Anne sütü dışarıda bekleme süresi

brcubrcu0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2022
3.712
2.098
83
32
Arkadaşlar bebeğimi sağdığım süt ile besliyorum. Oda sıcaklığında sütün bekleme süresi 4 saat deniyor. Peki o süt oda sıcaklığında kaldıktan sonra bebeğe direkt verebilir miyiz? Yoksa ısıtmamız mı lazım?
Bir de yaz aylarında oda sıcaklığında bekletmemiz doğru mudur?

Ben sütümü hep dolapta sakladım ziyan olmasın diye az az çıkarıyordum dışarıda pek bekletmedim yani havalarda çok sıcak sanırım içiremezdim bozulabilir belki dolapta çıkardığımı benmari ısıtıp veriyordum

Ben sütümü hep dolapta sakladım ziyan olmasın diye az az çıkarıyordum dışarıda pek bekletmedim yani havalarda çok sıcak sanırım içiremezdim bozulabilir belki dolapta çıkardığımı benmari ısıtıp veriyordum
Peki her seferinde su kaynatıp sütü benmari ısıtıyor muydunuz?

Peki her seferinde su kaynatıp sütü benmari ısıtıyor muydunuz?
Evet ısıtmanız lazım.
Bir de dışarıda bu sıcaklarda çok bekletmemeye çalışın.
Dışarıda bekletirken de ben termal çantada bekletiyordum soğumasın diye. Çıkarıp bakıyordum sıcaksa direkt verdiğim oluyordu ama ben dışarıda max yarım saat 1 saat bekletirim daha uzayacaksa buzdolabı

Ya kızlar takip ettiğim bazı anneler var instagramdan. Sabah story atıyorlar bebeğim erkenden uyandı vs diye . Bu bebekler tüm gece yatıyor mu ki sabah erkenden kalkıyor😂 zaten 24 saat boyunca sürekli uyuyup uyanmıyorlar mı benim bebem mi farklı . Mesela dün 12-2-4-6-8 şeklinde uyuyup uyandı benim bebem. Sanki herkesin bebesi tüm gece yatıyormuş ya da gece 1 kez uyanıyormuşta sadece benim bebem hala 2 saatte bir uyanıyormuş gibi😭😭😭 gece 4-5 saat yatan bebekler varmış .(1 aylık) Allah ım nasip et 🙏🏻
Ya bir de ben süt sağıp veriyorum, yani ne kadar içtiğini biliyorum . Emiyor olsa hadi dicem ki çok süt almadı mı o yüzden mi tekrar uyandı derim. Ama mama verir gibi biberonla belli ml de süt veriyorum . O verdiğim sütün üzerine uzunca uyuması gerekmiyor mu. Yani az da versem çokta versem max 2 saat uyuyor. Zombi oldum ya vallahi

Evet ısıtmanız lazım.
Bir de dışarıda bu sıcaklarda çok bekletmemeye çalışın.
Dışarıda bekletirken de ben termal çantada bekletiyordum soğumasın diye. Çıkarıp bakıyordum sıcaksa direkt verdiğim oluyordu ama ben dışarıda max yarım saat 1 saat bekletirim daha uzayacaksa buzdolabı
Evde bebekten ötürü her zaman klima açık. Ebemizde kendine işkence çektirme 4 saate kadar dışards bırakabilirsin diyince öyle uyguluyordum . Ama tabi 2 saati geçmemiştir hiçbir zaman . Ama artık bende buzdolabına bırakacağım benim de içime sinmedi bu şekilde

Ya kızlar takip ettiğim bazı anneler var instagramdan. Sabah story atıyorlar bebeğim erkenden uyandı vs diye . Bu bebekler tüm gece yatıyor mu ki sabah erkenden kalkıyor😂 zaten 24 saat boyunca sürekli uyuyup uyanmıyorlar mı benim bebem mi farklı . Mesela dün 12-2-4-6-8 şeklinde uyuyup uyandı benim bebem. Sanki herkesin bebesi tüm gece yatıyormuş ya da gece 1 kez uyanıyormuşta sadece benim bebem hala 2 saatte bir uyanıyormuş gibi😭😭😭 gece 4-5 saat yatan bebekler varmış .(1 aylık) Allah ım nasip et 🙏🏻
Ya bir de ben süt sağıp veriyorum, yani ne kadar içtiğini biliyorum . Emiyor olsa hadi dicem ki çok süt almadı mı o yüzden mi tekrar uyandı derim. Ama mama verir gibi biberonla belli ml de süt veriyorum . O verdiğim sütün üzerine uzunca uyuması gerekmiyor mu. Yani az da versem çokta versem max 2 saat uyuyor. Zombi oldum ya vallahi
Sizin bebeğiniz mi 1 aylık eğer öyleyse gece uyumasını beklemeyin zaten daha yeni gece gündüzü ayırt etmeye başlayacak. Benim bebeğim 17 aylık hala gece defalarca uyanır. Emen bebekler çok sık uyanıyor birde bazı bebekler uyumayı sevmiyor uyuyanlar nadir işte. Eğer bebeğiniz 1 aylıksa güzek bir uyku rutini oluşturun ne kadar erken müdahale edilirse o kadar iyi belki zamanla uyumaya başlar güzelce

1 aylik bebegin 2 saatte bir uyanmasi normal yavas yavas 3 4 saat uyumaya baslar yakinda. Ama gece boyu uyuma beklemeyin anne sütü alip gece boyu uyuyan pek duymadim cunku anne sütü cabuk sindiriliyor arada sirada da olsa 4-5 saat uyumaya baslayacaksiniz daha erken 😊

Back
X