Anneden nefret etmek

eh be kadın, madem böyle eziyet edecektin neden 3 tane çocuk sahibi oldun :(
çok üzüldüm.
gerekirse şehir dışında oku.
kardeşlerine ancak iyi bir okul okuyup meslek sahibi olduktan sonra annenden uzaklaştırarak yardımcı olabilirsin gibi görünüyor.
Sehir disinda okumayi okadar cok istiyorumki... ama aklim kardeslerimde kalacak oyuzden icim rahat olmaz. Bilemiyorum burda kalsam bi dert gitsem bi dert o konuyu akisina biraktim artik neresi olursa kabulum..

ben de anneden çok çektim
benim de annem psikolojik sorunluydu ve dünyayı bize dar ederdi
babam da eve geceden geceye gelirdi
biz o psikolojik sorunlu anneyle başbaşa kalırdık
tedavi olmuyordu çünkü sorunu olduğunu kabul etmiyordu
ilaç alsa bu kadar keder çekmeyecektik belki
neyse ben 18 yaşıma geldim üniversiteyi kazandım ankaraya gittim
sonra atandım başka bir ile yani 18 yaşımdan beri evden uzağım
sebebi de işte aile
en son 30 yaşındaydım annem öldü
geriye bir sürü kötü anıdan başka bişey kalmadı
şimdi 33 yaşındayım
ve yaşıtlarımın annelerine bakıp özeniyorum
tıpkı 10 yaşındayken yaptığım gibi
bu da bir imtihan, dünyada herşey insan için
sen sevmesen de fazla tartışmaya girme, elinden geldiği kadar tartışmadan kaç
çünkü annenin sorunları var

Annen yıllar öncesinden beri çok tenkit alan, fazla eleştiriye maruz kalan bir insan mıdır?
Yakınları tarafından kalıplara sokulmaya çalışılmış, baskı altında hissetmiş biri midir?
Anladığım kadarıyla bir taraftan annenin olumsuz davranışlarına karşı çözümler ararken
diğer taraftan annene karşı duygularındaki değişimle mücadele ediyorsun.
Evde terör estiren kişiye karşı olumsuz duygular beslemek bana yanlış gelmiyor canım.
Suçluluk hissederek duygularını baskı altına alma bence. Evde huzur ortamı sağlandığı
andan itibaren annene olan sevgin açığa çıkacaktır. Hiç endişen olmasın.

Son düzenleme:
Annen yıllar öncesinden beri çok tenkit alan, fazla eleştiriye maruz kalan bir insan mıdır?
Yakınları tarafından kalıplara sokulmaya çalışılmış, baskı altında hissetmiş biri midir?
Anladığım kadarıyla bir taraftan annenin olumsuz davranışlarına karşı çözümler ararken
diğer taraftan annene karşı duygularındaki değişimle mücadele ediyorsun.
Evde terör estiren kişiye karşı olumsuz duygular beslemek bana yanlış gelmiyor canım.
Suçluluk hissederek duygularını baskı altına alma bence. Evde huzur ortamı sağlandığı
andan itibaren annene olan sevgin açığa çıkacaktır. Hiç endişen olmasın.
valla hic bilmiyorum oyle durumlar yasadimi ama annemin el bebek gul bebek bi cocuklugunun oldugunu biliyorum dedem 1 dedigini 2 etmezdi tek kiz cocuktu sadece agresif abileri vardı annemin baskici ondan midir diycem ama bilmiyorum ne alakasi varki... babamla mutlu bi evlilikleri yok belki ondan ama insan kocasindan yana mutlu olamıyorsa genelde kendini cocuklarina vermezmi benim tanidigim esiyle anlasamayan bayanlar butun ilgisini sabrini sevgisini cocuklarina sakliyor... annem duzelse ben unutmam hicbiseyi unutamam ama cok guzel unutmus taklidi yapabilirim ama annem tedavi olmayida dusunmuyo kendini normal goruyor bu gidisle duzelecegini sanmiyorum oyuzden , biran once ayaklarımin ustunde durup kurtulmayi hayal ediyorum bende...

ben de anneden çok çektim
benim de annem psikolojik sorunluydu ve dünyayı bize dar ederdi
babam da eve geceden geceye gelirdi
biz o psikolojik sorunlu anneyle başbaşa kalırdık
tedavi olmuyordu çünkü sorunu olduğunu kabul etmiyordu
ilaç alsa bu kadar keder çekmeyecektik belki
neyse ben 18 yaşıma geldim üniversiteyi kazandım ankaraya gittim
sonra atandım başka bir ile yani 18 yaşımdan beri evden uzağım
sebebi de işte aile
en son 30 yaşındaydım annem öldü
geriye bir sürü kötü anıdan başka bişey kalmadı
şimdi 33 yaşındayım
ve yaşıtlarımın annelerine bakıp özeniyorum
tıpkı 10 yaşındayken yaptığım gibi
bu da bir imtihan, dünyada herşey insan için
sen sevmesen de fazla tartışmaya girme, elinden geldiği kadar tartışmadan kaç
çünkü annenin sorunları var
Babamda hep boyle soyluyor "tartışmaya girme" bende cevap vermemeye calisiyorum ama bazen oyle seyler soyluyoki oyle assagiliyo beddualar ediyoki bazen kendimi tutamiyorum ben hakaret etmiyorum ama cevap veriyorum
Annem ölse yinede cok uzulurum ben anne sonucta, ölmesini degil duzelmezsini isterdim...
siz neler hissettiniz vefat ettiginde? Basiniz saolsun bu arada...

Sabah sabah gerildim okurken.Yaşadıklarınıza çok üzüldüm.Yani böyle birşey söylenmez ama babanız ve kardeşlerinizle ayrı eve çıkın diycem artık ne diyim.Bence hepiniz için en sağlıklısı bu.Kardeşlerim üzülür diyeceksiniz belki ama bu şekilde bi evde yaşamaları dahada kötü.Allah yardımcınız olsun.

Sabah sabah gerildim okurken.Yaşadıklarınıza çok üzüldüm.Yani böyle birşey söylenmez ama babanız ve kardeşlerinizle ayrı eve çıkın diycem artık ne diyim.Bence hepiniz için en sağlıklısı bu.Kardeşlerim üzülür diyeceksiniz belki ama bu şekilde bi evde yaşamaları dahada kötü.Allah yardımcınız olsun.

Geçmişte okuduğum bir kitapta; annesiz büyümüş öksüz bir kız, keşke bir annem olsaydı da annem beni her gün dövseydi diyordu.
Annesizlik olur mu yaa.. Babasız idare ediliyorda annesiz olmuyor bu hayatta..
Beynini değiştir hayatın değişsin diye çeşitli videolar izlemiştim. (araştırabilirsiniz konu sahibi ) Orada bazı insanların beyin işleyişlerinin farklılığından bahsediyordu.

Bazen oyle dusunuyorum ki, çocuk neden yapılır, neden ürüyoruz,amaç ne? ama mantıklı bir cevap bulamıyorum, en agır basan sebep, soyunu devam ettırme ve ureme ıçgüdüsü (biyolojık saat tıklattıgında.) tamam buraya kadarda anlamaya calısıyorum ınsanoğlunu.
Cevap bulamadığım tek soru, bu nedenlerın dışında, neden sırf doğal akışı bozmayalım adına yapılır bu cocuklar?

Konu sahıbı Allah yardımcın olsun, bilemedin ne denir, benim sitemim sizin konunuzla ılgılı degıldı kendı ozel nedenlerımden dolayı da hep aklıma gelen sorudur. umarım ayakları uzerınde durabılen bır bıreysınızdır ve kendı hayatınızı kurmanıza vesıle olur bu durum.

Anneden nefret etmek cok agır olmus. Umarım duzelır durumunuz.

Geçmişte okuduğum bir kitapta; annesiz büyümüş öksüz bir kız, keşke bir annem olsaydı da annem beni her gün dövseydi diyordu.
Annesizlik olur mu yaa.. Babasız idare ediliyorda annesiz olmuyor bu hayatta..
Beynini değiştir hayatın değişsin diye çeşitli videolar izlemiştim. (araştırabilirsiniz konu sahibi ) Orada bazı insanların beyin işleyişlerinin farklılığından bahsediyordu.

Ben katılmıyorum kesinlikle bu düşünceye.Annesiz tabii ki olmaz ama böyle anneyle hiç olmaz.O anneyle aynı evde büyüyerek şiddet gören çocukların hem fiziksel,hemde ruhsal yaraları nasıl düzelecek? Geleceklerini nasıl etkileyecek? Yaşadıkları bu korku dolu hayatla ilerde kendi çocuklarına nasıl birer ebeveyn olacaklar? Bir anne kendi öz çocuğuna intiharı düşündürtecek kadar kötü bir hayat yaşatıyorsa,hakaretler edip,sudan sebeplerle kavga çıkarıp şiddet uyguluyorsa varsın öyle anne uzak olsun.Kusura bakmayın benim düşüncem böyle.

bende kendimi oyle telkin ediyorum burdaki imtihanimin ödülünü belki ilerde is hayatimda yada evlendigimde alirim ama onu da dusunmus olucakki sanirim sürekli bana beddua ediyor kendisi, korkuyorum tutucak diye...
Tesekkur ederım yorumunuz icin....

canım benim ALLAH IM şifasını versin
bir rahatsızlık bu, kadının elinde değildir ki
ve sen anneni hasta bir kadın olarak düşün ve onunla çocuk gibi ilgilenmeye çalış

inanıyorum ki RABBİM mükafatını kat kat verecektir
kardeşlerinin sıkıntılarıyla sen ilgilen,
annen şevkini kırmasın hiç sabırlı ol

düzelir inşallah annen, Rabbim gönlüne göre versin canım benim. Allaha emanet olun

Malesef oyle bi sansimiz yok, bu annem icin felaket olur zaten bi geliri yok cunku. Benim yapabilecegim tek sey kendi ayaklarimin uzerinde durabilecek bi seviyeye gelip kardeslerimin maddi manevi yanlarinda olabilmek. Cok tesekkur ederim duaniz icin

yalnız değilsin görünmez kırbaçla dövülüyorum sözler imalar iğreniyorum hatta

Babamda hep boyle soyluyor "tartışmaya girme" bende cevap vermemeye calisiyorum ama bazen oyle seyler soyluyoki oyle assagiliyo beddualar ediyoki bazen kendimi tutamiyorum ben hakaret etmiyorum ama cevap veriyorum
Annem ölse yinede cok uzulurum ben anne sonucta, ölmesini degil duzelmezsini isterdim...

ilk başlarda çok üzgündüm
sonra yavaş yavaş hafifliyor

Ben katılmıyorum kesinlikle bu düşünceye.Annesiz tabii ki olmaz ama böyle anneyle hiç olmaz.O anneyle aynı evde büyüyerek şiddet gören çocukların hem fiziksel,hemde ruhsal yaraları nasıl düzelecek? Geleceklerini nasıl etkileyecek? Yaşadıkları bu korku dolu hayatla ilerde kendi çocuklarına nasıl birer ebeveyn olacaklar? Bir anne kendi öz çocuğuna intiharı düşündürtecek kadar kötü bir hayat yaşatıyorsa,hakaretler edip,sudan sebeplerle kavga çıkarıp şiddet uyguluyorsa varsın öyle anne uzak olsun.Kusura bakmayın benim düşüncem böyle.

Saygı duyarım düşüncenize. Allaha bin kere şükür ki annemden yana bir sıkıntımız olmadı. Hem annemiz hem babamız oldu. annemi okuma yazması olmayan ama asla cahil olmayan, 7 evlat büyütmüş bir ev hanımı. O yüzden anneyle ilgili sıkıntılar bana tuhaf geliyor. Biz babamızla sıkıntı yaşadık. Annem çocuklar iyice büyüyünce babamdan ayrıldı.

Bahsettiğim videoda bazı insanların beyin işleyin yapıları farklı diyordu. Mesela adamın birinin hanımıyla yıllarca anlaşamamış, hep kavgalılar, dinlediği konferanslar sonrasında eşinin ters psikoloji ile beyninin çalıştığını anlıyor. Eskiden olsa benimle dışarı gel dediği eşi, "benim bu kadar işim var, yardımcı olacağına beni dışarı çağırıyorsun" diyor. Şimdiki zaman da eşinin beyin yapısını çözen adam, eşine diyor ki "dışarı çıkacağım, beraber gidelim diyeceğim ama zaten sen gelmezsin", o zaman eşi de ona , "niye gelmeyeyim, zaten az vakit geçiriyoruz" diyor. Beyin işeyiş yapılarını 3e ayırmıştı.
Ve beslenme yapıları da farklı , beyni srotin(!yanlış hatırlamadıysam) hormanı az salgılanaların karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi gerekiyor. Bir de sigara içen kişilerin, beyni hasar görüyor.

canım benim ALLAH IM şifasını versin
bir rahatsızlık bu, kadının elinde değildir ki
ve sen anneni hasta bir kadın olarak düşün ve onunla çocuk gibi ilgilenmeye çalış

inanıyorum ki RABBİM mükafatını kat kat verecektir
kardeşlerinin sıkıntılarıyla sen ilgilen,
annen şevkini kırmasın hiç sabırlı ol

düzelir inşallah annen, Rabbim gönlüne göre versin canım benim. Allaha emanet olun

Elimden geldigince kardeslerimle ilgilenmeye çalışıyorum elimden suan icin gelen sadece bu. Cok cok tesekkur ederim guzel dualariniz icin ,cok zarifsiniz..

Saygı duyarım düşüncenize. Allaha bin kere şükür ki annemden yana bir sıkıntımız olmadı. Hem annemiz hem babamız oldu. annemi okuma yazması olmayan ama asla cahil olmayan, 7 evlat büyütmüş bir ev hanımı. O yüzden anneyle ilgili sıkıntılar bana tuhaf geliyor. Biz babamızla sıkıntı yaşadık. Annem çocuklar iyice büyüyünce babamdan ayrıldı.

Bahsettiğim videoda bazı insanların beyin işleyin yapıları farklı diyordu. Mesela adamın birinin hanımıyla yıllarca anlaşamamış, hep kavgalılar, dinlediği konferanslar sonrasında eşinin ters psikoloji ile beyninin çalıştığını anlıyor. Eskiden olsa benimle dışarı gel dediği eşi, "benim bu kadar işim var, yardımcı olacağına beni dışarı çağırıyorsun" diyor. Şimdiki zaman da eşinin beyin yapısını çözen adam, eşine diyor ki "dışarı çıkacağım, beraber gidelim diyeceğim ama zaten sen gelmezsin", o zaman eşi de ona , "niye gelmeyeyim, zaten az vakit geçiriyoruz" diyor. Beyin işeyiş yapılarını 3e ayırmıştı.
Ve beslenme yapıları da farklı , beyni srotin(!yanlış hatırlamadıysam) hormanı az salgılanaların karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi gerekiyor. Bir de sigara içen kişilerin, beyni hasar görüyor.
bahsettiginiz videoyu merak ettim en kisa zamanda izlemek isterim belki bi faydasi dokunur...

Back
X