Anne Ve Babaya Hitap..?

Vierdeamt

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
43
0
6
İstanbul
Hemcinslerim Merhaba... :)
Bu benim ilk konum ve fikirlerinize ihtiyacım var..
Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 5 haftalık hamileğim...Eşimle maddi manevi pek sıkıntımız yok şükürler olsun...Yalnız evlenmeden önce de konu olan aşamadığımız bir sorunum var...Eşim annem ve babama; teyze amca diye hitap ediyor taaa en başından beri...Nişanlıykende öyleydi...Tatlı dille söyledim konuştum benim bir tane annem babam var demem dedi..! Bende ozaman benimde bir tane bende demem dedim ve demiyorum...Görümcelerim ve kayımda aynı şekilde kayınvalide ve kayınpederlerine amca teyze diyolar..! Meğer söylerse anneleri babaları üzülürmüş..!
Şimdi bebeğim olucak ve soruyorum benim teyze dediğim kadına çocuğum babaanne mi diyecek..?
Bunu nasıl aşabilirim...Fikri olan yada benim durumumda olan varmı ?

oncelıkle tek sorun bu olsun ınsallah Allah beterınden saklasın:)
ınsan alısamayabılıyor baskasına anne baba demeye ancak demem dıye dıretmesı hoş değil bı dıyememek var bıde demek ıstememek..
malesef zorla yaptırılacak bır sey değil..

Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 5 haftalık hamileğim...Eşimle maddi manevi pek sıkıntımız yok şükürler olsun...Yalnız evlenmeden önce de konu olan aşamadığımız bir sorunum var...Eşim annem ve babama; teyze amca diye hitap ediyor taaa en başından beri...Nişanlıykende öyleydi...Tatlı dille söyledim konuştum benim bir tane annem babam var demem dedi..! Bende ozaman benimde bir tane bende demem dedim ve demiyorum...Görümcelerim ve kayımda aynı şekilde kayınvalide ve kayınpederlerine amca teyze diyolar..! Meğer söylerse anneleri babaları üzülürmüş..!
Şimdi bebeğim olucak ve soruyorum benim teyze dediğim kadına çocuğum babaanne mi diyecek..?

Cocuk sadece sizin degilki esinizinde cocugu ?o anne baba diyor siz amca teyze diyorsunuz ama o cocugun babaannesi yani sizle onun durumu farkli,asacak birsey yok yanlis dusunuyorsunuz o kadar :31:

eşinizi haklı görüyorum, ben de aynı görüşteyim, benim bir tane annem babam var..çok saçma geliyor eşin anne babasına anne -baba demek. Sırf mecburiyetten yapmacık olarak söylemesinin anlamı yok.

O zaman eşinizin teyze-amca dediği kişilere çocuğunuz Anneanne - dede mi diyecek.Sizin hitap şekliniz çocuğunuzun babannesi ve dedesini olan durumunu ilgilendirmez ki sonuç olarak büyükteyze büyükamca diyemez demi.

Son düzenleme:
O zaman eşinizin teyze-amca dediği kişilere çocuğunuz Anneanne - dede mi diyecek.Sizin hitap şekliniz çocuğunuzun babannesi ve dedesini olan durumunu ilgilendirmez ki sonuç olarak büyükteyze büyükamca diyemez demi.

Büyükteyze-büyükamca iyiydi :9:

aynen sacma otesi buluyorum ama anne yerine teyze deseydik keske diyorum:)ben normalde de canim tatlimli konusmam herkese. sadece o sifati hakedenlere kullanirim o yuzden insanin sadece 1 babasi bir annesi olur inancindayim.yillar gecti sadece telde soyleyebiliyorum.siz de onun anne babasina teyze amca deyin oyleyse:)

Ben bir bağlantı kuramadım.
Elbette ki babaanne diyecek.
Siz ne demesini bekliyorsunuz ki?

Ayrıca sizin annenize anneanne diyecek olması sorun olmuyor da
eşinizin annesine babaanne diyecek olması mı sorun?

Çok ilginç bir konu :)

insanlar oturup oturup neye kafayi taksam acaba diye dusunuyor sanirim :ssz:

ben onu örnek babında yazdım tabiiki tersi içinde geçerli...ayrıca o demediği için ben demiyorum..Ailemin boynunu bükük bırakmak istemem sonuçta o demiyorken benim onun ailesine anne baba demem incitir ailemi diye düşünüyorum..

insanlar oturup oturup neye kafayi taksam acaba diye dusunuyor sanirim :ssz:

Neyi kafama taksam diye düşünmüyorum ayrıca okadar düşnecek vakti olan bir insanda değilim..Sadece her adet geleneğimize uygun yaşayıp bu tarz durumlarda ben demem diyip işin içinden çıkan erkekler varmı onu öğrenmek istedim..!

Bence de dert edilecek bir durum degil, icinden gelmiyordur, adam ne yapsin ? Kendi annesinden baska birine anne demek zor geliyordur , adami suclayamayiz.

Herkesin annesi bir tane ve "anne" sözü çok kıymetli bence de herkes bu sözü hakedemez, binbir emek sarf edecek anneler, evlatlarını büyütecek sonra damdan düşer gibi el'in kadını anne olacak :) Yok bence bir sakıncası en doğrusu kayınvalide, teyze, hanım, x, y, z.. ama anne değil :)

Herkesin annesi bir tane ve "anne" sözü çok kıymetli bence de herkes bu sözü hakedemez, binbir emek sarf edecek anneler, evlatlarını büyütecek sonra damdan düşer gibi el'in kadını anne olacak :) Yok bence bir sakıncası en doğrusu kayınvalide, teyze, hanım, x, y, z.. ama anne değil :)

Ya bende anne kelimesinin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayım tabi..ne emeklerle büyüyor bir evlat...Ama sona büyüyor ve birisiyle evleniyor kız erkek fark etmez...Sonra gelen gelin yada damat sana teyze yada hanım diyor..Açıkcası benim gelinim yada damadım bana öyle yapsa üzülürüm..Çünkü ona en değerlimi vermişim :/ ağzıma düşsün yalakalık yapsın istemem tabi saygı herşeyden önemli..

Birde bazen kayınvalidemle biyere gidiyoruz ortamda teyze diyince dönüp bakıyorlar eee o senin kayınvaliden değil mi ne teyzesi diyolar yerin dibine giriyorum...Beni bu hele sokan eşim :( ayrıca kayınvalidem bana bazen bişeyi uzatırken falan al annecim diyo ben üzülüyorum :( demekki bekliyor dememi..ama diyemiyorum ki;senin oğlun dedi ben demem dediği için demiyorum yoksa saygısızlıkltan yada yüksek egomdan değil :/

benim eşimde annemle babama -teyze,amca- diye hitap eder...
eşimin anne ve babası yok ölmüşler o yüzden bunun konuşunu bile açmadım şimdiye kadar..
rahatsızda olmadım açıkcası...
ama anneanneme o da anneanne diyo..:37:
keko işte...

benim eşimde annemle babama -teyze,amca- diye hitap eder...
eşimin anne ve babası yok ölmüşler o yüzden bunun konuşunu bile açmadım şimdiye kadar..
rahatsızda olmadım açıkcası...
ama anneanneme o da anneanne diyo..:37:
keko işte...

Bende pek uzatmadım ama ben öyle bir ailede yetiştiğim için bana ters geliyor işte..Dediğin gibi benimkide diğerlerine öyle ama annemle babama farklı... Demekki benimki de keko :D

keşke benim eşimde amca teyze dese de bende bahaneyle öyle desem bende alışamasamda diyorum açıkçası demeseydi de sorun etmezdim , aralar güzel olsun saygı sevgi olsun , huzur olsun gerisi önemsiz

e sen o adımı at o zaman kv de de bekliyor belki ama oğlu demediği için ses edemiyor , madem demek istiyorsun bu inada bindirilecek bi konu değilki sen demeye başla bakalım , eşine de tatlı tatlı aşılamaya başlarsın o da ikna olur belki , içinden geldiği gibi davran, böyle gereksiz konular için üzme bence kendini

5 haftalık hamilesin, doğacak, büyüyecek, konuşacak ve hitap edecek en az 3 yılın var :))

Şimdiden bunu düşünmek ilginç :)

Son düzenleme:
Back
X