Anne tarafindan asagilanmak

Edo111

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2019
88
28
18
34
Anne babamin mutsuz evliligi yuzunden annem tarafindan yillardir asagilaniyorum yani cocukluktan bu yana bana asiladigi tek sey aptal oldugum bisey yapamadıgim beceriksizin biri oldugumdur.Ozunde iyi biri ama bu kelimeleri o kadar cok kullaniyor ki kendimi gerizekali gibi hissetmeye basladim .yeni evlendim ama benim hayirsiz oldugumu dusunuyor cunku maddi destek bekliyor ama ben de calismiyorum esimden para isteyip vermek agir geliyor cunku bizim de cok iyi bi maddi durumumuz yok .ben evlenirken bile benimle birlikte heycanimi yasamadi .Nisan söz gibi organizasyonlarda hep sessiz kaldi kendi basima bazi seyleri duzenlemeye yapmaya calistim hatta birsuru derdim var bunlarl ugrasamam bile demeye getirdi cok ilgilenmedi.Ben de acikcasi uzaklastim annemden😭onu seviyorum ama bana gercekten zarar veriyor pskolojim cok kotu kizlar siz olsaniz naparsiniz bana bi akil verin lutfen.

Anne babamin mutsuz evliligi yuzunden annem tarafindan yillardir asagilaniyorum yani cocukluktan bu yana bana asiladigi tek sey aptal oldugum bisey yapamadıgim beceriksizin biri oldugumdur.Ozunde iyi biri ama bu kelimeleri o kadar cok kullaniyor ki kendimi gerizekali gibi hissetmeye basladim .yeni evlendim ama benim hayirsiz oldugumu dusunuyor cunku maddi destek bekliyor ama ben de calismiyorum esimden para isteyip vermek agir geliyor cunku bizim de cok iyi bi maddi durumumuz yok .ben evlenirken bile benimle birlikte heycanimi yasamadi .Nisan söz gibi organizasyonlarda hep sessiz kaldi kendi basima bazi seyleri duzenlemeye yapmaya calistim hatta birsuru derdim var bunlarl ugrasamam bile demeye getirdi cok ilgilenmedi.Ben de acikcasi uzaklastim annemden😭onu seviyorum ama bana gercekten zarar veriyor pskolojim cok kotu kizlar siz olsaniz naparsiniz bana bi akil verin lutfen.
Annen bencil bir insan. Az görüş

Annenizle açık açık duygularınızı konusmalisiniz hislerinizi bilmeli.
Her anne bir çocuğun karakterini belirlemede kendinde hak görür ama şunu nedense hiç akıl edemezler

Benim çocuğum acaba nasıl bir anneye sahip olmak istiyor?

Siz de bir deyin bakalim anne ben senden memnun değilim. Bana destek olan beni anlayan ne olursa olsun kızım ben senin hep arkandayim diyen h
bir annem Olmasını isterdim .

Acaba ne hisseder merak ediyorum.

Annenizle açık açık duygularınızı konusmalisiniz hislerinizi bilmeli.
Her anne bir çocuğun karakterini belirlemede kendinde hak görür ama şunu nedense hiç akıl edemezler

Benim çocuğum acaba nasıl bir anneye sahip olmak istiyor?

Siz de bir deyin bakalim anne ben senden memnun değilim. Bana destek olan beni anlayan ne olursa olsun kızım ben senin hep arkandayim diyen h
bir annem Olmasını isterdim .

Acaba ne hisseder merak ediyorum.
Ben bazen diyorum bana surekli bisey yapamassin diye diye yapamadim.boyle seyler söyleme diyorum ama bi kac gun sonra bi sekilde yine ne kadar yetersiz beceriksiz oldugumu hissettiren bi cumle daha kuruveriyor.😔 yani her zaman bunu yapiyor ondan uzaklasiyorum bazen vicdan yapiyorum napacagimi bilemiyorum 😭

Anneniz o sizin .
Benden yakın arkadaşınızdan eşinizden daha hayırlıdır..anne o

Hala annemi seviyorum dediğiniz için tebrik ediyorum. Anneniz çok bencil. Tabi ki eşinizden alıp annenize veremezsiniz. Ben eşimden kendim için para isteyemiyorum ücretsiz izindeyim şu an. İşsizlik ödeneğim yatıyor yetmezse birikimimden tırtıklıyorum. Eşim soruyor para bırakıyor ancak market pazar alışverişi için kullanıyorum verdiği parayı.
o değil babam soruyor bana şimdi çalışmıyorum kocamdan para isteyemem diye. Paran var mı diye. Ben de babama eşimle aramda para lafı olmaz baba senden almama gerek yok dedim. İhtiyacın olur sen söyle bana yine diyor. Hadi imkanı var diye diyor bunu. Olmasa da asla istememeli bir aile çalışmayan kızından dolayısıyla damattan para. Sizi kötü duruma düşürürler.
yaşlanırlar bakıma ihtiyaçları olur muhtaç olurlar market alışverişini yakıt parasını vs karşılarsınız ama o kadar.
destek olacaksınız işe girin.

Onları biz seçmedik maalesef bir kenara yaz bunları

Aynı cümleleri sizde ona kurun . empati yapmasını sağlayabilirsiniz. Yaptığının belki farkında değildir.. yaptığı yemeği beyenmeyin mesajla anne hiç güzel yemek yapamıyorsun vs gibi

Aynı cümleleri sizde ona kurun . empati yapmasını sağlayabilirsiniz. Yaptığının belki farkında değildir.. yaptığı yemeği beyenmeyin mesajla anne hiç güzel yemek yapamıyorsun vs gibi
Bunu bile yapiyorum o da hemen uste cikiyor sen mi ogreteceksin vs diye 😔 ben de careyi uzaklasmakta buldum.

Masumlar apartmanı misali .Anneniz hayatından mutsuz mu babanız ilgisiz biri mi .Önce bunu çözmek lazım sanırım .Artık film izleye izleye bizde pisikolok olduk 🤣

Benim annem de aynıdır insanı küçük görmeye tepeden bakmaya bayılır bir şey de beğenmez babamla ayrıldıktan sonra da daha beter oldu tabi.
Ayni şeyleri ona yaptım olmadi
Gözünü açtım olmadi
Iyilik yaptım olmadi
Sonunda çok ağrıma giden şeyler sarfettiği için
Buz gibi soğudum ben dusmanimdan böyle şeyler ne gördüm ne işittim
Mesafe koydum araya hicbir şey anlatmadım o kahkahali gorusmelerimizin yerine nasılsın iyi sen napıyon yemek sen ha iyi ha evet ha ha tabi tabi aynen gibi sözlere bıraktım o aramadıkça asla aramadım o arıyor hep hicbir şeyimi anlatmıyorum artık
Sonuç peki
Kıymete bindimmi hayır!
Ama Noldu kafam çok rahatladı.
Annenize hep yanındayım hissini verince anne diye civitabilirim derken konuşurken bile dinlememeye başlamıştı ne yemek yapıosun derdi pilav derdim 2 dk sonra aynı soruyu sorardı çünkü dinlemiyor sadece konuşuyordu varlığımı sessizlikle ve bir buz kalıbı gibi durarak hissettirdiim.
Bana hava atardı sanki annem değil derdi çekilmez bi eltim gibiydi..
Inanın garip gelebilir ama kayinvalidem ondan daha anne bana karşı. Allah bi yerden alınca bi yerden veriyor sanırım.

Benim annem de aynıdır insanı küçük görmeye tepeden bakmaya bayılır bir şey de beğenmez babamla ayrıldıktan sonra da daha beter oldu tabi.
Ayni şeyleri ona yaptım olmadi
Gözünü açtım olmadi
Iyilik yaptım olmadi
Sonunda çok ağrıma giden şeyler sarfettiği için
Buz gibi soğudum ben dusmanimdan böyle şeyler ne gördüm ne işittim
Mesafe koydum araya hicbir şey anlatmadım o kahkahali gorusmelerimizin yerine nasılsın iyi sen napıyon yemek sen ha iyi ha evet ha ha tabi tabi aynen gibi sözlere bıraktım o aramadıkça asla aramadım o arıyor hep hicbir şeyimi anlatmıyorum artık
Sonuç peki
Kıymete bindimmi hayır!
Ama Noldu kafam çok rahatladı.
Annenize hep yanındayım hissini verince anne diye civitabilirim derken konuşurken bile dinlememeye başlamıştı ne yemek yapıosun derdi pilav derdim 2 dk sonra aynı soruyu sorardı çünkü dinlemiyor sadece konuşuyordu varlığımı sessizlikle ve bir buz kalıbı gibi durarak hissettirdiim.
Bana hava atardı sanki annem değil derdi çekilmez bi eltim gibiydi..
Inanın garip gelebilir ama kayinvalidem ondan daha anne bana karşı. Allah bi yerden alınca bi yerden veriyor sanırım.
Sanirim mutsuz ciftler cevredikleri de uzmeye calisiyor.

Uzaklasirdim. Kendini suclama bunun icin.

Anneniz mutsuz bi kadın anladıgım kadarıyla. Babanızdan da sevgi görmedigi belli.. mutsuz bi kadın sevmeyi bilemez..

Bunu bile yapiyorum o da hemen uste cikiyor sen mi ogreteceksin vs diye 😔 ben de careyi uzaklasmakta buldum.

Aslında evet sizden öğrenmeli, ancak şu anda bunu göremeyecek durumda.

Hep derim nesafe mesafe mesafe...
Bazı anneler kaybetme korkusu hissetmedikleri için yaşamın tüm sinirini çocuklarından çıkartmaya çalışıyorlar. Gereksiz komşuya şenşakrak, kızına gelince bin surat...

Devamlı telefonla peşinden koşmayın, tavsiyesini sormayın, kutlamaları kısa mesaj/görüşmeye kutlayın, gerçek kutlamayı başkalarıyla yapın veya kendinizle kaliteli zsmsn geçirin...

Konuşmalarınız az detaylı ve yüzeysel olsun. Bunun iki yararı var. Kendisi neler olduğunu anlayıp korkarsa sorunları giderme şansınız olur, bu durumda adım atmaya razı olur.

Olur da kendisi yaklaşmazsa aslında yakın bir annelik duygusu hissedemediğini ve size istediğinizi verme imkanının olmadığını anlamış olursunuz. Kavga etmeden uzaktan ilişkiniz devam eder, siz de gereksiz yere o sizi sevsin diye boşa kürek çekmemiş olursunuz. Unutmayın sıkı anne kız ilişkisinin olması için karşı tarafın da biraz duygu kapasitesinin olması lazım, sadece kızın çabası ile olmaz.

Back
X