Anne, babanıza ve kardeşinize ebeveynlik yapma gibi bir sorumluluğunuz yok. Siz üst nesilden değil alt nesilden, yani kendi gelecekteki evlatlarınızdan sorumlusunuz. Ebeveynleriniz de sizden sorumlu. Onların sizin kuracağınız hayata destek vermeleri gerekirken sizi nasıl bir ruh hali içerisine sokmuşlar. Lütfen bu ayrımı kendinize sık sık hatırlatın. Kaygınızı çok ama çok iyi anlıyorum. Maalesef ben de böyleydim sizin yaşlarınızda.
Emin olun anneniz de babanız da bütün ihtimallerin farkındadır ve herhangi bir adım atmak da buna yönelik tedbir almak da onlara düşer. Her ne kadar şikayet ederlerse etsinler bu hayat onların seçimi. Değiştirmek de devam ettirmek de yalnızca onların vereceği bir karar. Kendi ruh sağlığınızı korumak için annenizi mağdur olarak görmeyi bırakmak zorundasınız. Bunu çok uzun yıllar boyunca fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet gören ve kendisini boşanana kadar asla savunmayan bir annenin çocuğu olarak yazıyorum.
Siz kendinizi kurtarın. Mesleğinizi elinize alın. Kuracağınız yuvaya odaklanın. Eş adayının sizin için hak ettiğiniz gibi iyi bir hayat arkadaşı olabileceğinden emin olmaya bakın. Bunları yaparkenki suçluluk duygusundan kurtulmak için kendi psikolojinize yatırım yapın. Gerekirse ileride ufak tefek destek verebilirsiniz annenize. Ama bu bugünün mevzusu değil.