Anne ve babaya bağlı ve de inatçı bir insanla nasıl ömür geçer?

bende inandım eşimde inat valla çok zor geçmiyo malesef ömür..
yiyoz öle birbirimizi yuvarlanıp gidiyoruzz

tuvalete giderken de annesine soruyor mu merak etmedim degil
valla boyle biriyle ugrasmak zor, deli eder insani...
kiz olsa neyse diyecegim, nisanli kiz ailesine danisir falan ya bazen...
ama sizinki isi abartmis...

benim eşim de öyle canım anasına çok düşkün ve ben çalışmama ramen hafta sonumu evimde geçirip temizliğimi bile yapamıyorum evimden soğudum psikolojim bozulmaya başladı ve ben henüz 3 aylık evliyim...çookk ama çoookk iyi düşün ben de eşimi çok seviyorum ama bi yere kadar psikolojim sağlam çelik gibi sinirlerim var diyosan devam et ama bu şekilde ömür geçmez ve geçmiyor da tecrübeyle sabit.:2:

Yazdıklarınızdan kişiliği henüz oturmamış birine benziyor böyle bir kişide evliliğe hazır değildir diye düşünüyorum

Aileler çocuklarını pışpışlaya pışpışlaya yetiştirirlerse,onlarda birey olamazlar işte böyle. Ne zaman çocuk yapacağınızı,ne zaman halvet olacağınızı,ne giyeceğini,ne yiyeceğini de onay alarak yapması muhtemel. Nişanlısın,duygularını tartıp kararı verecek olan sensin. Ama bunları gördüğün halde evlenirsen,evlendiğinde şikayet etme hakkının olmayacağını da unutma derim...

Son düzenleme:
balık baştan kokar arkadaşım...
şimdidem böyleyse sakın düzelir diye ümitlenme...
ve herşey bu kadar başındayken hayatına yeni biyön ver derim

herşeyi ailesine danışması ve inat olması iyi değil canım.evlendikten sonra da böyle olursa ki muhtemelen aynı kalacaktır sen daha çok sinir olursun
iyi düşün karar ver.mutlaka ayrılman gerekmiyor al karşına güzelce konuş.niye herşeyi ailesine sorduğunu kendisininde artık bir birey olduğunu bazı kararları tek başına vermesi gerektiğini söyle.bak bakalım hiç değişiklik olacak mı
ona göre düşünüp kararını verirsin canım ama önce güzelce konuş nişanlınla

evlenince düzelir diye düşünüyosan yanılırsın. sana belki acımasızlık gibi gelecek ama hemen kurtul yoksa hayatın altüst...

kesin bir karar olacak ama geçmez güzelim ,ama ben çok sabırlıyım çekerim diyorsan onu bilemem ,denemekte fayda vardır diyede aklından geçirme işe girmiyorsun,evleniyorsun unutma!
bir insan 7 inde neyse 70 inde de o dur diyorlar ya gerçekten doğru bir söz,anne ve babanın ağzına bakan bir insanla hayatta ömür geçmez her işini gidip ailesine sorar,benim başımdan geçti aramızda karar vermişiz sonra gidip ailesine anlatıyor ailesi istemiyor falan,2 yıl benimle konuşan kişi ailesinin ağzına bakarak senin psikolojin bozulmuş diyor ki kendisi beni ailesinden daha iyi tanıyor , onların yüzünden nişandan ayrıldım,çevremde de var ailesinin ağzına bakıp boşanan ,iyi düşün taşın canım öyle karar ver ,inşl doğru karar verirsin hakkında hayırlısı

çok şanlısınız, neden mi bunları evlenince değil evlenmeden görüyorsunuz....

yapacağınız tek davranış nişanı ve bu insanı hayatınızdan atmak....

Hatalı olan siz olmadığınız halde siz özür diliyorsanız, nişanlınız bulmuş işin kolayını, hatasını nasıl anlayacak ki. Tepkinizi net koyun, çıksın herşey ortaya, bu dönem birbirinizi tanıma dönemi, madem bu kadar aileci ve kaldırılamayacak durumda şimdiden görmeniz ve devam etmemeniz en doğrusu, evlilik içinde hiç çekilmiyor bu tipler.

canım bana kızma olur mu? biraz acımasız bi yorum olucak cünkü...
ben nişanlıyken, nişanlım benimle buluşmak için bile anne babasına sorsa, nişanlım bana çocuk gibi görünürdü, daha büyüyememiş derdim, kararlarını kendisi veremiyor derdim, ve herseyi geç, sırf bu nedenden dolayı evliliği ertelerdim.
çünkü yarın maddi manevi ne sorununuz olursa olsun, eşin anında ailesine danışacak, ve bi kavgamı ettiniz? hooop kaynana olayın içinde. biraz durumunuz mu sıkıştı? hooop kayınpeder veriyor kararları ''şunu almayın bunu yapmayın''
doğumgünü olayı için de şöyle düşünüyorum, seni kendilerinden biri olarak görüyorlar buraya kadar güzel ama, şimdi öyle görüyorlarsa evlenince de öyle olacak, eşinle hiç başbaşa kalamayabilrsiniz bile. benim kaynanamda sabah kahvaltı hazırlamış ve bizi çagırmıştı, gittim öğlene kadar onlarla kahvaltı ettik brunch tarzı kahvelerimizi içtik sohbet ettik biraz, kalktık günün kalanı bizimdi, yani biraz düşünceli olmalılar bence:26:

tek tavsiyem, evlenince değişir diye düşünme. insanlar cok zor değişir, ve değişicegine inanıyosan evlilikten önce değiştirmeye çalış, olmuyorsa olmuyordur malesef...

evet 22 yaşında benle yaşıt babası ile birlikte çalışıyor

Babası ile çalışıyorsa ailesinden bağımsız hareket etmesi çok çok zor.
Ben sana söyleyeyim,tatile gidecek olursunuz,işler yoğun,bırakıp gitme derler.
Birşey alacak olursunuz,paranızı savurmayın,ne gerek var derler.

Üstelik yaşı da çok küçükmüş.Daha evin çocuğu sayılır,kararlarına mutlaka müdahale ederler.
Ama şu avantajı var,sen de eğitebilirsin onu.Tabii sabrın varsa.
Yalnız iş konusu epey elini kolunu bağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…