• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne ve babalar evlatlarının perişan olduklarını bile bile yavrularını kullanırlarmı

meduze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
201
0
96
Ankara
Arkadaşlar uzun zamandır düşünüyorum ve çoğu arkadaşlarımın eşlerinin ailesi ile maddi problemler yüzünden sıkıntı çektiklerini duydum.Arkadaşlarımın eşlerinin gayet güzel işleri var benim eşimlede meslektaşlar ve biz bayanlarda bir kısmımız çalışan bir kısmımızda ev hanımı.Sadece bugünden bir örnek sizlere arkadaşımla buluştuk ve dertleşti eşinin ailesinin sürekli kendilerini sömürdüklerinden falan yani 50 bin e yakın borç takmışlar istemişlerde istemişler kredi çekmişler, ve bunalıma girmiş ben biliyordum bu hallarini ama kendi söyleyene kadar ben hiç söylemedim ve daha bunun gibi arkadaşlarımın eşlerinin ailelerine sürekli maddi yardımları var.ınanırmısınız eşlerine doğru düzgün kıyafet bile almıyorlar bir toplantı yapsak zavallılar kıyafetimiz yok diye gelemeyen bile var Dedim ya maaşlar bayağı dolgun kendi eşleri ve çocuklarını görseniz perişanlar.Peki nedir bu?Sömürülmekmi?Aslında gerçekten bazen evlatlarını bankamatik gören anne babalar da var yazık.CADIARZU

Son düzenleme:
benim en yakın arkadaşımın eşinin aileside öyle adamın 7 çocuğu var hepsi artık onlardan kaçar durumda evleri kendilerine ait karı koca emekliler ama yinede hiç ağlanmaları bitmiyor oraya gitçez para bunu yapçaz para düşün evleri var fazladan onu bile kiraya verip parasını alıyor kendi oğlunu oturtmuyor.arkadaşımda kirada onların yüzünden.ve utanmadan üstüne para istiyorlar.gelde şimdi sev onları bakalım. evlendiklerinin ertesi günü şimdi sizde para var ben oğlumu evlendirirken şu kadar masraf yaptım bana geri ödeyin diye sabah sabah kapılarına dayandılar.bu kadar adi insanlar.

Kullanırlar güzelim ...eşimin annesi,ilk eşi ve benim annem en güzel örnek bu dediğine...Ruhsuz,bencil,insanlıktan nasibini almamış kişiler bunlar..Her anne baba,olması gerektiği gibi hissetmiyor ne yazıkki..

öyle güzel kullanıyorlar ki vicdanları cız bile etmiyor benim k.validemde öyle 5 yerden kire alır k.pederim emekli olmasına rağmen ağlaşır yok yok diye evlendiğimiz ilk zamnlar fazlasıyla sömürdüler bizi eşim onlara para veriridi ben o zaman 600 ytl para alıyordum benim param eve yola gidiyordu inanırmısınz üstüme bile alamadığım zamanlar oldu ki hala devam ediyorlar ama eşim anladı hiç oralı olmuyor bizde ev kredidi ödüyoruz bizdede yok ancak geçiniyoruz diyo sonra susuyor bir ihtimal diye tekrar başlıyopr anlatmaya hiç yürekleri sızlamaz hiççç sızlasın diye hiç beklemem

Bide bu oldugu halde sukretmesini bilmeyip dort gozle aglayanlar vardir ki dilerim yok diye diye
yok olurlar...:1closedeyes:

valaha eşimin ailesının yardım etmesı lazım bıze
10 tane evlerı var yazlık araba hersey var

bizde kırada oturuyoz :roflol::roflol:

Evet malesef böyle aileler var....evladini bankamatik gibi gören...karisi yiyecegine biz yiyelim diye düsünen...bu yasa getirdik baktik büyütük simdi sira bizde gibi zihniyetler...:kahve:

Vallaha ne denirki arkadasim....tabikide bir evladin annesine babasina ihtiyaclari oldugu zaman maddi manevi yardimci olmasi en büyük görevlerinden biridir...sen tok onlar ac buna dayancak bir evlad evlad degildir zaten.....:delphin:

Fakat bunu sömüren o kadar cok anne baba varki...hayretler icinde kaliyorum...Hicmi düsünmezler cocugum zor duruma girecek...borcla harcla ugrasacak...evinde tadi tuzu kacacak...:1no2:

Iste anne baba olmak sifatla olmuyor malesef....anne baba olmak cok farkli birsey....
Anne vardir oglunun karisina aldigi bir entariyi cekemeyen, anne vardir evinde sogan ekmek yiyip ogluna bal börek yiyorum oglum iyiyim diyen...:delphin:

Insanoglu tuhaf bir yaratik

malsef var tabi öyle aileler..
biz baktık büyüttük diyip belli yaşada gelince fatura çıkarıyolar resmen ve tahsilat işlerine başlıyolar..
ama anne baba olmak çıkarsızca yapılacak bişi..

Evlatların anne ve babaya maddi ve dünyevi hususlarda mutlak itaat etmesi gerekir evet bu doğru ..
Hürmet etmek ve saygı duymak ,yürekten gelmesi gerek asli vazifemizdir..
Fakat şu var ki,kendi ailesini kurmuş ,onu geçindirmeye ve ayakta tutmaya çalışan bir insanın aynı zamanda kendi anne ve babasına kardeşlerine yetişmeye çalışması ve hatta eşini çocuklarını arka plana atıp,ihtiyaclarından kısarak ,kendi ailesine ağırlık vermesi ne derece akla uygun geliyor,tartışılır..
aÇıkcası çok üzücü yıptarıcı bir durum hem aile saadeti açısından hem psikolojik açıdan..

Eşler,çocuklar Allah cc dan emanettir,bir babaya..Onlara en iyi şekilde ,gücünün yettiğince ve helal kazançla,bakmak,elzem ihtiyacları karşılamak gönüllerini hoş tutmak iyi vakit geçirmem durumundadır..
Çünkü bu resmen hak,sual olunacakları bir hak hem de..
Anne ve babaya saygıda kusur olmamalı,mutlaka zaman zaman ihtiyacları karşılanmalı tabi ki,sonuçta onlardır bizleri bu yaşa getiren bebeklikten bu yana bakan büyüten.Sırtımızda taşısak haklarını ödeyemeyiz..
Lakin bazı aileler var ki,hem burada okuduklarım hem bizzat şahit olduklarım,gerçekten esef verici..

Kendi durumları çok çok iyi olduğu halde,hatta lüks sayılır yaşadıkları halde hala çocuklarından sürekli birşeyler bekleyen aileler mevcut..
Kaldı ki o evlat evlenmiş aile kurmuşsa,hiçbirşey eskisi gibi olamaz ki..Hangi birine yetişsin Allah aşkına adamlar..
ıki aileye de yeticem diye bu sefer kendileri heder olacak yıpranacaklar..
Burada büyüklerin anlayışı şart bence..
Rabbim cc hayırlı insanlarla karşılaştırsın,enelik ve dünya duygusunu,sömürüyü,hırsı bizden uzaklaştırsın..

Son düzenleme:
oy oy yarama dokundun arkadaşım benim eşimi de evlenmeden çok sömürmüşler 18 yaşından itibaren çalışıp onlara bakmış iki kadeşini okutmuş evlendrimiş abisine ev araba eşya almış 5 yıl abisi gezmiş tozmuş eşim abisinin evine bakmış ama abisi boşandı sonra ikinci evliliğinden önce kim bana evlenirken ne yaptı hepsini ben yaptım dedi kız kardeşi kimse bana sahip çıkmadı dedi
annesi zaten çıban başı biz düğünü takılan altınlarla yaptık bir ay sonra kayınvalide eşyalarını değiştirdi kayınbiraderim ikinci kez evlenmeye kalktı daha benim eşya eksiğim var evleneli 4 ay olmuş borçtan boğulurken abisinin nişanı için para istedi kızı o zaman daha boşanmamıştı kocası 5000 lira maaş alıyor kızı da öğretmen 300 tl aylık kredi borcu varmış kızının onu eşime ödetmeye kalktı
eşim kzandıklarını sürekli anne babasına verince baası alt katlarından bir ev almış eşime o evi depo olarak kullanıyorlar otursalar vallahi sesim çıkmaz eşya duruyor evde boş duruyor yıllardır biz iki yıldır kira ödeyemiyoruzzorlanıyoruz mümkünse boşaltın da kiraya verip bizimkini ödeyelim dedik oralı olmadılar en son boşanma aşamasına geldik eşimle halen oralı değilller
bıktım valla ama sonunda anladım onlara en kötü ceza bizim eşimle iyi olmamız
istiyorlar ki boşanalım da rahat rahat sömürsünler gene allaha havale ediyorum ne diyim

var var olmaz mı benim kayınbabam tamda..evleneli 4 ay oldu bisürü borcumuz var biliyor ama her fırsatta da bizi yolmaya çalışıyor..zaten düğünde hiç bi yardımları olmadı dahası adanadan mersine getirdikleri misafirlerin yol parasını bile bize ödetti..sonra aradan bi süre geçti telde ağlayıp duygu sömürüsü ile para istedi..eşimle ilk kavgamız oldu sonucu ama neyse dedik gönderdik..tatilde gittik tel faturasını siz kredi kartından çektirin ben maaşımı alır almaz gönderecem dedi bişi diyemedim çektirdik üstünden 1 ay geçti bırak para göndermeyi aramadı bile..
zaten eşimle 3 yıl arkadaştık o zamanda benimki ek hesap filan dinlemezdi çeker çeker gönderirdi..ben hep derdimki bak az çok deme at bi kenara yoooook atmazdı....sonra noldu askere gitti kayınpederim 1 kuruş göndermedi..harçlığını ben gönderirdim sevgiliydik ozaman düşünün.. sonra bi gün bunu görümceme söledim o da dönüş parasını gönderdi de öle geldi askerden..ondan sonra aklı azcık geldi başına..ve bir lirası bile yoktu evlenirken kredi çektik annemler yardım etti öle evlendik pek çok şeyden vazgeçmek zorunda kaldık o haldeyken de gırtlağımıza kadar borca battık ama benim kayınbabam öyle güzel duygu sömürüsü yapar ki inanamazsınız eşimde çok yufka yüreklidir dayanamaz ama böyle gitmez..bi daha para isterse ben yapcağımı biliyorum..bundan sonra avuçlarını yalarlar

Evet malesef böyle aileler var....evladini bankamatik gibi gören...karisi yiyecegine biz yiyelim diye düsünen...bu yasa getirdik baktik büyütük simdi sira bizde gibi zihniyetler...:kahve:

Vallaha ne denirki arkadasim....tabikide bir evladin annesine babasina ihtiyaclari oldugu zaman maddi manevi yardimci olmasi en büyük görevlerinden biridir...sen tok onlar ac buna dayancak bir evlad evlad degildir zaten.....:delphin:

Fakat bunu sömüren o kadar cok anne baba varki...hayretler icinde kaliyorum...Hicmi düsünmezler cocugum zor duruma girecek...borcla harcla ugrasacak...evinde tadi tuzu kacacak...:1no2:

Iste anne baba olmak sifatla olmuyor malesef....anne baba olmak cok farkli birsey....
Anne vardir oglunun karisina aldigi bir entariyi cekemeyen, anne vardir evinde sogan ekmek yiyip ogluna bal börek yiyorum oglum iyiyim diyen...:delphin:

Insanoglu tuhaf bir yaratik

Aslında bazı aileler karısı yiyor bizde yiyelim diyor haklısın.Ama gerçekten bir insanın ailesinin durumu yokken yardım edilir ama durumları iyi iken yardım beklemeleri saçma..

butun bunların aynısı bizim ailede de var..ona kötuluk eden bakmayan kötu gununde arayp sormayan evlatlarına laf kondrmayan her daım yanında olan maddı manevı senelerdır dısını tırnagna takıp varını yogunu önune seren buna ragmen hep dıslanan horlanan degerı bılınmeyen evladına yolunacak kaz,bankamatık ve benzerı gözle bakan bi büykbaba yas doksanı geçmıs nerdeyse ama karısı aılesı cocugu yıyecegıne o ve eetrafndakıler yesın derdınde..ustelık mantıgı da bı haylı ılgınc nasılsa sende dahası vardır kırlı cıkısın sen mecbursun bana vermeye ama cok acı bısey bu ya ınsan kahroluyor..

Son düzenleme:
off sadece benim sanırıdm. vay be gerçekten daha beterleride varmış

kayınvalidemlerin hem yazlık evleri hemde normal evleri var. iki dükkan kirası ikide emekli maaşları var. hala bizden para istiyorlar.

Eşimin abisi aylık maaş veriyor, bizde btün faturalarını ödüyoruz. Çok ihtiyaç sahipleri malum. :19:

Oğlumuuz okuttuk büyüttk bu günlere getirdik diyolar. Eşim evlenirken bi deri bir kemikti. bazen düşündükçe sinirlerim tepeme çıkıyor yaa. Bu kadar maddi durumları yerinde hala yok yok diyolar bişey oldumu. Kardeşlerinide eşim ve abisi okutuyor. B dersane parasını bile çıkarıp vermiyor kayınpederim. İnsan hakkaten enayi gibi hisseiyor.

özellikle erkek tarafının ailesi...
biz büyüttük biz yetiştirdik biz okuttuk parasını el kızımı yicek diyolar
ne saçmalık bu ama anlamıyorum ben de, insan fazla fazla parası olunca hiç anasından babasından esirger mi ki ihtiyacları olsa?
ay allahtan bende yok böyle bi durum allah yardımcısı olsun olanların
var ama etrfımda cok. oğlum bize kredi çıkmıyo sen cek de biz ödeyelim derler, sonra yıkarlar işi üstüne...

Kazancı yüksek olandan hep daha çok sömürüyorlar

ayy anlamıyorum ben bu aileleri
bizim orda tam tersi aile çocugununda kızınında herşeyini yapar eşyalarını aile öder kırasını durumu iyiyse aile verir.
takılarını almazlar hepsi onlara kalır.
abime düğün yaptık üstelik ben o esnada nişanlıydım ailem abımın eşya borçlarını ödediler.
5 kuruş bile almadılar.
kirasınıda ödediler (2 sene oldu)
üstelik kredi çektiler onuda ödediler halada ödüyolar.

banada aynı şekılde annem gıttıkçe elime 500-600 sıkıştırdı.
durumumuz iyi ama hala daha gıttıkçe yol paramız verir..
benım düğünümede kredi çekildi onu ödüyolar.
takılarımı kimse almadı.

yani bana çok ters bizim oralarda herkes çocouguna yardım eder.
abimler ev alacak yarı parasını ailem verecek mesela.
bende ev alıcam yarısını ailem verecek.
herkes boyle kımsneın takılarını almazlar.
hayatım boyunca oyle bişey duymadım ben.
aileler erzaklarını getırır pazara gidip pazarlıklarını bile yaparlar.
hep böyle gördüm ben...

İş tamamen erkek de bitiyor gene görmüyor mu ailesinin durumunu gayet de iyise hiç de yardım etmemeli yani. Kendi durumu çok iyi olur ailesi sefillik çeker onu anlarım da iyi olduğu halde yardım eden erkekleri anlamıyorum ben.

En sinir olduğum ana baba tipleri

2 senelik konu ya, umarım konu sahibi derdine derman bulmuştur

Back
X