• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneannem para istedi

anneanneniz o parayı yine sizin icin tutar saklar.
siz biseyleri görün diye yapmıştır , istediginden ya da ıhtıyac duydugundan degil.
seni salak yerıne koymasınlar dıye bence.
esin paşa paşa odeyecek , sızın taraftan gelen paralar oh cukka. olmaz oyle sey.
ya ıkı tarafa da odenir , ya iki tarafa da ödenmez.
anneanneniz akıllı kadınmış. görün azcık ne yapmaya calıstıgını kadının.

anneanneniz o parayı yine sizin icin tutar saklar.
siz biseyleri görün diye yapmıştır , istediginden ya da ıhtıyac duydugundan degil.
seni salak yerıne koymasınlar dıye bence.
esin paşa paşa odeyecek , sızın taraftan gelen paralar oh cukka. olmaz oyle sey.
ya ıkı tarafa da odenir , ya iki tarafa da ödenmez.
anneanneniz akıllı kadınmış. görün azcık ne yapmaya calıstıgını kadının.

Ben de şaşkınım ilk defa böyle bir şey yapıyor çünkü.

Anneanneniz sonuna kadar hakli.
Sizin esinize tepki olarakta istemis olabilir.
Bende olsam isterdim.
Bedelli parasini annesinden almak yerine bankadan kredi cekseydi esiniz keske.
Simdi annaneniz bir ders vermek istiyor bile olabilir.esinize anlatin.o nasil oduyorsa annesine sizinde odemenizi normal karsilamak durumunda.

niye canım. adamın annesi dururken niye elin bankasına faizle borçlansın ki.

ben bu durumda annaneyi tuhaf buldum. belki tepki olarak geri istiyor ama ne gerek var ki. zamanında kendi tutup vermiş.

ben şoktayım.

keske zamanında kabul etmeseydiniz.

satıp verin bence. eşinize de söyleyin. bilmeye hkkı vardır bence.

Zamanında bu konu yüzünden o kadar kavga ettik ki anlatamam bütün aile şahittir. Benim biraz param vardı ben araba almak falan istemiyorum yüksek lisansa yazılmak istiyorum bu para bana yeter hatta daha düşük bi araba bile alabilirim çok istersem ama arabanın maddi külfeti çok senede iki defa vergisi var benzini pahalı istemiyorum diye çok tartıştım kendisiyle ama o parayı araba hariç başka bir şeye harcarsan hakkımı helal etmem dedi kendi istediği arabanın istediği rengini aldırdı. Eşime bu açıklamayı yapmasam ihtiyacı varmış bile desem hiç sormadan verir onda sıkıntı yok. Anneannem de kendine göre haklı olabilir damadın ailesinin bir çöp faydası olmadı diye düşünüyor olabilir ama ben çok kötü oldum ya.

• Beğen
Reactions: KV_
kadin bence bu mevzuda hakli, esin ailesinden borc olarak alip geri veriyorsa ananen de istemekle hakli...

esine bu sekilde soylesen bence tepki veremez vermemeli de zaten...
ananem araba icin verdigi 10 bini geri istiyor diyebilirsin...

Ay o anneanneye dunyalari veririm ben.
Bana kotu niyetli gelmedi. Belki esinin tarafinda oyle alirim geri verirsin durumlari gorunce bozulmus olabilir. Belkide azcik yasliliktan mizikcilik cikariyordur simdi. Siz okadar alinmayin anneanneye bence.. Kimsem yok anneannemde boyle yapiyor moduna girerek kendinizi acilara birakmayin hic. Anneanne elbet iyiliginizi dusunur hernekadar size kotu geliyor olsa..onun yerinizde aynisini anneniz veya babanizda yapiyor olabilirdi. Yani bosuna kotu hissetmeyin kendinizi..

Ananeanne haklı baktı ki sizin elinizde ne var ne yok eşinin ailesine veriyorsun oda kendi parasını kurtarmak istemiş iyi de yaptı onun da kendini düşünmesi lazım hayatın ne getireceği belli olmaz.

Zamanında bu konu yüzünden o kadar kavga ettik ki anlatamam bütün aile şahittir. Benim biraz param vardı ben araba almak falan istemiyorum yüksek lisansa yazılmak istiyorum bu para bana yeter hatta daha düşük bi araba bile alabilirim çok istersem ama arabanın maddi külfeti çok senede iki defa vergisi var benzini pahalı istemiyorum diye çok tartıştım kendisiyle ama o parayı araba hariç başka bir şeye harcarsan hakkımı helal etmem dedi kendi istediği arabanın istediği rengini aldırdı. Eşime bu açıklamayı yapmasam ihtiyacı varmış bile desem hiç sormadan verir onda sıkıntı yok. Anneannem de kendine göre haklı olabilir damadın ailesinin bir çöp faydası olmadı diye düşünüyor olabilir ama ben çok kötü oldum ya.

canım sen cidden saflık yapıyorsun ama

kadın evlenmeden bir yatırımın olsun istemiş araba da bir yatırımdır.

ailem yok diyorsun o yüzden ezikleniyorsun eşin de aynen bu sebepten kendi ailesine dönmüş tamamen

kadın senin de bir ailen var algısı yaratmaya çalışıyor eşine sahipsiz olmadığını gösteriyor bu vesile ile.

o parayı da senin için tutucaktır yine bence. arabayı satacağım dersen daha çok üzülür bence. ikinizin arabası var ve eşin ailesine yardım ediyor bi 10 bin biriktirip veremez misiniz bikaç ayda?

evli değilim belki bu yüzden farklı düşünüyorum ama şimdi konusahibi de haksız sayılmaz üzülmekle. zamanında tut zorla ver parayı sonra hakkımı helal etmem de. bence yüksek lisans yapmak bile yatırım. yani yatırım yatırım diyoruz ya, anane torununu düşünmüş ya e o zaman neden öyle ağır konuşmuş zamanında.
bence evlenirken arabayı bırakır diye düşünmüş anane. öyle olmamış ama şimdi onun lafını ediyo. e bahanesi da hazır; madem kocanın ailesine veriyosunuz, bana da vereceksiniz gibi düşünüyo bence.

yaşlı insanlar parayı sever ya (genel konuşuyorum) belki öyle. bilemedim ki hani tanımıyorumda. şimdi bişet dersem yalan yanlış olur hakkına girerim fln.

yukarda anladığım kadarıyla konu sahibi hamile? ben iyi niyetli bulamam böyle dönemde parasını geri isteyen kişiyi.

kızlar selam,

Eşimin ailesi ile arasında borç alış verişi vardır bizim ailede yoktur, bizim aile yardımcı olur verdiği parayı da borç olarak vermez. Ben evlenirken her şeyimi anneannem yaptı, (annem vefat etti, babamla görüşmüyorum) eski arabamızı sattık yenisini alırken de 10bin kendi vermişti ben istememe rağmen. Ben araba almak bile istememiştim. Al para senin olsun ben istemem demiştim, arabasız yapamayız dedi aldı. Şimdi madem eşin ailesine aldığı paraları geri ödüyor ben de sana araba alırken 10bin vermiştim, şimdi onu geri istiyorum diyor. Benim de hazırda o kadar paran yok, zaten paradan eksilirse eşim de anlar, eşimden istemem lazım ama böyle böyle oldu anneannem istedi diyemem. Siz olsanız ne yaparsınız? Arabayı satayım mı sizce?
Esın aılesıne ödeme yapıyorsa sende vereceksın bence ki o snnesnne gene sana verır o parayı

Bel olsam tam olarak doğruyu söylerdim. Kendi fikrimmiş gibi davranmazdım. Çünkü olayda misilleme yapan kötü düşünen ben değilim niye benmişim gibi görüneyim. Eşim de bilsin kim ne düşünüyor. Eşime böyle basit bir şey için de yalan söylemem.

Ya borç olarak almıştım desem şimdi neden ortaya çıktı tam doğum öncesi dicek çünkü beş senelik para mevzusu biz daha evleneli 1 sene olmadı.
Bir de tam doğum öncesi.... Elinizde para da yok. Kadın seneler önce zorla verdiği parayı istiyor. Eşinize söylemek zorunda kalacağınızı bile bile. Ben olsam eşime aynen söylerim. Arabamı satar parasını havale ederim. Havale notuna beni bir daha arama sorma yazarım. Sonra da bir daha telefonlarına bile çıkmam. Anneanne değil annem babam da yapsa aynısı geçerli.

Back
X