- 6 Mart 2024
- 13.563
- 12.260
- 218
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
birikim yaptığımız her ay maasından bir yarım altın. onu da çocuk için yapıyoruz. bir de abisinin bu zamana kadar ödediği 25 bin euro vardı onları da altın yaptık zaten.O zaman bundan sonra başka bir bankadan hesap açsın onun adı sabit gider hesabı olsun.
Ona maaş gelir hesabından otomatik ödeme talimatı versin. Her ay şu kadar aktarılacak diye.
(Aylık ev taksidi, faturalar, süper market, hastane vb. hepsini kabaca bir tutar belirleyin.)
Tüm ödemeler o bankadan ödensin.
Zaten ekstra birikim yatırıma hiç dokunamayacak düzeyde tutulsun.
Ee ne oldu şimdi? Daha ayın başında gelirin çoğu aktarıldı mı? Geriye kuş kadar birşey kalır günümüz ekonomisinde.
Onu eksiye inerek abisinie mi veriyor bir tarafına mı sürüyor naparsa yapsın bence.
Ama tahminim şu ki; eksiden işlem yaparak borç vermek insana daha ağır gelir.
Şuan zamanı gelmemiş ev taksidini r
Eksiye inetek ödemek ona kolay gözüktüğü için bol keseden atıyor.
Dünyanın en müsrif insanıyım diyebilirim. Har vurup harman savururum ama beni durduran yöntem bu oldu. Başka banka hesabına sabit giderimi aktarınca o kartta bi bende bi aile bireyimde olunca. O zaman durdum. Hatta ben sabit giderimi haftalık aktarmalıya bağladım.
ödeme vs yaptıktan sonra neredeyse hiçbir sey kalmıyor. aylık harcama için 20 bin falan kalıyor maastan. yetiyor cok sükür ama benim derdim ailesinin her isteğine koşması. bu zaruri bir sey değil ki. babası araba alacak diye bizim alacağımız neden erteleniyor. önceki mesajlarda söyledim abisi büyük ihtimalle bu aydan sonra yaz basına kadar çalışamayacak. bizim borçta bahara kalacak. önceden benim altınlarımı borç aldıklarında da öyle yaptılar sonra para p*ç oldu.