Anne ve Karde arasnda kalmak =(

Sineks

ölü böcek
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
1.529
1
116
38
Antalya
bayanlar benim anne ve babam ayrı.. yaklasık 3 senedir kardeşimle(erkek) annem küsler bu boşanma davası yüzünden ve bikac tatsız durumdan dolayı.. annem yurt dısında yasıyor..ve 3 sene boyunca sadece bi kac kez msn de konusmayı kabul etti kardesim ve oda cok resmi olarak.. annem cok üzülüyor ama cokta üstüne gitmiyor dahada kendisinden uzaklasmasın diye...bu yaz sonunda annem kardesimle benim için tatil ayarladı yurt dısında.. kendiside olacak ve annemin eşide olacak.. kardesim kabul etti ama hala konusmuyor annemle. ve annemin eşindende pek haz etmiyor.tanısmıyorlar bile. ama annemle eşinin evi oldugu için orda kalıcaz adam da calısıyo nihayetinde nereye gitsinki??. ve vize pasaport ucak bileti işlemlerini yapıoruz hala konusmuyor.. gidince anneme sarılacagını sanmıyorum cok katı.. bende madem öyle niye geliosun diyemiyorum.. 3 senedir annem onu görmedi ve görmek istiyor.. acaba ordayken araları düelirmi? yada ne yapmalıyım... cok katı bir cocuk kardesim.. varsa vardır yoksa yoktur.. belki annemle yüzleşmek istiyor belki sadece gezmek için gidiyor bilemiyorum.. sorgulayamıyorum.. cunku annemin onu görmesi ihtimali varken bunu baltalıcak bişeyler yapmak istemiyorum.. bu zamana kadar her konuda hep ben aracı oldum ikisi arasında.. oraya gidince cok bocalıcak ikiside.. ve ben yine abla olarak kücük anne ve evlat olarak neler yapabilirim bunları düşünüyorum...

yorum yapmak zorunda degilsiniz ama yazarsanızda cok sevinirim.. cunku bunu anlatmalıydım artık...a.s.

Zamana bırakmaktan başka çare gözükmüyor sanki..Kardeşinin üstüne gitme annenin yanına gidince çözülür sorun belki

Muhtemelen kardeşiniz annenize kırgınlığından böyle yapıyor, kendini terkedilmiş hissediyordur. Bence karşılaşınca aradaki buzları eriteceklerine eminim.

benim cok yakinimda bunun tipatip aynisi oldu,senelerdir kus olan evlat ve baba simdi cancigerler,olan onlari baristirmak icin didinen,kisiye oldu,simdi o kisiye karsi her iki tarafta mesafeliler,iyilik yap denize at,,,,oldu yani

sizdede ayni durum olacak diye demiyorum ama,zamana birak ve kendi kendilerine halletsinler,ikiside olgun insanlar,benim gorusum bu,umarim hersey gonlunce olur tatlimyerimseniben

solun arkadaslar... annemin göz yaşı dinmiyo habire bana yükleniyo oğlum ne yapıyo niye böyle yapıyo niye böyle oluyor diye... arayı bulmam için farkettirmesede yükleniyor.. kardeşim benim tek annem sensin diyor sana güveniyorum beni yarı yolda bırakma sadece benim yanımda ol diiye omuzlarıma duygusal bir yük bindiriyor... kafam allak bullak oluyor... evet zaman herseyi düzeltir diyorum.. umut ediyorum bekliyorum.. bide havalanında buyuk ihtimal annem cok aglayıp bayılacak kardesime sarılmak isticek orda kardesim geri cekerse kendini bende cok üzülürüm annemde cok üzülür Allah korusun kalp malp bişey olur diye korkuyorum...=(

canım kardeşiniz dıştan katı olabilir ama bu tatili kabul ettiğine göre bence hiçte katı değil
hiçbir çocuk istemez anne babasını ayrı
heleki başkaları ile evlenmesini
sonuçta anne ya anne
içinde vardır kardeşinizin kıvılcımlar
hiç et tırnaktan kopar mı
anne özlemi bir başkadır
hiç birşeye benzemez
bırakın annesine ister sarılsın isterse hesap sorsun
içini boşaltsın yeter
bu durumda hem kardeşiniz hem anneniz rahatlayacaktır

inşallah ii olur araları.. bende diyorum et tırnaktan ayrılmaz diye. ama bu 3 sene dile kolay.. gidince cok müdehale etmim bari.. kendileri cözsünler.. :Saruboceq:

bana kalirsa lafta oyledr
yani siz lisede oldugunuza gore o da ergenlik ya da lise doneminde diye tahmin ediyorum
boyle beylik laflar affetmemler gurur yapmasi felan cok normal
ama neticede annesi..
oraya gidince buzlarin eriyecegini dusunuyorum..

Anneyi istememek değil de kırgınlık söz konusu,boşanma-annenin yeni eşi... içinde kabullenemiyor sanıyorum ki böyle soğuk davranıyor.
Ama gitmek istemese söylerdi,görüşmeyi kabul etmesi iyi bir fırsat,bu ilişkiyi düzeltmek için.
Kardeşine söyle,ben her zaman senin yanındayım tabiki seni yarı yolda bırakmayacağım ama,o ikimizinde annesi,şartlar bazen insanları seçim yapmaya zorluyor,her ne kadar bizden uzakta olsada hem onun hemde bizim birbirimize ihtiyacımız var de..
Yani bu şekilde güzel bir dille konuşmayı dene gitmeden önce,onun için de zor bir durum çünkü,ablası olarak senden bazı şeyleri duyması iyi gelecektir onada,sana güveniyor sonuçta söylediklerini kendiside düşünür,tartar kendi içinde..
Ama annesiyle beraber zaman geçirince,o sıcaklığı,sevgiyi hissedince aradaki buzlar eriyecektir muhakkak,eminim o da çok özlemiştir annesini..
Umarım herşey yolunda gider,güzel bir tatil olur.

saolun kızlar 20 yasında adam oldu ama hala cocuk gibi.. belkide gercekten cok kırgın cok acı cekiyo içinde bana düşende bu fırsatı en iyi sekilde degerlendirmelerine yardımcı olmak... insallah ii gecer görüşme.. belki annemin ne kadar üzüldügünü görürse yumusar diye umuyorum.. tesekkür ederim yorumlarınız için..

anneniz ile babaniz ayrildiginda neden sizleride yanina almadi ki ?

kardesiniz bu yüzden kirgindir buyuk ihtimal

size benim annem sensin ,beni terketme dedigine göre

annenizin sizi terkedisini kabullenemiyor demek ki

ikisinin arasina girmeyin ana ogul aralarinda halletsinler

bol bol dua et arkadasim insallah düzelirler birdahada asla kopmazlar :1hug:

esas mesele boşanma davasının nedeni ve kardeşinin neden annenle arasının bozulması. bütün nedenler burada gizli bence... annen bir başkasıyla evli. 3 yıldır hiç
türkiyeye geldi mi sizi görmeye.
ve paprinin dediği gibi,neden siz annenizin yanında değilsiniz. o sizi almamış yanına....

annem ve babam bosandıgında bizim velayetimiz babaya verildi.. annenin maddi durumu yetersiz görüldü..ve bizimde okul durumlarımız söz konusu olunca babada kaldık.. anne ise sektör olarak iş kolu darbe aldıgı için tekrar yurt dısına döndü cunku anne ve baba arasında bu kez bir savaş başladı.. cocukların masraflarını baba tek basına üstlenmek istemedi.. anneyede bosandık madem karsıla bu cocukların masrafını der gibi yaptı.. annem babamla ben bir yasıma gelene kadar yurt dısında yasamıslar.. annem orda dogmus buyumus zaten. orada iş buldu ve gayet iyi para kazanmaya kardeşimle bizim okul masraflarımızı karsılamaya basldı... türkiyeye geldi elbet cok sefer geldi ama kardesim görüşmek istemedi.. birazda babamın kendini bosanma konusunda hep haklı göstermesinden etkilendi.. annemde aradan zaman gecince evlendi evlenmesine ikimizde bişey demedik.. hatta rızamızı aldı ikimizde onay verdik.. ama sonucta baska bi adam olunca yinede içten ısınamıyor insan..

ve annemde babamda aralarında halledilmesi gereken tüm konuları (evraklar, edinilen mülkler, para,esya vs.. ne varsa) hep beni aracı olarak kullandılar.. kızım sen buyuksün halledersin yaparsın biz sana güveniyoruz falan filan.. ama anne ve aba arasında kalmakta cok incitici bişey.. ben üniversiteye geldim sonra kac yıl gecti hala ben aracı oluyorum.. aynı sekilde kardesimde beni aracı kullanıyor.

konusurken bile cok canım yanıyo... burdan herkese sesleniyorum bosandıysanız yada bosanacaksanız bir kere daha düşünün.. evet bosanmak mutsuz bir aşle olmaktan cok iyi olabilir ama cok kötüde olabilir.. bu cocuklar sizin seciminizle dünyaya geldi ve sizin secimlerinizle büyüyor. sizden ayrı olamaz sizsiz bi an bile yapamaz.. ama lütfen ve lütven onlara gerekenden daha fazla bir yük altına sokmayın.. anne ve baba tüm sorunları kendileri halletsin ve sadece cocuk için bile olsa bir araya gelsinler... gelmemliler....

yorum yapan herkese tesekkürler.. yazarken cok kolay olacagını düşünmüştüm ama gercekten cok zorlanıyorum.. cunku ceken biliyor..

Son düzenleme:
anne ve babanız sizi aracı olarak kullanmak konusunda çok çok çok hatalı.. aynı şekilde kardeşinizde onlardan gördüğünü yapıyor sanırım üzerinize bu yükü vererek.. daha fazla anne baba sorumluluğunu almayın bence madem evlenip boşanacak kadar akılları var kendileri halletsinler dertlerini..(ki boşanmış biri olarak çok karşıyım çocukların arada bırakılmasına)

kardeşine gelince şimdi içi çok kırgındır onun. onun için de kolay değildir eminim 3 sene anneyi görmemek.. siz onun her zaman yanında olacağınızı hissettirin ve diğer kısmı ana-oğul karşılaşmasına bırakın. eminim ilk günler yine soğuk mesafeli tavırları olacaktır ama daha sonra yumuşayacaktır.

hakkınızda hayırlısı olsun a.s.

evet cok hatalılar.. umarım bu tatil bizim için milat olur.. daha cok annemle kardesim için... tesekkür ederim zahmet edip okudugunuz ve bişeyler yazdıgınız için...a.s.

peki babanız da evlendi mi?anladığım kadarıyla anne ve babanız ayrıldığında sizler çok küçüktünüz,siz büyürken anne sevgisini size kim verdi(ya da vermeye çalıştı).sakın yanlış anlamayın amacım anne ve babanızı yargılamak değil ama sanki bu görevde sizin
küçük omuzlarınıza yüklenmiş gibi.mafoldumben
bravo herşeyin üstesinden gelmeye çalışmışsınız,yıkılmadan.kaydirigubbakcemile3

Canım bence kardeşinle bigün oturup güzel güzel konuş... Bi kadın için boşanmak kolay değil onunda kendine göre haklı sebepleri vardır de mesela ikna etmeye çalış... Bizi istemese görmeyede gelmezdi Türkiye ye de empati yaptırmaya çalış biraz konuşmayı dene ama çokta üstüne gitme sadece bi kere anlat bence... Eminim oda yaptığı hatayı anlayacaktır :teselli:

canım ben 18imi bitirmiştim kardeşim 15 yasındaydı.. ben 23 oldum kardeşim 20...
evet hemde baya benim omuzlarıma yuklediler.. sadece onlar degil anneanne babaanne halalar dayılar herkes karsı tarafa ne dicekse beni arıyordu.. ama artık kapattım kapıları herkes sorununu kendi halletsin diye.. benimde önümde bakmam gereken bir hayat var...

Ally kardeşimle cok konustum cok denedim ama actırmıyo bile agzımı artık..

bugün hem annemle hem kardeşimle konustum.. anneme "kardeşim pasaportla ilgili işlemlerini yapıo konusun bi ara " dedim.. kardeşimede "pasaport için annemle konus bi ara" dedim.. ikiside tamm dedi.. buyuk ihtimal bu gece konusuyorlardır.. yarın haberleini alırım.. eger konusurlarsa içim rahat gidicem...
tekrar teşekkürler herkeseopuyorumnanaktan

inşallah kendine çok güzel bir hayat kurarsın çoluk çocuğunla:ecrin_bebek: mutlu bir şekilde yaşar gidersinkaydirigubbakcemile2.bi de karşına ömür boyu seni çok sevecek:kedi: birinin çıkması gerek önce .inşallah tez zamanda karşılaşırsın.:Saruboceq:
erkek kardeşini de anlayabiliyorum,içindeki isyanı bastıramıyor yavrum.öpüyorum ikinizi de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…