• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneannem para istedi

Onun derdi sizle değil eşiniz ve ailesiyle kadın para gözettiğinden değil anneanneniz akıllı bi kadın bu aileye yardım meselesi uçsuz bucaksız bi konu çocuğunuz olduktan sora başınızı ağrıtır çovuğun masraflarından kısıp eşinizin ailesine verdiğiniz zaman parayı eşiniz ailesine para verirken size nasıl hissettirdiğini farketsin ha siz bunu kötü birşey olarak görmüyo olabilirsiniz ailesiyle kendi anneniz gibi de olabilirsiniz ama bu ilerde hır çıkmasına neden olur anneanneniz aslında bunu da göstermiş olur ama anlattığınız tontişlikte anneanne bunu yine sizin iyiliğinize yaptı ihtiyacınız olursa da kat kat fazlasıyla sizin iyiliğinize uğraşır ama eşinizle de kötü olmayın anneannenizin amacı bunu eşinize duyurmak ama sizin kötü olmanız kanalıyla bunu yaptırıcak siz şu ara paraya ihtiyacı var arabam için para vermişti onu parça paröa bende anneanneme ödemek istiyorum diyin anneannenize de paramız yok onlarla olduğu gibi parça parça ödeyeyim diyin arabayıda boşuna satmayın

kızlar selam,

Eşimin ailesi ile arasında borç alış verişi vardır bizim ailede yoktur, bizim aile yardımcı olur verdiği parayı da borç olarak vermez. Ben evlenirken her şeyimi anneannem yaptı, (annem vefat etti, babamla görüşmüyorum) eski arabamızı sattık yenisini alırken de 10bin kendi vermişti ben istememe rağmen. Ben araba almak bile istememiştim. Al para senin olsun ben istemem demiştim, arabasız yapamayız dedi aldı. Şimdi madem eşin ailesine aldığı paraları geri ödüyor ben de sana araba alırken 10bin vermiştim, şimdi onu geri istiyorum diyor. Benim de hazırda o kadar paran yok, zaten paradan eksilirse eşim de anlar, eşimden istemem lazım ama böyle böyle oldu anneannem istedi diyemem. Siz olsanız ne yaparsınız? Arabayı satayım mı sizce?
Niye eşiniz ailesine öderken yaşlı kadından zorla bile verse aldınız para onun sağlık giderleri vs vardır
Ayrıca gönlüne göre gezsin yesin 10 bin az mı nolursa olsun ödeyin bence siz arabaya çok ihtiyacım var vs demişsinizdir kadında vermiş parasını çok adaletsizce davranışınız

anannene söyle de ki sen borç vermedin ki şu anda da yapacak durumum yok de oh ne güzel dünya veriyo karşılıksız sonra canı sıkılıyor istiyor siz zorla almamışsınızya

Eski konularina baktim da sen niye agliosunki senin aglaman hormondan duygu degisimi hamilelikten birak anneanne aglasin oyle boyle bakmis buyutmus gelin etmis somuruldugunun kocanin ve ailesinin biraz tehlikeli oldugunun farkina varinca kimsesiz bilmesinler diye ayak diretmis bide yazmissin bikonunda ananem yasli cok yasli diye kadin bugun var yarin yok ne yapacak parayi o kadinin derdi baska dedik 9 sayfa heme heme ayni yorumlar hala zoruma gitti zoruma gitti
gitmesin parasi varken ozbe oz evladinin cebine 3 kurus koymayip evden gitsin diye baski ypip yanlis evlilik yaptiran insanda var,agzi burnu kirilmisken evine almayip kocasi oldurunce gomup helvasini yiyende ,ana babada hersey degil
Allah onunda hayirlisini versin hayat herkese zor herkes oturup kendine aciyip aglasa omur gecmez
Gul gibi anneanne bir yanlis yapmis da siz istemezken araba aldirmis ( korkmus belliki para carcur olur diye) benden parasini iatedi diye buralara konu acmissin
Altinlari bozdurup aile apartmani (anne baba payli)yapmaya kalkan kocan k biradere pra veren kocan bekarlik borclarini odeyen kocan anladigim kadariyla ilgisizde biraz ama kizar diye 10 bini alamayan mevzu yapanda sen birde her yorumda kocam sikinti yapmaz diosun
Yapmazsa verin kadinin parasini fikrim degisti benim sizede vermesin koysun kenara yaslilik zor Allah korusun hasta olursa tutar birini baktirir kendine

Hamilesiniz sizi gercekten uzmek istemiyorum ama buradan bakinca biraz nankor,koca koylu profili cizmeye basladiniz bilin istedim

Ablacım amma uzatmışsın ya o olmaz bu olmaz biz ne yapalım?
eşine diyeceksin aldığın 1 lirayı bile veriyorsun yaşlı kadın zoruna gidiyor bebek de gelecek bizim de nakite ihtiyacımız olacak, arabayı satıyorum 10 bini anneanneme kalanı da çocuğun ihtiyaçları için kenara koyuyorum bundan sonra da borcu anandan değil bankadan al benimde zoruma gidiyor diyeceksin.

bitti gitti.

Eski konularina baktim da sen niye agliosunki senin aglaman hormondan duygu degisimi hamilelikten birak anneanne aglasin oyle boyle bakmis buyutmus gelin etmis somuruldugunun kocanin ve ailesinin biraz tehlikeli oldugunun farkina varinca kimsesiz bilmesinler diye ayak diretmis bide yazmissin bikonunda ananem yasli cok yasli diye kadin bugun var yarin yok ne yapacak parayi o kadinin derdi baska dedik 9 sayfa heme heme ayni yorumlar hala zoruma gitti zoruma gitti
gitmesin parasi varken ozbe oz evladinin cebine 3 kurus koymayip evden gitsin diye baski ypip yanlis evlilik yaptiran insanda var,agzi burnu kirilmisken evine almayip kocasi oldurunce gomup helvasini yiyende ,ana babada hersey degil
Allah onunda hayirlisini versin hayat herkese zor herkes oturup kendine aciyip aglasa omur gecmez
Gul gibi anneanne bir yanlis yapmis da siz istemezken araba aldirmis ( korkmus belliki para carcur olur diye) benden parasini iatedi diye buralara konu acmissin
Altinlari bozdurup aile apartmani (anne baba payli)yapmaya kalkan kocan k biradere pra veren kocan bekarlik borclarini odeyen kocan anladigim kadariyla ilgisizde biraz ama kizar diye 10 bini alamayan mevzu yapanda sen birde her yorumda kocam sikinti yapmaz diosun
Yapmazsa verin kadinin parasini fikrim degisti benim sizede vermesin koysun kenara yaslilik zor Allah korusun hasta olursa tutar birini baktirir kendine

Hamilesiniz sizi gercekten uzmek istemiyorum ama buradan bakinca biraz nankor,koca koylu profili cizmeye basladiniz bilin istedim
Kocam ailesine ödesin ben arabasız yapmayım çocuk yapacağım sen yaşlısın parayı napıcaksın zaten yarın birgün göçüp gideceksin havası sezdim
Vermiş şimdi de vazgeçmiş ben almazdım alsamda veririm parasını zor geçinirim minibüse binerim almam yaşlıdan para
Kendi yesin bir eksiğini gidersin

Kocam ailesine ödesin ben arabasız yapmayım çocuk yapacağım sen yaşlısın parayı napıcaksın zaten yarın birgün göçüp gideceksin havası sezdim
Vermiş şimdi de vazgeçmiş ben almazdım alsamda veririm parasını zor geçinirim minibüse binerim almam yaşlıdan para
Kendi yesin bir eksiğini gidersin
5yil once vermis madem razi degildin zorla aldin 5 yildir rahatsiz ediyo olmasi lazim 5yilda odeyebilirdi almasada hesap acip oraya atabilirdi simdi istemiski belli kizmis kadin art niyet oldugunu dusunmedim hic e niye istio ben ne diycem bise demiycen vericen parasini

5yil once vermis madem razi degildin zorla aldin 5 yoldir rahatsiz ediyo olmasi lazim 5yilda odeyebilirdi almasada hesap acip oraya atabilirdi simdi istemiski belli kizmis kadin art niyet oldugunu dusunmedim hic e niye istio ben ne diycem bise demiycen vericen parasini
Yaşlı o vereceksin tabii bir hastalığı olur son zamanları bir tatile gider o birçok şeyden kısarken ben hayatımı daha özel yaşayım demek ödemeyim demek çok bencilce

Kimseye ben araba alcam ihtiyacım var demedim arkadaşlar, zaten o zamanlar kullanamıyordum bile doğru düzgün. Anneannem parasını alacak, eşime de araba alırken 10bin vermişti şimdi lazım olmuş diycem arabayı satıcam. Umarım seneler sonra kimse kimseye yaptığı iyiliği yüzüne vurmaz, mesela eşiniz sana gelinlik almıştım parasını ver dese siz de bozulursunuz. Ya da anneniz aldığı çeyizlerin parasını istese 'neden' diye sorgularsınız elbet. Cevapları için herkese teşekkür ederim.

Kimseye ben araba alcam ihtiyacım var demedim arkadaşlar, zaten o zamanlar kullanamıyordum bile doğru düzgün. Anneannem parasını alacak, eşime de araba alırken 10bin vermişti şimdi lazım olmuş diycem arabayı satıcam. Umarım seneler sonra kimse kimseye yaptığı iyiliği yüzüne vurmaz, mesela eşiniz sana gelinlik almıştım parasını ver dese siz de bozulursunuz. Ya da anneniz aldığı çeyizlerin parasını istese 'neden' diye sorgularsınız elbet. Cevapları için herkese teşekkür ederim.

kendinizi eşinize iyi ezdiriyorsunuz ananenize daha çok hak verdim şimdi. ama sizden olmaz kadın boşuna çırpınıyor.

mutluluklar dilerim bebeğinize size bol sağlıklar.

Siz talep etmeden , ananeniz kendi içinden koptuğu için verdiği parayı geri istiyor olaya bak! Maddi durumu nasıl ananenizin? Çok sıkışsa, ihtiyacı olsa, böyle böyle sıkıştım borç verebilir misin dese anlarımda, onu bana geri ver demesi çirkin bence.

Bence sen olaya çok duygusal yaklaşıyorsun.. Ben bunu hamileliğine veriyorum.. Eşinin ailesi size, borç karşılığında yardım ediyor. Ve parasını siz geri, paşa paşa ödüyorsunuz.. Eee eş ailesine yardım da ediyorsunuz..
Ananenizin seneler önce verdiği parayı istemesi suç mu? Kadın kendisini enayi gibi hissetmiştir ki bu çok normal..
Ben sizin yeriniz de olsam, bu 10 000 i eşime ödetirdim. Hiç de eşimin bu durum da, gücenmeye hakkı yok.. Araba sana alındıysa, eşin de kullanıyordur. İşini görüyordur..

eşinize anneanneme para lazımmış normalde geri istemez ama parasını isrtiyor deyin

yaşlıların parası çok değerli oluyor babamdan biliyorum varsa durumunuz geri ödeyin bence yoksa konusup duruyorlar geelcek korkusu çok yaşıyorlar en azından paramla baktırırım kendime diye üzülücü aslında çok :(

Bende aynı fikirdeyim bekarken alınmış şimdi istenmesi çok değişik. O senin eşinin kendi ailesi arasındaki anlaşma. Sana o parayı zorla vermedi sonuçta sen istemedin bu konuyu hiç açma kapat bence borç falan da verme bu konu sen evlenmeden önce gerçekleşmiş o yüzden böyle diyorum eğer evliyken olsaydı haklı kadın derdim.

Eşimle konuştum, olduğu gibi anlattım. Üzülme anneannenin vardır bi planı, ihtiyacı ondan istemiştir senle alakası yoktur, en kötü kefen parası yapcaktır bizi ilgilendirmez, ay sonunda hemen çekeyim sana vereyim ben dedi. Bunun için de arabanı satma, istiyosan sonra almak şartıyla sat, çünkü bebek olcak, işe başlıcaksın lazım olur dedi. İçim rahatladı ben herhalde biraz fazla fesat düşündüm, çünkü onun ailesi yapmış olsaydı çok bozulurdum, o da benim gibi düşünür sandım. Gerçi onun ailesinin tutumuyla bizimkiler asla bir olamaz ya neyse. Herkese teşekkürler.

Kızlar eşime olduğu gibi anlatmıştım olayı, o da parayı verdi. Benim yanımda verme anneannen utanır belki dedi, ben de gittim yalnızken içerde verdim işte. Bugün beni aradı anneannem. Ben o parayı size geri vercem, çok hata ettim, bir anlık gaza geldim istedim, damada mahçup oldum, onun ailesine kızıp size yanlış davrandım vs dedi. Ya anneanne oldu bitti artık kapansın bu konu lütfen çok uzadı, bir şey demeden verdi işte paranı diyorum, içine atmıştır kin tutmuştur keşke ona söylemeseydin diyo. Eşime söylemeden nasıl gizlice 10bin tl vereyim allahım. Neyse ben size çocuk doğunca bişey alcam sürpriz yapcam, tam o paranın karşılığı kadar olcak kusuruma bakma vs dedi, ben de istemiyorum dedim bu sefer daha saçma olacak bizim verdiğimiz parayla bize hediye almış gibi. lütfen evine harca, alarm taktır, taksitlerini öde biz senden bir şey istemiyoruz diyorum hala uzatıyo. Konunun kapanması için ne yapmalıyım?

Back
X