Anne sütü hiç almamak

aydinmenekse

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
168
172
103
Merhabalar Ben lohusalikta sendroma girip psikolojik tedavi aldigim icin hiç emziremedim. Anne sütü almayan bebeklerde zeka geriliği olur, bagisikligi baskilanir denir hep. Benim merak ettigim anne sütü alamayan ama zeki olup okuyup doktor avukat olan sik hastalanmayan saglikli olan örnekler

Merhabalar Ben lohusalikta sendroma girip psikolojik tedavi aldigim icin hiç emziremedim. Anne sütü almayan bebeklerde zeka geriliği olur, bagisikligi baskilanir denir hep. Benim merak ettigim anne sütü alamayan ama zeki olup okuyup doktor avukat olan sik hastalanmayan saglikli olan örnekler
Kizim suanda 20 aylik hic anne sutu almadi hic sutum gelmedi hep mamayla buyudu yasitlarindan once yurudu boyu ve kilosu yasitlarina gore ileride gayet saglikli akilli bir bebek oyle sik sik hasta olmaz arkadsmn kiziyla arasinda 3 gun var o anne sutu aldi ama ayda en az 2 kez hasta olur bnm kizim rotaya yakalndi 3 gunde atlatti arkdsmn kizi 1 hafta hastanede kaldi tum bebekler saglikla buyusun ama mamayla buyudu diede hastalikli gerizekali olcak die bsy yok boyle soyleyen insanlarda kara cahiller ilerde ne olacagini bilemem ama mamaylada buyuse gayet akilli bir birey olacagini biliyorum saglikla kalin

benim kızım da hiç anne sütü almadı. 3,5 yaşında. daha hiç ateşi çıkmadı, en fazla nezle oldu, ertesi gün geçti o da. mesela hiç demir falan kullanmamız gerekmedi, çünkü mamalarda her türlü vitamin vs olduğu için yetti mi, besleyici mi derdi olmadan tüm vitamin vs ihtiyacı karşılandı. yaşına göre değişik bir hafızası var, geçen gün son 2 yıl çektirdiğimiz resimleri bastırdım. resimlere bakarken verdiği detaylara hayran kaldım, nerde çekildiğinden o gün ne yaptığımıza kadar anlattı mesela. acayip sosyal, sosyal zekası gayet gelişmiş. oyunlarda pratik çözümler üretiyor, isteyip yapamadığı bir şey için mutlaka çözüm üretip yapıyor. yani bence zekası falan da gayet iyi. yani anne sütü alsa nne güzel olurdu ama almamasının hiçbir zararını da görmedik.

ha bu arada çocuğunuz illa doktor avukat olmak zorunda değil, öncelikle iyi insan olsun, merhametli olsun, adil olsun... belki sporcu veya sanatçı olmak isteyecek yada çok daha farklı bir meslek seçecek. şimdiden bu hedefe göre çocuğunuzu değerlendirmeye başlamayın. her çocuk kendine özeldir unutmayın

Sonuna kadar haklisiniz aslinda ikinci bebegim dogana kadar nasbi yokmus dedim uzulmedim o kadar ac kalmadi ya cok sukur büyüdü ama simdi bebegimi emzirince ilk bebegim tamamen benden ötürü anne sütünden mahrum kaldi diye üzülüyorum aklima da olmadik seyler geliyor antipsikotik ve antidepresan kullandigim icin veremedim sütümu simdi ilac kullanmasa idim keske emzirse idim diyorum sonucta olmasa süt ben sütüm varken veremedim

Ben hiç anne sütü almamışım mamayla sonra da sütle büyüdüm, çocukluğumda hasta oldum ara ara ama şu an hiç bir sağlık sorunum yok çok şükür, okulda da hep yüksek puanlar alırdım üniversite mezunuyum.

Foruma yeni uye oldum sordukça okudukca iyi geliyor insana aynen canı icinde olsun da ister sütle büyüsün ister mamayla Allah anali babali kardesleri ile buyutmeyi nasip etsin tüm evlatlarimizi

Offf bi bıraksınlar şu annelerin yakasını napsın anne sütü yoksa mecbur mama verecek. Mamayla beslenen bebeklere hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Emen bebekte mama yiyen bebekte hasta olur. Ben de mamayla büyümüşüm çok şükür kolay kolay hasta olmam.

Back
X