benim kızım da hiç anne sütü almadı. 3,5 yaşında. daha hiç ateşi çıkmadı, en fazla nezle oldu, ertesi gün geçti o da. mesela hiç demir falan kullanmamız gerekmedi, çünkü mamalarda her türlü vitamin vs olduğu için yetti mi, besleyici mi derdi olmadan tüm vitamin vs ihtiyacı karşılandı. yaşına göre değişik bir hafızası var, geçen gün son 2 yıl çektirdiğimiz resimleri bastırdım. resimlere bakarken verdiği detaylara hayran kaldım, nerde çekildiğinden o gün ne yaptığımıza kadar anlattı mesela. acayip sosyal, sosyal zekası gayet gelişmiş. oyunlarda pratik çözümler üretiyor, isteyip yapamadığı bir şey için mutlaka çözüm üretip yapıyor. yani bence zekası falan da gayet iyi. yani anne sütü alsa nne güzel olurdu ama almamasının hiçbir zararını da görmedik.
ha bu arada çocuğunuz illa doktor avukat olmak zorunda değil, öncelikle iyi insan olsun, merhametli olsun, adil olsun... belki sporcu veya sanatçı olmak isteyecek yada çok daha farklı bir meslek seçecek. şimdiden bu hedefe göre çocuğunuzu değerlendirmeye başlamayın. her çocuk kendine özeldir unutmayın