• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne ve Kayın valide farkı .

beztebya

Canım kızım
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
492
262
358
34
..
Anne ve Kayın valide farkı Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. “Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltıs...ını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk…İşte arkadaşlar fark bu sizinkide paylaşmak istedim .Acaba kayınvalidesinden sorunları olmayan gelinler varmı??

Herkezin cigeri kendine sirin demisler hicbir zaman kayinvalideden bisey beklememek ve yaptiklarini da kafaya takmamak gerekir boyle herkez daha mutlu olur ins:KK76:

Benim hiçbir sorunum yok Allah'a şükür, inşallah olmaz da.
Annem 1 kere prenses yerine koyuyorsa kayınvalidem 5 kere koyuyor. Zaten genelde ikisi bir oluyorlar, ben hiçbir işe elimi sürmüyorum. Çalışan kız-gelin olmanın ekmeğini yiyorum çok şükür.

Anne ve Kayın valide farkı Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. “Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltıs...ını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk…İşte arkadaşlar fark bu sizinkide paylaşmak istedim .Acaba kayınvalidesinden sorunları olmayan gelinler varmı??

Fıkra gibi:KK53:

iki inatçı keçi köprüde karşılaşmışlar

Benim hiçbir sorunum yok Allah'a şükür, inşallah olmaz da.
Annem 1 kere prenses yerine koyuyorsa kayınvalidem 5 kere koyuyor. Zaten genelde ikisi bir oluyorlar, ben hiçbir işe elimi sürmüyorum. Çalışan kız-gelin olmanın ekmeğini yiyorum çok şükür.
Senin adnına sevindim canım .

emin olun o "çok şanslı" kız da k.validesini kendisine 4, eltisine 7 bilezik takmasını dert ediyordur.. ya da aile apartmanında çöpü kendi dairesinin önüne koyan eltisini, ya da kendisi k.validesini randevuyla evine kabul ediyordur falan falan..

Herkesin beklentisi farklı işte kv oğlu ezilmesin paşalar gibi yaşasın isterken,

anne de kızı prensesler gibi yaşasın istiyor doğal olarak.

Eskiden dert ediyordum ama artık sorunum yok, sallamıyorum, dert etmeyip kafama göre takılıyorum bir problem kalmadı..
Zaten özünde kötü biride değil bununda etkisi var

Çok güldüm sabah sabah:) Benim çok şükür bir şikayetim yok kayınvalideden. Hatta başımda hacca taşısam yeridir. Ben temizlik yaptığım zaman kızar, kadın çağır yaptır yorulma der. Hep destek olur. Güler yüzünü, tatlı sözünü esirgemez. Allah kayınvalideden çeken gelinlere de yardımcı olsun. Kötüsü çok kötü oluyormuş, burada okuduklarımdan öğrendim.

Ben varım hiç bir sorunum yok
bana hiç karışmaz
9 yılda tek bir kötü sözünü duymadım hatalı olduğum durumlarda bile
her zaman eşime bukrem haklı sen onu dinle der
Allah'şükür eşimden ve tüm ailesinden memnunum

Back
X