• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne tarafindan asagilanmak

İşte yarın öbür gün hastalandığınızda doktor size ne yaşadınız diyecek.
Siz önce konusamayacak hüngür hüngür ağlayacaksınız.
Sonra başlayacaksınız anlatmaya.
Doktor diyecek ki birike birike hastalanmışsın.
Bu hastalıklar önemli hastalıklar olduğu için doktorunuz size şu cümleyi kuranacak.
Sizden daha önemli bişey ya da kimse yok. Seni üzen insanları hayatından çıkar.

Ben bazen diyorum bana surekli bisey yapamassin diye diye yapamadim.boyle seyler söyleme diyorum ama bi kac gun sonra bi sekilde yine ne kadar yetersiz beceriksiz oldugumu hissettiren bi cumle daha kuruveriyor.😔 yani her zaman bunu yapiyor ondan uzaklasiyorum bazen vicdan yapiyorum napacagimi bilemiyorum 😭
Uygun bı ortamda güzel bir dille konuşun size söylediği sözler sizi etkilefigini hatta kırıldığınizi belirtin belki cidden farkında değil.makesef benim annemde çok kötü bı bedduası vardı bize karşı aşırı yaramazdim ve annemin bedduası hep şöyleydi yarı yolda kalin sürekli hep bu tarz bedduaları vardı hepimize ama iki abım lise terk ve kurduğu işler hep başarısız oluyidu ikiside boşandı😔ben iki üni yarıda bıraktım.sonunda eğitimi tamamladim.küçük kardesimde lise 2 de bıraktı gitmedi zor ikna ettim çok şükür uniide okudu.annemle konuştum lütfen öyle beddua etme bize senin yuzunde her şey yarım kaliyo abilerim ben kardeşim her şey yarım oluyo hayatımızda bı bak anne bizlere dedim.ama nasıl üzüldü nasil pişman oldu ve özür diledi affedin dedi hiç farkında değilmiş ettiği bedduanin😔 neyse ki şimdi çok şükür iyiyiz çok seviyorum annemi♥️dilerim sizde dyzeltirsiniz ♥️

Sanirim mutsuz ciftler cevredikleri de uzmeye calisiyor.
Onların da acılarını dışarı atma biçimi bu eskiler nedense kapalı kutu bu konularda.
Kocamdan boşanayım gidip yanında kalayım çene yoldaşı olayım diye ağzıma bakıyordu o kadar karartmis gözünü

Aslında evet sizden öğrenmeli, ancak şu anda bunu göremeyecek durumda.

Hep derim nesafe mesafe mesafe...
Bazı anneler kaybetme korkusu hissetmedikleri için yaşamın tüm sinirini çocuklarından çıkartmaya çalışıyorlar. Gereksiz komşuya şenşakrak, kızına gelince bin surat...

Devamlı telefonla peşinden koşmayın, tavsiyesini sormayın, kutlamaları kısa mesaj/görüşmeye kutlayın, gerçek kutlamayı başkalarıyla yapın veya kendinizle kaliteli zsmsn geçirin...

Konuşmalarınız az detaylı ve yüzeysel olsun. Bunun iki yararı var. Kendisi neler olduğunu anlayıp korkarsa sorunları giderme şansınız olur, bu durumda adım atmaya razı olur.

Olur da kendisi yaklaşmazsa aslında yakın bir annelik duygusu hissedemediğini ve size istediğinizi verme imkanının olmadığını anlamış olursunuz. Kavga etmeden uzaktan ilişkiniz devam eder, siz de gereksiz yere o sizi sevsin diye boşa kürek çekmemiş olursunuz. Unutmayın sıkı anne kız ilişkisinin olması için karşı tarafın da biraz duygu kapasitesinin olması lazım, sadece kızın çabası ile olmaz.
Ne guzel demissiniz; duygu kapasitesinin olmasi lazim diye. Cunku bazi insanlarin kapasitesi cok az oluyor gercekten. Bu kisiler daha yuzeysel iliskiler tercih ediyorlar, bencil oluyorlar, karsi taraf icin kendi konforlarindan biraz olsun vazgecmiyorlar.

İşte yarın öbür gün hastalandığınızda doktor size ne yaşadınız diyecek.
Siz önce konusamayacak hüngür hüngür ağlayacaksınız.
Sonra başlayacaksınız anlatmaya.
Doktor diyecek ki birike birike hastalanmışsın.
Bu hastalıklar önemli hastalıklar olduğu için doktorunuz size şu cümleyi kuranacak.
Sizden daha önemli bişey ya da kimse yok. Seni üzen insanları hayatından çıkar.
Annem bizi tek basina buyuttu zorluklar icinde evet bi yandan mesafe koyuyorum ama diger taraftan kendimi suçluyorum vicdan azabi çekiyorum buda beni ruhsal sorunli biri haline dönüştürdü

Ne guzel demissiniz; duygu kapasitesinin olmasi lazim diye. Cunku bazi insanlarin kapasitesi cok az oluyor gercekten. Bu kisiler daha yuzeysel iliskiler tercih ediyorlar, bencil oluyorlar, karsi taraf icin kendi konforlarindan biraz olsun vazgecmiyorlar.
Annem kiz cocuklarina karsi baskıcı erkek cocuklarina karsi cok ılımlı bunlari sadece ben cekiyorum cok da fedakarligi oldu ama verdigi kadarda almak istiyor sanırım.

Aslında evet sizden öğrenmeli, ancak şu anda bunu göremeyecek durumda.

Hep derim nesafe mesafe mesafe...
Bazı anneler kaybetme korkusu hissetmedikleri için yaşamın tüm sinirini çocuklarından çıkartmaya çalışıyorlar. Gereksiz komşuya şenşakrak, kızına gelince bin surat...

Devamlı telefonla peşinden koşmayın, tavsiyesini sormayın, kutlamaları kısa mesaj/görüşmeye kutlayın, gerçek kutlamayı başkalarıyla yapın veya kendinizle kaliteli zsmsn geçirin...

Konuşmalarınız az detaylı ve yüzeysel olsun. Bunun iki yararı var. Kendisi neler olduğunu anlayıp korkarsa sorunları giderme şansınız olur, bu durumda adım atmaya razı olur.

Olur da kendisi yaklaşmazsa aslında yakın bir annelik duygusu hissedemediğini ve size istediğinizi verme imkanının olmadığını anlamış olursunuz. Kavga etmeden uzaktan ilişkiniz devam eder, siz de gereksiz yere o sizi sevsin diye boşa kürek çekmemiş olursunuz. Unutmayın sıkı anne kız ilişkisinin olması için karşı tarafın da biraz duygu kapasitesinin olması lazım, sadece kızın çabası ile olmaz.
Cok fazla aramiyorum genelde annem arıyor onda da laf ediyor sen nankorsun diye artik diyecek bisey bulamıyorum

Onların da acılarını dışarı atma biçimi bu eskiler nedense kapalı kutu bu konularda.
Kocamdan boşanayım gidip yanında kalayım çene yoldaşı olayım diye ağzıma bakıyordu o kadar karartmis gözünü
🙈🙈bosanayim desem annem de yok demez zaten.Allah yardimcimiz olsun .

Anneniz mutsuz bi kadın anladıgım kadarıyla. Babanızdan da sevgi görmedigi belli.. mutsuz bi kadın sevmeyi bilemez..
Çocukken cok fazla fedakarliklar yapti cok da duygusal bizim icin ama iste dili hic susmadi beddua ve hakareti hic bitmedi malesef . Evet cok mutsuz

Annem bizi tek basina buyuttu zorluklar icinde evet bi yandan mesafe koyuyorum ama diger taraftan kendimi suçluyorum vicdan azabi çekiyorum buda beni ruhsal sorunli biri haline dönüştürdü
Çocuklarını tek başına büyüten milyonlarca kadın var.

Çocuklarını sizin annenizin yaptığı gibi aşşalamıyorlar.

Bu karakter meselesi, ben öfke kontrolü sorunu yaşayan bir sürü annenin bu konu için tedavi olduğunu biliyorum.

Kırmızı oda dizisinde bu durumlar çok güzel anlatılıyor.

Birde insanların kendi hayatları, aldıkları kararlar ile yaşadıkları hayat ve sorunlardan çocukları sorumlu değildir.

3 aylık olacak kızım, 21 aylık olacak oğlum var.
Kızımı severken aynı şekilde oğlumu da seviyorum.
Asla onu küçültecek kelimeler kullanmıyorum. Beni deli ediyor kızıyorum oğluma ama cezası hakaret insanı küçük düşürecek öz güvenini yitirecek kelimeler kullanmıyorum.

Nedeni çünkü bunları hak etmiyor.

Yarın öbür gün beni sevsin benden nefret etmesin, benim yaptıklarımdan dolayı bana karşı sevgisini yitirip, vicdan azabıyla bana anne diye gelmemesi için.

Cok fazla aramiyorum genelde annem arıyor onda da laf ediyor sen nankorsun diye artik diyecek bisey bulamıyorum

Zaten çocuklarıyla ilişkisi bozuk anne babaların ortak özelliği inanın bu “nankörlük” kelimesi. Ne kadar problemli anne baba varsa yapışıyor bu kelimeye. 🤦‍♀️

Anne baba yıllarca eziyet etmiş, 16 yaşında evden kovmuş, burada söylenemeyecek şeyler yapmış bir konuşuyorsun nankör de nankör. Sınırı yok gördüğüm kadarıyla.

Ters konuşmaya başlarsa hemen araya girin. Konumuz bu değil diyip hemen dikkatini başka yere çekin, ısrar ederse bir sürü işim var diyip telefondan uzaklaşın. İlk başta direnecektir ama sizi hemen uzaklaştırdığını hissedince kendini tutacaktır. Genelde uzun detaylı konuşmalar yerine az ama daha sık konuşmak bu tip lafları engelliyor. Görüşme uzadıkça ters laf gelme olasılığı bence artar, laf illa oraya gider.

Esleri taragindan asagilanan insanlarda cok rastlanan bir durummus bu ama bedelini bi

Esleri taragindan asagilanan insanlarda cok rastlanan bir durummus bu ama bedelini bizler ödüyoruz 😔
O zaman sizde biraz bencil
Esleri taragindan asagilanan insanlarda cok rastlanan bir durummus bu ama bedelini bizler ödüyoruz 😔
O zaman sizde biraz "bencil" olun ben odaklı yaşayın .. kimsenin stres topu değilsiniz. Eşini anneniz seçti ailenizi siz secmediniz..

Anne babamin mutsuz evliligi yuzunden annem tarafindan yillardir asagilaniyorum yani cocukluktan bu yana bana asiladigi tek sey aptal oldugum bisey yapamadıgim beceriksizin biri oldugumdur.Ozunde iyi biri ama bu kelimeleri o kadar cok kullaniyor ki kendimi gerizekali gibi hissetmeye basladim .yeni evlendim ama benim hayirsiz oldugumu dusunuyor cunku maddi destek bekliyor ama ben de calismiyorum esimden para isteyip vermek agir geliyor cunku bizim de cok iyi bi maddi durumumuz yok .ben evlenirken bile benimle birlikte heycanimi yasamadi .Nisan söz gibi organizasyonlarda hep sessiz kaldi kendi basima bazi seyleri duzenlemeye yapmaya calistim hatta birsuru derdim var bunlarl ugrasamam bile demeye getirdi cok ilgilenmedi.Ben de acikcasi uzaklastim annemden😭onu seviyorum ama bana gercekten zarar veriyor pskolojim cok kotu kizlar siz olsaniz naparsiniz bana bi akil verin lutfen.
Anne olabilmek icin keske bir sınav olsa 😒
Ne yazik ki hayatlar,hayaller bir adama baglanip karşılık görülmeyince çevreye de mutluluk verilemiyor.Evlat bile olsa o kararmış dünyada araya kaynıyor.Anneniz aslinda caresiz ve bence kalbi kırık sizi cok sevse bile gosteremeyecek kadar kaybolmuş.Sizden beklentisi de aslında sizin dolduramayacaginiz boşluklar.Iletisimi kesmeyin ama cok da kendizi uzup sikmayin.Ne olursa olsun anne o emin olun hep böyle değildi o.

Anne olabilmek icin keske bir sınav olsa 😒
Ne yazik ki hayatlar,hayaller bir adama baglanip karşılık görülmeyince çevreye de mutluluk verilemiyor.Evlat bile olsa o kararmış dünyada araya kaynıyor.Anneniz aslinda caresiz ve bence kalbi kırık sizi cok sevse bile gosteremeyecek kadar kaybolmuş.Sizden beklentisi de aslında sizin dolduramayacaginiz boşluklar.Iletisimi kesmeyin ama cok da kendizi uzup sikmayin.Ne olursa olsun anne o emin olun hep böyle değildi o.
Ben de bencil oldugunu dusunuyorum eger cok kotu bi kadin olsaydi da yuzunr bakmasaydim ama git gelleri bazen iyk bazen kotu olusu beni arada birakti acaba nankorluk mu yapiuorum diye sorguluyorim kendimi ama yoruldum.maddi manevi beklenti içerisinde olmasindan keske olsada yardim edebilsem ama yok ve bunh anlayamıyor

Ben de bencil oldugunu dusunuyorum eger cok kotu bi kadin olsaydi da yuzunr bakmasaydim ama git gelleri bazen iyk bazen kotu olusu beni arada birakti acaba nankorluk mu yapiuorum diye sorguluyorim kendimi ama yoruldum.maddi manevi beklenti içerisinde olmasindan keske olsada yardim edebilsem ama yok ve bunh anlayamıyor
Nankör degilsiniz o yapması gerekenleri yapti sizi büyüttü.Anne olarak evlat icin her sey yapılmak zorunda.Biz istedik diye dünyaya getiriyoruz sonuçta.Iki de bir yüze vurmak olacak sey degil.Sizin anneniz icin yapacagiz sey kısıtlı.O oturup kırıldığı noktayi bulup kendini gelgitlerini iyilestirmeli.Dedim ya anne elinizi cekmeyin ama kolunuzu da kaptirmayin.

Back
X