- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
Kendi kendimi ilk kez sakinleştiremiyorum,ilk kez elim ayağım dolanıyor susturamıyorum içimdeki cümleleri.Böyle güçlü duramamak beni daha çok telaşlandırıyor.Ne kadar etkilenmissin. Sakin ol lutfen
Kendi bebegini dusun, olen bebek melek oldu. Onun icin yapabilecegimiz bisey yok artik ve acilari dindi unutma. Ne kadar aci cekmisse artik bilemeyiz...
Sen bebegini sevgiyle buyut, bu tur stresli seyleri dusunme bebegin de etkilenir.
Teşekkür ederimSizinki takıntı olmaya başlamış amaevet çok üzücü bir olay ama dünyanın her yerinde bunun gibi olaylar yaşanıyor... bunları düşünerek yasayamayiz kı,ruh saglimizdan oluruz. Bebeginiz hayırlı olsun,sağlıkla buyutun inşallah
Haklısın bir neslin düzelmesinde annelerin payı büyük. O yüzden güçlü olunmalı merhametli şefkatli evlatlar yetişmesi için. Teşekkür ederimBebeğin için güçlü olmalısın.
Bence bu dünyadaki en büyük hedefimiz hayırlı vicdanlı merhametli evlat yetiştirmek olmalı.
O kadında bir zamanlar bebekti...
Allah hayırlı vakitte hayırlı bir evlat verir inşallah tüm isteyenlere..Hic sorma Katre'm. Ben anne degilim ama o yavru hic aklimdan cikmiyor. Saatlerce agladi agladi agladi, acliktan, altina etmekten, soguktan. Yavrummm, kurban olurum, benim bebeğim olsaydi o hic öyle olur muydu?Beni de aglattin Katre..
Size güçlü olun dedim ama benimde psikolojimi bozan aklımdan hiç çıkmayan bir olay var İzmir de 17 aylık bebeğe tecavüz edilmişti. Çok etkilendim o olaydan maalesef o olayda da anne en büyük suçluydu. Herkes anne olamıyor ne yazık ki...Haklısın bir neslin düzelmesinde annelerin payı büyük. O yüzden güçlü olunmalı merhametli şefkatli evlatlar yetişmesi için. Teşekkür ederim
Allah vicdansız bırakmasın. İnsana insan gerek.Hayvan desem ona hakaret artık.İnsanlık b.k çukurunda boğuluyor hiddetim kendi kendimi yiyip bitirmekten öteye gitmiyor bu yaratıklara karşı.Dua etmek sakinleştiriyor. Teşekkür ederim Allah kızımı hayırlı evlat eylesin..Size güçlü olun dedim ama benimde psikolojimi bozan aklımdan hiç çıkmayan bir olay var İzmir de 17 aylık bebeğe tecavüz edilmişti. Çok etkilendim o olaydan maalesef o olayda da anne en büyük suçluydu. Herkes anne olamıyor ne yazık ki...
Ama siz merhametli bir insansınız hayırlı bir evlat yetiştireceğinizden çok eminim.
amin amin amin..Filistinde ölen bebeklerin fotoğraflarını toparlamamı istemişlerdi günlerce gözümü kırpmadan sadece oradaki anne ben olsaydın o bebek benim olsaydı aklımda hep bununla yaşadım uyumadım yemek yemedim sürekli ağladım
Kendimi sakinleştiremiyordum bunlar sadece fotoğraf onlar yaşıyor diyordum sonra görevim bitti bende bittim toparlanmadım günlerce tek yaptığım o fotoğraflara bakmamak oldu
Uzunca süre de Muhammet Eren için ağladım gece uykudan uyanıp Facebooka girip sürekli haber bekledim videolarını izledim ağladım ağladım bir bebek nasıl öldürülür izledik hep birlikte
Malesef insanoğluyuz gücümüz gözümüz herşeyi Görmüyor gördüğümüzün hepsine de kalbimiz aynı tesirle burulmuyor. O fikir aklınıza geldiğinde başka bişey düşünün odaklandığınız noktayı değiştirin
bebek için yapılacak bişey kalmadı Rabbim diğer yavrulara huzur versin sağlık versin
konu başında demiştim önce hassasiyeti bu kadar derin hissetmedim diye. Üzülmez mi insanız sonuçta bir ölüme? Demek istediğimi tekrar okusanız anlarsınız belki.Kutsiyet biçtiğim kendimi üstün gördüğüm yok kesinlikle ve kesinlikle çok yanlış gitmiş cümlelerim size.Lütfen lütfen böyle düşünmeyin.Ruh halim sağlıklı çok şükür sadece geçiş dönemi muhtemelen henüz 4 aylık bir anneyim çünkü.Lütfen yanlış gitmesin cümlelerim gerek yok buna.Heder etme durumumda yok sadece psikolojik bir durum benimkisi.Farkındayım herşeyin anlatabildim mi? Sadece bildiğim şeyleri burada yüzüme karşıda söylenmesi ve farkındalığımın artması kendime gelebilmem.Anlatabildim mi? Zira yazan arkadaşlar sağolsunlar..Sizde sağolun ama ters anlamayın cümlelerimi.Teşekkür ederimRuh haliniz cok saglıklı gelmedi bana, bu kadar hassasiyet normal degil. Bir yardım almanızı tavsiye ederim. Dunyada milyonlarca bebek bir yıgın acı cekiyor. Hepsine uzuluyoruz ama kendimizi yiyio bitirmiyoruz. Anne yureginiz cok hassassa cidden uzaktan acılara uzulmek kendinizi heder etmek yerine bir nebze yardımcı olmayq calısın. Bu bebek icin cok gec ama baska bebeklere yardım etmeniz mumkun. Cocuk esirgeme kurumlarındaki bebeklerin karnı tok, altları temiz ama bir yıgın manevi ihtiyacı var. Vicdanınızı rahmetli bir bebege faydasız bir sekilde uzulmek yerine, baska bebeklere faydalı olarak rahatlatın.
Bir de anne yuregim hassas, anne yuregim uzuluyor.... Bu annelerin de kendilerine kutsiyet bicmesi tuhaf dogrusu. Anne olmayanların yuregi bir bebegin ölümünü kaldıracak kadar katı mı? Ya da her annenin yuregi bu kadar hassas mı? Bebegini ölüme terk eden de bir anne degil miydi? Yani bu durumun anne yuregiyle alakası yok. Sizin hassas bir doneminiz ve saglıklı olmayan ruh haliniz soz konusu... Unutmadan o kadıncagız ifadesinde gitmeden bebegime -yalan olmasın miktarı hatırlayamıyırum tam- uc biberon mama yedirdim acıkmason ben yokken diye, 2 gune gelecektim ailem donmeme musade etmedi demisti. Yani bebegini öldürme kastı yoktu kadının, psikolojisinin cok duzgun olmadıgı asikar.
Kurban bayramı tatilinde bebeğini eve bırakıp memleketine giden bir öğretmen vardı.Eminim hepiniz hatırlıyorsunuzdur.Bebeği melek olmuştu.O zaman tam anlayamamıştım olayın hissi derinliğini ki şimdilerde yüreğim sızlıyor.
4 aylık bir kızım var son zamanlarda sürekli o olay aklımda.Kızımın doğumu son dakikalarla yarışmakla geçti.Günümüz geçmiş kızım benim içime etmiş ikimizi de zehirleme yolunda ilerliyordu.Acil sezaryene alındık.Çok şükür sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.Daha sonraları onun bana benim ona alışma süreciyle geçti.Şimdilerde çoğu olaylara durumlara farklı gözle baktığımı farkettim.Bugün 4. Ay aşısını olduk ateş halsizlik yapabilir dediler.Kızım çok halsiz şu anda.Demin lavaboya geçmiştim.Kızım uyandı ağlayamıyor bile sadece inliyor ‘’hmm hhmmm ıııımm ııımmm’’ şeklinde.Hemen gidemedim yanına dinledim öyle aciz öylesine yardıma muhtaç ki.Bir süre devam etti sonra sustu kızım.Aklıma ilk cümlemde bahsettiğim kadının bebeği geldi. Acaba o bebekte böyle ağlayıp yada inleyip annesini çağırdı da bir ümit gözleri aradı onu sesini duymak istedi de duyamadı göremedi.Acaba dedim çok acı çekti mi?Yoksa Allah o acı çekmesin diye hemen yanına aldı ve Efendimizin dizinin dibine mi yatırdı? O bebek ağlarken çok terledi mi altını çok çişledi mi yada acaba büyük tuvaletini yapmış mıydı?Gazı var mıydı? Yada en kötüsü çok mu açtı minik bedeni? Çok açtı minik bedeni ya..Anne sütü arıyordu dudakları kurumuştu ateşlenmişti. Allahım kalbime ferahlık ver.Aklımda sürekli o bebek. Anne yüreği dedikleri bu mu? Anne yüreğim çok hassas.Kızımın yanından bir an olsun ayrılmak istemiyorum.
O bebek..Anne yüreğim.. Allahım yüreğime ferahlık ver. İçim dolu dolu sağanak sağanak akıyor yanaklarımdan. Allahım büyüksün yüreğime ferahlık ver. Atlatamıyorum anne yüreğim çok hassas güçlü duramıyorum. Anneler bir şey söyleyin nasıl güçlü duruyorsunuz?
Allah hayırlı evlat eylesin herkesin evladını..bende de aynı durum var kızım ocakta yaşına girecek neredyse her ağlayışında o bebek geliyor aklıma sonra diğerleri üşüşüyor kızımı öperken aklımdaki bebeklerden utanıyorum
inşallah insanı sakinleştiren bu dua zaten..Bu dusundugun tüm ayrıntıları zamanında bende dusundum durdum..çok mu acıktı..kakası,çişi..cok agladıda sesi kısıldımı..nasıl umıtsızlıge dusup sustu..kac gün dayandı..herseyı dusundum..inşallah allahım acı cektırmeden almıştır onu yanına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?