• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne ve bebek ilişkisi

öncelikle seni tebrik ediyorum konu sahibi arkadaşım çünkü bazen öyle annelere şahit oluyorum ki sanki 9 ay karnında taşıyan doğmasını dört gözle bekleyen onlar değillermiş gibi hep bi bağırış çağırış, artık yaptıklarını o kadar normal karşılıyorlar ki uyarmaya kalktığında bile ''çok biliyo'' oluyosun. sen yaptığının yanlış olduğunu biliyosun, benim de küçük bi kızım var ve seni çok iyi anlıyorum bazen herşey üst üste geliyo geriliyosun geriliyosun ve bu cimcimeler de hep o anları buluyo sanki :) sen yavrunun kıymetini bilince o da böyle küçücük olayları önemsemeyip senin kıymetini bilir diye inanıyorum ben..

zaten uzulmussunuz kendınızı yıpratmayın oluyor arada oyle seyler alıskanlık olmadıgı surece.kolay degıl cocuk buyutmek.kızmayan varmıkı cocuguna.durumunuz normal cunku pısmansınız.allah kolaylık versın bol sabırlar dılıyorum.

zaten uzulmussunuz kendınızı yıpratmayın oluyor arada oyle seyler alıskanlık olmadıgı surece.kolay degıl cocuk buyutmek.kızmayan varmıkı cocuguna.durumunuz normal cunku pısmansınız.allah kolaylık versın bol sabırlar dılıyorum.

saol cnm
teşekkürler

Emin olun ki ara sıra yaşadığınız sinir harpleri çocuğunuza hiçbir zarar vermez. Hele ki evladınızı doyasıya sevip ilgileniyorsanız onaylıyorsanız ona olan ihtiyacınızı hissettiriyorsanız hiç korkmayın. O annesinin birkaç bağırmasını hatırlamaz.

Sonuçta her dakika bağırmıyorsunuz.Benim de kızım 16 aylık.Bazen kızıyorum mecburen.Yoksa tepemize çıkarlar.Anlamıyor değiller inanın herşeyi anlıyorlar.El bebek gül bebek büyümedik.Herşeylerine ay canım cicim diyince çok daha sapıtıyor bu çocuklar.Arada ses yükselterek bir şeyleri hissettirmek lazım...

aynen dediğiniz gibi 5 dakka sonra geldi kollarıma kucağımda uyudu kaldı
dahada utandım kendimden

canim uzulme bu kadar...her zaman soyluyorum ben bunu,insaniz peygamber degiliz..sabrimiz bir yere kadar oluyor.ben cocugum olmadan once bagiranlara ve vuranlara cok kizardim..ben asla el kaldirmayacagim asla sesimi ykseltmeyecegim derdim..oyle olmuyor malesed..ahkam kesenlerede moralin bozulmasin..herkesten cok biz seviyor biz dusunuyoruz onlari...bagirdigimda oluyor popoya yada eline vurdugumda oldu..ama onlar cok sevildikerinin farkinda....bu yuzden tek tuk arada olan bagirmalardan etkilenmiyorlr..benim buyuk kizim 3 yasini gecti,hala cogu seyi anlamiyor,ben kizsamda kosa kosa geliyor kucagima atliyor..bende gercekten kendime hakim olamadiysam gereksiz yere kizdiysam ozur diliyorum kendisinden..kizmamam gerekiyordu annecim seni cok seviyorum diyorum..opucuklere boguyor beni..ama gercekten bi yanlis ayptiysam o zaman biraz konusmuyorum gozlerine bakmiyorum hatasini anliyor gelip ozur diliyor....

benimde oglum 18 aylik bende ister istemez arada bagiriyorum tek basima buyutuyorum ilk dogdugu gunden itibaren tek basinayim esim cok yogun calisiyor o eve geldiginde biz uyumus oluyoruz sabah giderken yine uyuyor oluyoruz ailem uzakta yani butun hayatim cocuk olmus durumda bu yuzden ister istemez cok bunaliyorum ama oglumu cok seviyorum. uzulme arada sirada oluyor ister istemez tek basina cocuk yetistirmek cok zor yasayan bilir.

Padişah attan düşmüş, çevresindekiler telaşla hekime koşturmuşlar, padişah bana hekimi değil attan düşen birini getirin, beni ancak o anlar demiş.

dikkat ettim de çocuk sahibi olmayan üyeler seni eleştirmiş, anneler anlayışlı davranmış. çünkü seni ancak bi anne anlar arkadaşım. çünkü anne de olsak biz de insanız. elbette ki yavrumuz bizim için bütün dünyadan daha kıymetli, bir damla göz yaşına dayanamayız ama sonuçta bizim de sinirlerimizin yıprandığı anlar oluyo, kendini kaybedip sesini yükseltebiliyosun. olmaması lazım, ama oluyo malesef ve sinirlerini aldırmamışsa bunu her anne bilir. ben çocukluğumda annemin bize çok kızdığını bağırdığını hatırlarım. ama bu anneme olan sevgimde azalma mı yarattı? hayır tabi ki o benim canım. her çocuk için annesi dövse de sövse de öyledir, hiç görmez misin bazı kadınlar çocuğu döver ama çocuk hala annee annee diye ağlayarak eteğine yapışır.. çünkü onu sadece annesinin karşılıksız ve herşeyden çok sevdiğini bilir. kendini üzme, belli ki iki çocuk ve belki başka dertler yüzünden sinirlerin yıpranmış senin de. buna çözüm bulmaya çalış bence. sakinleştirici bitki çayları falan deneyebilirsin, ya da eşinle konuş sana biraz daha fazla yardımcı olsun.

2 küçük bebek elbette zor zaman zaman yaşanabilir fakat alışkanlık haline getirmemek her şeyine müdahale etmemek gerek...

kusura bakmayın ama nasıl yorum yapacagımı size soracak değilim.... 16 aylık bir bebege bagırmak yanlışsa yanlıştır sonuçta...
hem 16 aylık çocuga ben zaten söyledim cezalandırma yada ödüllnedirme den bile anlamayacagını...ben çocuguna off çekmeyen annelerde gördüm... illaki sizin verdiginiz örnek doğru değil yani...
anneyi falan eleştiride bulunmadım... kendi kendinize kurtarıcı moduna girmeyin

anneler benim ne dedigimi gayet iyi anladılar.benim yaptıgım yorum dogru olacak illaki diye biseyler yazmıyorum.dikkat ediyorum da son zamanlarda moda oldu bu insanları yargılamak kadın zaten üzgün morali bozuk daha cok bozmaya ne gerek var?burası kadın portalı degilmi birbirimize dogruları söylemek kadar birbirimize destek olmak icinde burda deilmiyiz?yanlıs oldugunu hepimiz biliyoruz bunuda uygun bir dille anlattık ki kadıncagızda zaten bu yanlısın farkında oldugu icin üzgün biraz yazdıklarımıza bi bakalım ya ben ne diyorum diye.

Bende cocuguma ilj kez bagirdigimda 16 aylikti
herseyin bi dozu var suanda 26 aylik
bir iki kere eline vurdum yakin zamanda tabiki sonrasi derin pismanlik
ama yapma etme herseye evet diyememiorum ona karsi sinirlenmemeye cakisiyorum
bu durumu yasayan ne ilk be son kisiniz
benim bebwgim tup bebek babasiz buyudu buyuyor herkez boyke hisseder ama benm cocugumu sevdigim gibi
kimse coxugunu sevemez gibi geliyo
bunlar dogal
ama siniri var ben biliyorum avazi ciktigi kadar bagirip hatta tokat atan kadinlari
cocugu itenleri onlari gordukce dahada frenliyorum kendimi
ins daha faxlasi olmaz hem sizin hem bizim icin
bende simdi anliyorum annemin beni ne kadar sevdigini

Iki çocuk birden.
Güzel yanıda çoook.
Ben kızıma kardeş yapmaya cesatet edemiyorum.
Tek kaldı yavrucak.
Ben de zor dönemler geçirdim bebekliğinde.
Bağırdım,ağladım,hırçınlaştım.
çcukta izleri kalır.
şu an ruhsal durumum bu sebepten kötü.
Içime bıçak saplanıyor böyle yazıları okuyunca.
şimdi itinalıyım ama ogünleri geri getiremiyorum.
Geri dönüp pamuklara sarıp,şikayet etmek yerine zevkine varmayı öğrenirdim.
Delirmek yerine pratik çözümler bulurdum.
Eskisi gibi hayatımın olamayacağını kavrar,yeni bir süreçtesin derdim kendime.

valla kimse, hele de çocuğu olmayan arkadaşlar okudukları kişisel gelişim kitaplarını baz alarak klavye arkasında ahkam kesmesin.

Eğer ben izin verseydim tv lerde ana haberlere çıkacak kadar bir evlat için uğraş verdim. Baktığın vakit benim bırakın bağırmayı sesimi yükseltmemem gerekiyor ama yok böyle birşey.

Ne olur bağırılmışsa, "dur çocuğum yapma, elleme dedim, şimdi geliyorum yanına, yeterrrrr diyorum " bunları yüksek tondan söylemeyen anne var mı ? Hoş varım dese de ben inanmam o başka da :)

Kimsede bağırdım derken ana avrat düz gitmiyor el kadar bebeye. Az empati. Kadın zaten üzülmüş, millette klavye şövalyesi maşallah. Olmazzzz çocuğa bağrılmaz. Bağrılır efendim, yeri gelmişse bağrılır.

Çocuğa direktif vermek 10 aylıktan başlıyor, yüksek sesle hayır diyebilirsiniz diyor. 16 aylık bebeye yüksek sesle komut verilebilir.

anneler benim ne dedigimi gayet iyi anladılar.benim yaptıgım yorum dogru olacak illaki diye biseyler yazmıyorum.dikkat ediyorum da son zamanlarda moda oldu bu insanları yargılamak kadın zaten üzgün morali bozuk daha cok bozmaya ne gerek var?burası kadın portalı degilmi birbirimize dogruları söylemek kadar birbirimize destek olmak icinde burda deilmiyiz?yanlıs oldugunu hepimiz biliyoruz bunuda uygun bir dille anlattık ki kadıncagızda zaten bu yanlısın farkında oldugu icin üzgün biraz yazdıklarımıza bi bakalım ya ben ne diyorum diye.

seviyeli biri oldugunuz belli.söylediklerinize saygı duyuyorum.. polemiğe girmeyelim.. hçkln

Back
X