktiniz kalır :asigim:

butun herseyım cocuk oldu dedıgınız gıbı butun enerjımı ona harcıyorum akamları onu uyuttukdan sonra yorgun dusup uyuyorum ve ınanırmısınız esım de benı aldatmamak ıcın hala dırenıyor belkıde cok sanslıyım bır gun bana bısey bı sey soylemıstı anlıyorum kızımıza cok duskunsun ona ıyı bakabılmek ıcın cok yoruluyorsun ama sunu unutma bızım ılıskımız saglam ve mutlu olacakkı kızımız da mutlu olsun aslında cok haklı acaba hala dogum psıkolojısımı

senin yaşadıklarının aynısını bende yaşadım ve yaşıyorum halaa.skızım çok uykusuz bir bebekti hiç durmadı doğduğundan bu yana bende çok yorgun düştüm haliyle:sm_confused:sadece göğsümde meme emerek uyuyordu!şimdide yanımda uyuyor yatağına yatırdığımda uyanıp ağlamaya başlıyor:1no2:üstelik bünyem çok zayıf düştü ve doktor emzirmememi çocuğun beni sömürdüğünü söyledi kızım 21 aylıktı o zaman.Şimdide hem çok yoruluyorum hem kendimi sağlıksız hissediyorum:1no2:tabi böyle olunca ilgilenemiyorum eşimle kendime bile zaman ayıramıyorum ki:sm_confused:onunla ilgileneyim!Allah tüm kadınların yardımcısı olsun ne diyeyim!:Saruboceq:

Back
X