• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütü arttırma

tugbaab

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2025
1
0
1
29
Merhaba arkadaşlar. Tam olarak 43 günlük bir anneyim. Size bir sorum olacak. Sezeryan doğum yaptım. İlk iki gün bebeğim beni emdi sütüm de geldi. Kan şekeri 72 76 çıktı iki ölçüm yapıldı. Doyuyor dedi doktor. 3. Günün akşamı oğlum çok ağladı. (Benim doğum sürecim zor olduğu için 10 gün ayağa kalkamadım. ) hastanedeki ebe ve kendi ablam bebeğe biberon ile aptamil yeni doğan mama verdiler. Biberonda lansinoh. O günden beri emzirmede hep güçlük çektim yapmadığım şey kalmadı. Bende sağarak yediriyorum bebeğimi. İlk sorum hala emzirme şansım var mı sizce memeye döner mi? 2. Sorum sağarak yedirdiğim için bazen sütüm normal oluyor yetiyor bazen azalıyor. Arttırmak için 4 farklı vitamin içiyorum. 2 saatte bir sağıyorum. Ekstra yapmam gereken bişey var mı? En azından 3. Ayını bitirsin istiyorum anne sütünde mama vermek istemiyorum alt üst oldum resmen

Bazen azalır mesela akşamları günün yorgunluğuyla daha az süt sağarsınız. Dinlendiğinizde daha çok gelir. Bol bol su için gerçekten bol 3.5-4 litre. Bazen üst üste sağım yapabilirsiniz power pumping deniyor. Kuru meyvelerden komposto yapın özellikle incir çok süt tapıyor.Stres yapmayın ne kadar rahat olursanız süt üretiminize o kadar faydası olur.

Bebeğiniz hayırlı olsun. Bebeğinizi emzirmeyi sık sık deneyin hiç vazgeçmeyin. Benim sütüm 5 gün hiç gelmedi bi damla bile. Direk mama başladık. Sonra sonra sağarak geldi, bazen sağıp verdim bazen mama verdim. Çok stres yapmıştım hatta o zaman. Sürekli sağım yapıyordum. Sonra bi hemşire bana hiç sağım falan yapma, sadece emzir, ne zaman isterse ver. Hiçbişey onun emmesi kadar çoğaltamaz sen de stres olmazsın dedi. Öylece sağımı bıraktım. Takviye olarak da her gün kuru dut ve kuru incir kaynattım içtim. Tabi başka takviyeler de kullandım. Bestlak damla, solgar brewers yeats gibi

Benim bebeğim de dönem dönem meme reddi yapıyor. Bir emzirme danışmanı en son çare olarak ılık su altında duşta emzirmeyi dene demişti böyle bir yöntem varmış araştırın isterseniz anne karnına en yakın hissettiği an oluyormuş. Bunun dışında farklı emzirme pozisyonları deneyin. Bir de biberon da daha yavaş gelen biberonlar tercih edebilirsiniz ben Philips Avent 2 numarayı beğendim çok yavaş geliyor. Emmesi baya uzun sürüyor

memeye dönme konusunda bi fikrim yok ama bence o kadar küçük bebek döner, en kötü ihtimal silikon göğüs ucu ile verin en azından yapısına alışık silikonun oradan bi denersiniz bence.
Süt arttırma konusunda elenatal emzirme kullandım ben, ama o da enerji içindi açıkçası. Bol su bol emzirme/sağım, stresi kesinlikle azaltın çok etkiliyor. Onun dışında yaşayacak kadar yeseniz yeter. Emzirmeye dönebilirseniz emzirme sonrası sağım yapın. Hiç bir pompa bebek kadar güçlü çekemez ayrıca hormonlar da var tabi emzirme sırasında salgılanan pompaya gelen miktara aldanmayın.

memeye döner. bıkmadan usanmadan verin memeyi. önce meme, sonra biberon olsun sıralamanız. birlikte dusa girebilirsiniz. benim oğlum pilates topunda zıplayarak emiyordu, deneyebilirsiniz.
bazen o uyurken veriyordum memeyi, uyurken daha iyi alıyorlar genelde.

sütü arttırmak için de benim diyetisyenimin bana söyledikleri
•her sabah uyanır uyanmaz 2 bardak su, 2 tam ceviz, 2 kuru kayısı veya incir.
•kahvaltıda mevsim yesillikleri
•haftada iki gün kırmızı et, bir gün balık
•günde en az 3 litre su.

ek olarak ben bestlak damla kullandım. her emzirmeden sonra sağım yapın. elle sağım en iyisidir ama ben üşendiğim için makineyle sağıyordum 😂

bizim oğlan 3.ayda biberonu reddetti. sadece memeyle devam ettik. su an 10 aylık olacak ve bu zamana kadar her seyi iyi ilerledi. hala daha emiyor.

Merhaba arkadaşlar. Tam olarak 43 günlük bir anneyim. Size bir sorum olacak. Sezeryan doğum yaptım. İlk iki gün bebeğim beni emdi sütüm de geldi. Kan şekeri 72 76 çıktı iki ölçüm yapıldı. Doyuyor dedi doktor. 3. Günün akşamı oğlum çok ağladı. (Benim doğum sürecim zor olduğu için 10 gün ayağa kalkamadım. ) hastanedeki ebe ve kendi ablam bebeğe biberon ile aptamil yeni doğan mama verdiler. Biberonda lansinoh. O günden beri emzirmede hep güçlük çektim yapmadığım şey kalmadı. Bende sağarak yediriyorum bebeğimi. İlk sorum hala emzirme şansım var mı sizce memeye döner mi? 2. Sorum sağarak yedirdiğim için bazen sütüm normal oluyor yetiyor bazen azalıyor. Arttırmak için 4 farklı vitamin içiyorum. 2 saatte bir sağıyorum. Ekstra yapmam gereken bişey var mı? En azından 3. Ayını bitirsin istiyorum anne sütünde mama vermek istemiyorum alt üst oldum resmen
Bebeğiniz hayırlı olsun 🤲 Süt artırmak için damlalar var onlardan kullanın ben onlardan çok fayda gördüm bol su için emzirmeye devam edin memeye döner Rabbim kolaylaştırsın inşallah🤲

Ben bebegımde emzırme danışmanlığı almıştım bebegım tekrar emmeye başladı sızın sartlarınız uygunsa alın süt bol emzirme ve su ile artar ve en onemlısı stresten uzak Olacaksınız danısmanlık için onercegım biri var ınstegram hesabıda var ysrdımcı olabılırım bende cok zor surec atlattım anlıyorum sızı

Ben de yeni doğum yaptım 4. Gündeyiz benim de bebeğim memeye gelip iki çekip bırakıyor emmiyor, mecbur mama verdik, dün emzirme uzmanı desteği aldık, makine ipe sutumu sagip siringa ile veriyoruz bebeğe, arada yine memeyi teklif ediyoruz pek almıyor ama gün gün alacak ve uzun emecek dedi doktor, 2 saatte bir sayım yapıyorum bazen hiç çıkmıyor bazen sadece 10ml çıkıyor yeterli gelmiyor tabi mama da veriyorum, acaba ne zaman yoluna girer bu işler ben de merak ediyorum

Güzel anne birebir yaşadığım şeyi yaşamışsınız. Tek fark ben şırınga ile verdim mamayı ama akışı ayarlayamadım meme reddi yaşadım emer gibi yaptı emmek istemedi tutmadı bıraktı vs vs derken şu an 2.5 aylık ve sadece memeden besleniyor. Kilo alımı iyi. Gerçi maşallah diyeyim dilimi ısırayım şu an gaz sancılarından dolayı yine tut bırak yapıyoruz ama en azından mama almıyor diye bakıyorum olaya. Neyse bu farklı bir konu. Sabredin hatta bir emzirme danışmanı ile çalışarak aşabilirsiniz. Bestlak damla, solgar tablet süt arttırıcı kullanabilirsiniz.

Back
X