anne ve bebek çantası

cesika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
3
0
36
Ankara
arkadaşlar 32 hafta hamileyim doğum sezeryan kendi çantama ve bebeğin çantasına ne koymalıyım

Canım ben zamanında burda bulduğum aşağıdakilisteden yararlanmıştım.
Umarım seninde işine yarar. Bu arada bende sezeryan yaptım amarandevu ile değil. 36+6 olduğum gün sancım başladı sancıyla gittim.
Hastane çantamıda sancım başladığı an annemle beraber yaptık. Allahtan herşey yıkanıp ütülenmişti ama çantaya konmamıştı. Sadece şekerleri evde unuttuk.
Onuda doğumdan hemen sonra görümcemin eşi haletti. Birde göğüs pompasını kullanmama hastanede izin vermediler. Hemen süt gelmez moralim bozulur diye.
Eve çıkınca kullandım ve hemende sütüm gelmişti.
Sanada hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin

Hastaneye götürülecekler
Büyük bir çanta yada bavul
Altın yastığı-Kapı süsü-bebek şekerleri-ziyaretçi defteri-fotoğraf makinesi-kamera-yedek pil-telefonların şarj aletleri-emzirme yastığı

anne İçin
Emzirme sütyeni-Göğüs pedi-Silikon göğüs ucu-Göğüs kremi-Önden düğmeli gecelik-Önden düğmeli pijama-Göğüs pompası (süt gelmezse yada bebişin emme refleksi henüz gelişmemişse çok işe yarıyormuş)-Hastaneden çıkarken giyilecek kıyafet-Terlik(altı kaymayan)-Havlu-Yedek iç çamaşırı(3-4 tane)-Tarak-makyaj malzemesi-Çorap-Kırmızı kurdele

bebek için
İki takım zıbın seti-Hastane çıkış seti-penye battaniye-Ağız bezi-eldiven-bebek bezi (yeni doğan)-ıslak mendil

bende yukarıdaki listeye ek olarak havlu kağıt, bebek için biberon ( ben süt sağıp vermiştim). Bizde hastane vermişti ama dezenfektan sıvılar gelen misafire hasta odasının girişinde kullanıldı ayrıca annem kayınvalidem ve eşimde sık sık kullandılar hatta evdede 1 ay kadar en yakınlarımıza eve geldiklerinde kullandırdık kimse darılmıyor doktor söyledi deyince, nitekim öylede olmuştu.
Ayrıca gelen ziyaretçilerede ikram etmek için lokum ve loğusa şerbeti için plastik bardak peçete koyduk. Loğusa şerbetide şişelerde özü satılıyor bardağa azıcık koyup üstüne sıcak su koyuluyor sıcak suyuda koridorda su spilinden alıyorduk. içinede dövülmüş fındık ve fıstık serpiyordu annem misafirlerin çok hoşuna gitmişti yapabilirsen iyi olur.
gecelik almanı tavsiye ederim çünkü sonda takılı kalabilir epidural olursan 6 saat kadar o takılı oluyor hemşire zırt bırt kontrol ediyor karnını açıp masaj yapıyor gecelik çok rahat ama çorap unutma ayacığına .
bebek doğduktan sonra herkese mesaj attık ama içeriğini önceden hazırlamıştık o an mutluluktan belki biraz acıdan falan aklına bişey gelmiyor istersen önceden hazırla.
epidural olursan ki tavsiye ederim eşinide al yanına ama kamera veya fotograf makinasını içeri alın önceden izin isteyin benim normaldi eşim hemşirelerden birinin eline tutuşturmuş makinayı o çekti resimleri benim o an aklıma bile gelmedi tabii. genel olursan da bi hemşireden iste doğduktan sonra resimlerini çeksin çook güzel bir anı :))
TÜM BUNLARI YAPAMASANDA ALLAH SAĞLIKLA ÇOOOK KOLAY BİR DOĞUM NASİP ETSİN ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Benim doğum yaptığım hastanede lohusa serbeti ikramı vardı o nedenle biz götürmedik yakınlarımıza
sms ide hastane gönderdi. Normalde listeyi önceden vericektik ama 22 gün erken doğurunca bu ayrıntıları halledemeden kendimi
doğumda buldum. Fotoğrafçıda hastanenin fotoğrafçısıydı. Eşim başta fotoğraf olayına çok karşıydı
ne gerek var masraf diye o nedenle önceden halledememiştim hastanenin fotocusu girdi doğuma
o kadar güzel bir albüm yapıldı ki eşim hep iyiki beni dinlemedin o verdiğim paraya helal olsun der.
Hastanemiz 10 resimlik bir albüm hediye etti bizde ayrıca 30 resim seçtik panoromik albüm yaptırdık.
Ayrıca çekilen tüm fotoları cd de aldık. Doğum fotoğrafçısını kesinlikle tavsiye ederim inanılmaz bir hatıra oluyor.
Tek içimde kalan kamerayı evde unuttuk o nedenle doğum esnasında kamera yoktu ben odaya çıktığımda arkadaşlarım getirmişti.

hangi hastanede yaptınız doğumu?

merhaba.. birşey sormak istiyorum... dezenfektan sıvı derken neyi kastediyorsun? şu susuz kullanılan antibakteriyel jelleri mi? bir de şişede loğusa şerbetini nereden alabilirim?

kızlar bu konuyu açmanız süper olmuş..ellerinize sağlık... bana olduğu gibi hamile olan herkese çok faydalı olacaktır..şimdi elime kağıt kalem alıp yazdıklarınızı not alıyorum..loğusa şerbeti benimde çok hoşuma gidiyo...ama kararsızım hastanede vermek konusunda...loğusa mevlidinde de şerbet dağıtmayı düşünüyo musunuz ve ya dağıttınız mı???

biz Şubat 2012 Anneleri gurubu olarak face de bu konuyu konuşup geniş kapsamlı bir liste oluşturmuştuk, akşam eve gidince farklı birşeyler varsa bizim listede eklerim.

bu arada lohusa şerbeti hastanede mi dağıtılır mevlütte mi? onu bilemedim kafama takıldı

Bende şişli memeorial da doğum yaptım. loğusa şerbetini evet ikram ettiler ama misafirler gelene kadar o soğumuştu ama tabi sunumları harikaydı. fotoğraf albümü bizdede vardı ancak bende senin gibi 17 gün önce ve akşam doğurunca fotoğrafcı yoktu sadece mesai saatlerinde oluyormuş yada önceden randevu alınıyormuş. sms de sınırlıydı malum eşimin ve benim iş aile akraba derken bayağı bi sms attık ama o kadar kişi gelemedi tabi hastaneye(

Aslında şerbet evde dağıtılır. Ancak bizde hastaneye gelenlerin çoğu ayrıca evede gelemedi. birde evde ayrıca başka ikramlarda oluyor. Ama hastaneye gelenlerede lokum şerbet çok hoşlarına gitmişti. şart değil tabi ama hoş bir sunum işte :)

Benim şansım gündüz doğurmam oldu o sayede fotoğrafçı sorun olmadı. Lohusa serbetini ben soğuk severim bu arada . SMS evet sınırlıydı 20 kişiye gitti ama ben ve eşim
daha önceden bir e-mail listesi hazırlamıştık onu iş arkadaşımıza vermiştik sadece aileye sms gitti diğerlerine e-mail gönderdik.Bide ben doğurduğum zaman
memorialde kampanya vardı her perşembe doğum semineri veriyorlardı seminerlere katılan annelerede farkı almadan normal oda yerine vip katındaki süit oda
veriliyordu ben o seminerlere katılmadım ama bir arkadaşım memorialin pazarlama direktörünü tanıdığı için katılmış gibi gösterip suit oda ayarlatmıştı.
Doğuma girerken normal hasta katından girdim çıktığımda odam değişmişti çok güzel bir süpriz oldu bana. Böylece misafirlerin geliş gidişi çok rahat olmuştu.
Bebek ve ben ayrı odadaydık misafirler ayrı odada hala varmı böyle bir uygulamaları bilmiyorum ama doğum yapacakların aklında olsun bir araştırsınlar derim

memorial hmmm şimdi anlaşıldı :)) ücreti de iyidir oranın

Ben evlenmeden önce çok araştırmıştım evlenir evlenmez sağlık sigortası yaptırdım. Limitsiz olanlarından.
Tüm masrafları sigorta karşıladı biz sadece fotoğrafçı parasını bide sigortamın bebek paketi anlaşması olmadığı için bebek paketini ödedik.
Bebek paketide 600 TL idi. Ama ilk kontroller ve 5. ve 15. gün kontrolleride içindeydi. Sağlık sigortasıda pahalı diyebilirsin.
Ama benim doğum yaptığımda memorialde sigortasız doğum 6.000 TL civarıydı ben 2 yıllık sağlık sigortama hemen hemen bukadar ödedim ama tüm hamilelik kontrollerim testlerim diğer hastalık giderlerimde içindeydi

sağlık sigortası yaptırmak hiç aklıma gelmedi benim.. gelse yaptırıdım..
bankada çalışıyorum ve sigortam bile olsa memorialde doğum yapmaya kalksam benim karşılayacağım tutar 3bin TL. ki bu da benim 2 aylık maaşım ediyor, hayat şartları gözönüne alınırsa benim için imkansız bir olay.

acıbadem e gidiyorum ama sağolsun doktorum da gitti hastane değiştirdi ve üstelik sigortamın anlaşması olmayan bir hastaneye. durum böyle olunca ortada kaldım şu an.. araştırıyorum ama işin içinden çıkamadım ((

Canım bankanın hangi kurumlar ile anlaşması var ? Hangi acıbademe gidiyorsun benim doktorum acıbademde de hasta bakıyor belki sana doktor önerebilirim. Ne tarafta oturduğunda önemli. İstersen özelden yaz bir iki tavsiyem olabilir sana hastanelerinde verdikleri doğum fiyatlarına aldanma bu işin pazarlığı olabiliyor. Mesela dediğim gibi memorialde doğum 6.000 TL iken sigortalı hastaya 2,500-3,000 TL arası oluyor. Sigortadan okadar alıyorlar. Senin banka sigortanın mesela 3.000 TL limizi varsa onu sadece doğumda kullanırsan o haydi haydi yeter. Yani bazı açık noktalar var çok araştırdım ben istersen dediğim gibi yardımcı olurum.

ilgin için sağol mesaj attım

ben bursada oturuyorum ama sizden memorial'ı dinleyince bnimde orda doğum yapasım geldi:)))bende karar verdim..şerbeti hastanede dağıtıcam..bende bursada özel bir hastaneye gidiyorum ama şerbet vermiyolar..bende şerbeti annemlere hazırlatcam..plastik bardak alıp üstüne mavi kurdele üzerine yapıştıma nazar boncuğu takmayı planlıyorum..
gittiğim hastanede sms servisi de yok..arkadaşlara nasıl bir mesaj gönderebiliriz...aklınızda örnek sms varsa ve paylaşırsanız mutlu olucamm...
gittiğim hastanede fazla bir hizmet olmamasına rağmen sezeryan doğum 3,500 lira...

aaa!!!!benimde sat'ım 30 nisan..yabi tahmini doğum tarihim 4 şubat...ama ikizlerim o zmana kadar bekleyebilirler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…