anne sütü fazlasını ne yapabiliriz...

CansuMira

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
139
7
38
35
Erzurum
merhabalar; oğlum 17. ayında ve halen anne sütü alıyor; artık düzenli yemek yediği için anne sütümüz fazla geliyor...bu fazlalığı nasıl değerlendirebiliriz acaba??? çalıştığım için fazlalığı dökmek zorunda kalıyoruz; dökmek yerine ihtiyacı olan annelere nasıl ulaşabiliriz acaba??

En fazla 4 ay küçük veya 4 ay büyük bebeklere verebilirsin diye biliyorum.. Etrafında varsa onlara ver çok sevap işlersin valla benimde kızım 7 ay emdi sonra reddetti emmeyi çok istedim ama almadı maalesef..

merhabalar; oğlum 17. ayında ve halen anne sütü alıyor; artık düzenli yemek yediği için anne sütümüz fazla geliyor...bu fazlalığı nasıl değerlendirebiliriz acaba??? çalıştığım için fazlalığı dökmek zorunda kalıyoruz; dökmek yerine ihtiyacı olan annelere nasıl ulaşabiliriz acaba??

Kim olduğunu bileceğin sütü olmayan anneler varsa verebilirsin ama nacizane tavsiyem bilmediğin kimselere vermemen . Çünkü çocuklarınız süt kardeş oluyor ve ilerde karşılaşıp , birbirlerini sevme durumu , uzak ihtimal gibi gelse de olabilir . Süt kardeşler arasında nikah yasağı var ,tedbirli olmak ta fayda var . Tabii bu İslam dinine inananlar için geçerli .

Son düzenleme:

nerede oturuyorsunuz? benim bebeğimin anne sütüne çok ihtiyacı var artık mamayı da çok zor yediriyoruz sürekli ağlıyor yerken gelişimi de yavaşladı:(

Ben anne sütü saklamak için yapılan özel poşetlerden kullanmıştım.pompa ile sağıp dondurıcuda saklamıştım.amacım sütüm azaldığı zaman çıkarıp kullanmaktı.kahvaltıda içine ilave besinler koymak vb.ancak sütü çözdürdüğümde gördüm ki yapısı ve tadı bozulmuş.hepsini tek tek çözdürdüm ve bebeğime veremedim süt bozuktu.bence bunun sebebi süt saklama poşetleriydi.bu poşetleri kullanmanı tavsiye etmem.sütünü sağıp cam kavanozda dondurucuda saklayabilirsin.ihtiyacın olduğunda çıkarıp kullanırsın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sakladığınız sütü en fazla 6 ay sonra tüketmeniz gerekiyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X