Anne ve babasnn, dier evliliklerinden baka kardei olanlar.

hanım efendi ben genelleme yapmıyorum, sadece büyük bir kısmı olur dedim. hepsi değil. konunun sahibi öyle kendini beğenmiş ukala yorumlar yapınca sırf 6 sene önceki konuya cevap verebilmek için üye oldum. :)

bu genç kızımızda aklı sıra atarlanıyor, havası kime anlamış değilim, biz babasız büyüdük bu yaşa kadar, ne insanlar gördük, neler geçti başımızdan bilen yoookkkk. yok mahkemeye verecekmişte yok öyleymişte. zaten vermezse kadın değil geceden bu yana insan yerine koyup cevap verdim. :)

bu arada anlayışınız için teşekkürler. :)

Ben sizi anlıyorum ama sizde had sınırlarını aşmadan yorum yapın bence belki birbirinize kendinizi ifade edeceksiniz ama iki tarafta üslup bozukluğundan kaybediyor...istisnalar dışında ikinci evliliklerdeki hanımlar hakkındaki goruşunuz doğru..mesela ben tanıyorum bir uvey anne ama kızı duğununde öz annesini istemedi kapıdan sokmadı uvey annesi onun bitanesi.

hanım efendi ben genelleme yapmıyorum, sadece büyük bir kısmı olur dedim. hepsi değil. konunun sahibi öyle kendini beğenmiş ukala yorumlar yapınca sırf 6 sene önceki konuya cevap verebilmek için üye oldum. :)

bu genç kızımızda aklı sıra atarlanıyor, havası kime anlamış değilim, biz babasız büyüdük bu yaşa kadar, ne insanlar gördük, neler geçti başımızdan bilen yoookkkk. yok mahkemeye verecekmişte yok öyleymişte. zaten vermezse kadın değil geceden bu yana insan yerine koyup cevap verdim. :)

bu arada anlayışınız için teşekkürler. :)

Ay allahaşkına ne alakası var bakımlılıkla güzellikle, sen üvey anne olsan bu saydığın kötülükleri yaparsın diğer anneden olan çocuklara. Ama ben yapmam. KARAKTER meselesi. İnsanlar üvey-öz diye ayrılmazlar iyi-kötü diye ayrılırlar. Bakımlı-bakımsız veya güzel-çirkin diye de ayrılmazlar. Güzel olmayan her kadın sizin nezdinizde bekar insan bulamaz o zaman. Bunun bekarlıkla, evlenmişlikle alakası yok. Nasıl ise bir kadın 20li yaşlarında eşini kaybetmişse, ve yeniden evlenmek zorunda ise ve de ÇOCUĞU varsa, onun ay ben bekar bulcam diye bas bas bağırması yanlıştır. Sen o yaşta çocuğunla kal bakalım ortada kim alıyor seni kim almıyor? Güzelliğine bakacaklar senin ha? Güzelliğin bugün var yarın yok, Allahım içinden iyiliği almasın diyeceğim sende o da yok. Çevrende gördüğün kötü insanlar yüzünden gelip burda bütün üvey annelere laf edemezsin.

O zaman hadisi şerifimizi yorumlamak 'o aslında üvey anneler için söylenmiş' bir söz değildir demek de senin haddine düşmez. İnanmadığın şeyler uğruna bik bik yapma.
:KK74::KK15:

Benim gozlemledigim,anneleri bir olan kardeslerin yakin oldugu yonunde.Gercekten de yuvayi disi kus yapiyor,aile ici iliskilerin yakinligini da anne belirliyor.Benim annemin ikinci evliliginden bir erkek kardesim var,cok severiz birbirimizi.Ayni sekilde annemin de annesi bir babasi ayri iki kiz kardesi var,cok yakindirlar,kardesten ote kardestirler adeta.Bir de aslinda,gercek kardes anne birse oluyor.Kardes kelimesi karindas kelimesinden gelir,ayni karni paylasmis anlamindadir.Sadece baba bir olunca,21 kromozom ortak oluyor ama sadece anne bir olunca,hem 21 kromozom ortak oluyor,hem ayni rahimde buyumus,ayni anneden dogmus,hem de ayni sutu emmis oluyorsunuz,daha bir yakin olunuyor.Ne yazik ki bizim ulkemizde tam tersi dusunuluyor,baba birse gercek kardesimdir deniyor ama yanlis.

Back
X