Anneden nefret etmek

Canım kıyamam sana...Bak seninle erasmusla ilgili konuşmuştuk, sana özel mesaj atmıştım hatta gitmedi sanırım. Canım sen lütfen derslerine yoğunlaş olur mu sınav senen bu senin. Çok da akıllı bir genç kızsın. Kardeşlerine de üzüldüm annenin de psikolojik bir rahatsızlığı olduğu kesin. Yoksa kalp hastası çocuğu varken böyle yapamazdı. En iyisi sen akşama kadar çalışacak bi kütüphane falan bul kendine ki konsantre olabilesin
Su an okadar umut bagladimki universiteye hayatimda biseyleri duzeltecekmis gibi geliyor baska sehire gidemiyorum kardeslerimi bırakmak istemedigim icin ama erasmus benim icin ilac gibi olacak cok istiyorum 1 2 sene buralardan uzaklasmayi... evden nekadar nefret etsemde kardeşlerimi yalniz birakmak istemedigim icin nekadar evde durursam okadar iyi oyuzden kutuphaneye falan gidemiyorum. Ama evde okadar huzursuz ortamlar oluyoki hic kendimi derslere veremiyorum sadece hayal kuruyorum herseyin duzene girdigi guzellestigi hayaller...
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin cok iyisiniz..

Su an okadar umut bagladimki universiteye hayatimda biseyleri duzeltecekmis gibi geliyor baska sehire gidemiyorum kardeslerimi bırakmak istemedigim icin ama erasmus benim icin ilac gibi olacak cok istiyorum 1 2 sene buralardan uzaklasmayi... evden nekadar nefret etsemde kardeşlerimi yalniz birakmak istemedigim icin nekadar evde durursam okadar iyi oyuzden kutuphaneye falan gidemiyorum. Ama evde okadar huzursuz ortamlar oluyoki hic kendimi derslere veremiyorum sadece hayal kuruyorum herseyin duzene girdigi guzellestigi hayaller...
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin cok iyisiniz..

Özelden yazıcam canım, erasmusla ilgili ve bi iki şey daha. Bak onlara tamam mı? Sen de çok iyisin, kardeşlerin çok şanslı onları bu kadar düşünen bir ablaya sahip oldukları için.

inşallah kazanırsın çünkü bu 4 yıl çekilmez ki 2 kazak düşün artık. ileride çocuğunuz olursa yine yakın oturursanız onada kıyafet aldırmaz.

Aynen oyle insallah kazanirim cok dua ediyorum dua ediyorum diyorumda ben bu süreçte inanclarimda cok sarsinti yasadim suan tam anlamiyla bi dine inanmiyorum muslumanim diyemiyorum kendime. Butun inancım gitti(tabiki sadece bundan dolayi degil ama buda kucuk bi etken) kendimi cok yalniz hissettim belki abartiyo gibiyim size gore ama bi çocuğun en degerli varligi annesidir ailesidir boyle bi ortam olunca oyle psikolojilere burunuyoki insan ben iyiki daha kotu durumlara düşmedim suan ve buarada annemde dindar bi insandir gorseniz 5 vakit namazini kılar orucunu tutar vs ama ben okadar sogudumki ondan ve onun yaptigi seylerden kafamdaki musluman modelini kendisi yapti herseyden soguttu beni

İnan seni çok iyi anlıyorum ama ben artık annem nefret bile edemiyorum.
İçim o kadar soğuk ki ona karşı, hiçbir şey hissedemiyorum.
Görüşmüyorum da zaten. Ne annemle ne babamla. Böyle çok daha huzurluyum.

Tek diyebileceğim şey, kardeşlerini bırakma. Ne olursa olsun.
Bak benim de küçük kız kardeşim var ve yanımda, evlendiğimde de yanımda kalacak.
Onları kurtarabilecek tek kişi sensin, lütfen elini çekme üzerlerinden.

Allah yardimciniz olsun canim.Ne zor bir aile hayatin var uzuldum gercekten.Annenin psikolojik sorunlari icin tedavi sart.Nasil ikna edersiniz bilmiyorum ama mutlaka yardim gerekli.Sen ise sinavlarina odaklan universite hayalinin pesini birakma.Bu mubarek gecede Rabbim evinize huzur annene akil fikir ihsan etsin.sakin kendini birakma guclu dur kendin icin ve kardeslerin icin.bu tur zor durumlarda insan ne soyleyecegini de bilemiyor.ancak bunu da sizin imtihaniniz olarak gormek lazim.goturdukleri cok elbet ama daha fazla kaybetmemek icin de direncli olmalisin .baban bile pes etmis ama anneni onun frenlemesi gerekirdi.babanla hic mi paylasiminiz yok.uzuntulerinizi gormezden mi geliyor.o bari destek olsa size ezdirmese bu kadar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Babamla annem hicbi zaman iyi olmadi, annemde babamda anlasmasi cok zor insanlar cok huysuz benciller ama annem babami bastirdi babam daha ilimli artik babamla annemn arasinda ne sevgi var ne saygi artik annemin buna uzuldugunu biliyorum ama annem kendini duzeltmek yerine daha beter bi insan oldu babamida bizide kendinden soguttu mesela babam acil durumlarda ogun diyelimki hastaneye gidilecek kredi karti lazim ne zaman anneme verse gider lüzumsuz yada luzumlu ama bizi asan seyler alir, borç yapar cunku annem marka hastasi onun hayal ettigi yasam bu degildi o kendini cok farkli yerlerde hayal etmisti...
Anneniz hayal ettiği yaşamı yaşayamadığı için sizden hirsininaliyo ve yanlış yapıyor tabiki bu psikolog olmadan halledilemez gibi gözüküyor. Babanızla bir olup ya da annenizin sözünü dinlediği saygı duyduğu biriyle bir olup psikoloğa gitmesi için ikna edin derim bi an önce
Söylemde çekiniyorum ama babanızın anneniz aldatıyor mu acaba :18:

Anneniz hayal ettiği yaşamı yaşayamadığı için sizden hirsininaliyo ve yanlış yapıyor tabiki bu psikolog olmadan halledilemez gibi gözüküyor. Babanızla bir olup ya da annenizin sözünü dinlediği saygı duyduğu biriyle bir olup psikoloğa gitmesi için ikna edin derim bi an önce
Söylemde çekiniyorum ama babanızın anneniz aldatıyor mu acaba :18:
Annemin oyle sozunu dineldigi biri yok hayatta gitmez değişeceğini de sanmiyorum acikcasi. Valla bende dusundum acaba babam boyle bişey yapiyomu diye ama sanmiyorum babam asla oyle bisey yapacak biri degil tabiki belli olmaz ama sanmiyorum ya zaten cesarette edemez sanirim annem hepimizin gozunu korkuttugu icin babam da cekinir ondan ve gittigi yerleride biliriz genelde..

Annemin oyle sozunu dineldigi biri yok hayatta gitmez değişeceğini de sanmiyorum acikcasi. Valla bende dusundum acaba babam boyle bişey yapiyomu diye ama sanmiyorum babam asla oyle bisey yapacak biri degil tabiki belli olmaz ama sanmiyorum ya zaten cesarette edemez sanirim annem hepimizin gozunu korkuttugu icin babam da cekinir ondan ve gittigi yerleride biliriz genelde..
Bence annenizin kesinlikle bi sorunu var ama ya söyleyemiyor ya da yasayamadiklarjnin hırsını sizden çıkartıyor
Madem gitgeleceğini düşünüyorsunuz psikoloğa bi müddet annenizin hareketlerini davranışlarını ona tepki vermeden kızmadan tepkisiz bi şekilde izleyin derim ona göre ne yapmanız gerektiğini ölçüp tartarak ona göre hareket edin

Son düzenleme:
İnan seni çok iyi anlıyorum ama ben artık annem nefret bile edemiyorum.
İçim o kadar soğuk ki ona karşı, hiçbir şey hissedemiyorum.
Görüşmüyorum da zaten. Ne annemle ne babamla. Böyle çok daha huzurluyum.

Tek diyebileceğim şey, kardeşlerini bırakma. Ne olursa olsun.
Bak benim de küçük kız kardeşim var ve yanımda, evlendiğimde de yanımda kalacak.
Onları kurtarabilecek tek kişi sensin, lütfen elini çekme üzerlerinden.
Degismediler degil mi.. degismezlerde sanırım cunku onlar hic haksiz olmadiki...
Bende insallah ilerde evliligimde mutlu bir yuva kurarimda huzura kavusurum okadar istiyorum ki sicak huzurlu bi aile ortamini..
bende kardeslerimi kesinlikle sahiplenmeyi dusunuyorum daha fazla cekmelerini istemiyorum uygun ortam olur olmaz ya eve cikip yanlarima alirim yada yine ayni evde olursak munkun oldugunca annemden uzak tutarim..
Sizde insallah kardesiniz ve esinizle cok mutlu olursunuz cok tesekkur ederim yorumunuz için

Allah yardimciniz olsun canim.Ne zor bir aile hayatin var uzuldum gercekten.Annenin psikolojik sorunlari icin tedavi sart.Nasil ikna edersiniz bilmiyorum ama mutlaka yardim gerekli.Sen ise sinavlarina odaklan universite hayalinin pesini birakma.Bu mubarek gecede Rabbim evinize huzur annene akil fikir ihsan etsin.sakin kendini birakma guclu dur kendin icin ve kardeslerin icin.bu tur zor durumlarda insan ne soyleyecegini de bilemiyor.ancak bunu da sizin imtihaniniz olarak gormek lazim.goturdukleri cok elbet ama daha fazla kaybetmemek icin de direncli olmalisin .baban bile pes etmis ama anneni onun frenlemesi gerekirdi.babanla hic mi paylasiminiz yok.uzuntulerinizi gormezden mi geliyor.o bari destek olsa size ezdirmese bu kadar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Babam onunla laf dalasina giremiyoki annem hayattan sogutuyo insani, evet babamin baskin olmasi lazim ama sozunu gecirmesi icin dovmesi lazim oyuzden babamada tavrini koy diyemiyorum zaten bikac kere babam annemi dovmustu yanimizda yine ben siper olmustum anneme ona yumruk gelmesin diye uzerine yatardim... ben annem icin cok fedakarlik yaptim ama annemden hic fedakarlik gormedim hatta bizim riziklarimizi, bize takilan sunnette olsun kucuklukte olsun takilan altinlari bozar bozar harcardi kendine. Babaminda hayattan aldigi bi zevk yok artik oda kac kere evi terk edicem artik diye korkuturdu bizi ve eger terketseydi geri donmezdi bizim icin bile.. ama bu sene babam biraz daha duzeldi normalde babamin bizi sevdigini hic hissetmemistim ama bu sene daha ilimli simdi gosteremesede bizi sevdigini biliyorum, babamla resmi oldugumuz icin pek dertlesemiyorum sadece bize her kavga sonrasi annenize cevap vermeyin tamam diyin gecin der zaten susa susa ben ben olmaktan ciktim sosyal fobi olustu kimseyle iletisim kuramiyorum eskisi gibi cevaplar veremiyorum kimseye hic bisey soramiyorum ve cok korkak oldum ki tam tersi bi insadim. Cok uzattim kusura bakmayın teşekkür ederim dualariniz icin..

Ya da anneniz gitmeyi reddediyorsa siz gidin fikir alin bi psikologdan isterseniz biraz olsun rahatlarsiniz hem

Normalde ben psikologa gitmeye baslamistim 1 seans gidebildim onda da utandim bunları anlatmaya nasil diyebilirmki annem bizi dovuyo diye nekadar onur kirici... zaten sonra gidemedim sinavlarim var diye ama sınavlarim bitince tekrar gitmeyi dusunuyorum hemen acilamasamda bikac seans sonra acilirim heralde hem bende rahatlamis olurum...

Çok üzüldüm ya, isyankar vefasız şımarık çocuklar vardır, annelerine benzeri şeyler söyleyen. onları eleştririm her defasında. ama sizin durumunuz farklı, çok haklı buldum sizi ve üzüldüm kardeşinize ve size. annenizde belliki sinir rahatsızlığı var, ve belki elinde olmadan yapıyordur.. o da mutsuzdur bu halde. boşa emek harcamış zamanında, elinde kendisine güvenmeyen,kendisinden nefret eden bir evlat var. İyi bırakıp sizi gitmemiş bari... Allah sabır versin size, evden kurtulmak için çoğu genç kız hemen ilk önüne gelenlerden biriyle evlenmeye çalışıyor. bu hataya düşmeyin kötüde olsa alıştığınız bir düzen var. Emin olmadan evlenmeyin..

Çok üzüldüm ya, isyankar vefasız şımarık çocuklar vardır, annelerine benzeri şeyler söyleyen. onları eleştririm her defasında. ama sizin durumunuz farklı, çok haklı buldum sizi ve üzüldüm kardeşinize ve size. annenizde belliki sinir rahatsızlığı var, ve belki elinde olmadan yapıyordur.. o da mutsuzdur bu halde. boşa emek harcamış zamanında, elinde kendisine güvenmeyen,kendisinden nefret eden bir evlat var. İyi bırakıp sizi gitmemiş bari... Allah sabır versin size, evden kurtulmak için çoğu genç kız hemen ilk önüne gelenlerden biriyle evlenmeye çalışıyor. bu hataya düşmeyin kötüde olsa alıştığınız bir düzen var. Emin olmadan evlenmeyin..
cok sukur ben oyle hemen biriyle evleneyimde ozaman kurtulurum zihniyetinde degilim. Ama sunu diyebilirimki benim esimden yana yuzumun gulecegini umuyorum burdan cektim ama ordan sansim olacak benim insallah en azindan ben kendimi oyle telkin ediyorum hepte hayalini kuruyorum istedigim gibi bir es ve mutlu huzurlu bir yuva..
Bakmayin nefret ediyorum dedigime neticede o benim annem kiziyorum nefret ediyorum diyorum ama yinede kiyamiyorum babam anneme benim yanimda soylendiginde onu savunuyorum yok baba oyle demek istemedi yanlis anladin vs... ben istemezmiydim annemle aramiz iyi olsun arkadas gibi olalim dertleselim...

cok sukur ben oyle hemen biriyle evleneyimde ozaman kurtulurum zihniyetinde degilim. Ama sunu diyebilirimki benim esimden yana yuzumun gulecegini umuyorum burdan cektim ama ordan sansim olacak benim insallah en azindan ben kendimi oyle telkin ediyorum hepte hayalini kuruyorum istedigim gibi bir es ve mutlu huzurlu bir yuva..
Bakmayin nefret ediyorum dedigime neticede o benim annem kiziyorum nefret ediyorum diyorum ama yinede kiyamiyorum babam anneme benim yanimda soylendiginde onu savunuyorum yok baba oyle demek istemedi yanlis anladin vs... ben istemezmiydim annemle aramiz iyi olsun arkadas gibi olalim dertleselim...

Öyle tabi anne nede olsa, amin İnşallah çok iyi, anlayışlı bir eşiniz olur. Mübarek gün bu gün, dua ediyorum size...

eh be kadın, madem böyle eziyet edecektin neden 3 tane çocuk sahibi oldun :(
çok üzüldüm.
gerekirse şehir dışında oku.
kardeşlerine ancak iyi bir okul okuyup meslek sahibi olduktan sonra annenden uzaklaştırarak yardımcı olabilirsin gibi görünüyor.

Normalde ben psikologa gitmeye baslamistim 1 seans gidebildim onda da utandim bunları anlatmaya nasil diyebilirmki annem bizi dovuyo diye nekadar onur kirici... zaten sonra gidemedim sinavlarim var diye ama sınavlarim bitince tekrar gitmeyi dusunuyorum hemen acilamasamda bikac seans sonra acilirim heralde hem bende rahatlamis olurum...
ne olayları olan oluyo sızın utanılcak bı durumunuz yokkı
emınım psıkolog da zaten meslegı geregı ne hıkayeler duymustur bosuna evham yapmayın derım.kendınızı ıyı hıssedene kadar gıdın ınsallah faydasını gorursunuz

ne olayları olan oluyo sızın utanılcak bı durumunuz yokkı
emınım psıkolog da zaten meslegı geregı ne hıkayeler duymustur bosuna evham yapmayın derım.kendınızı ıyı hıssedene kadar gıdın ınsallah faydasını gorursunuz
Muhakkak duyuyodur da insan yine utaniyo iste:) cok tesekkur ederim ilginiz ve dualariniz icin cok incesiniz 🌼🌼

Back
X