annee offff !!

yavedud

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
70
19
8
35
Balıkesir
şu sıralar müzdarip oldugum derdim annemm.
üniversite yarı dönem tatili içinde bulundugumdan yaklaşık 20 gündür evdeyim. ve bi 10 gün daha tatilim var.
dönem boyunca okula evden git gel yaptıgımdan sabah 6 da evden çıkıyodum düşünün akşam 7 de giriyodum. okulda taş taşımıyorum hoş ama o yollar beni mahvediyo. ben zaten tatile girmeden peşin peşin konuşmuştum tatilde kimse bana elleşmesin yatıcam acısını çıkarıcam diye.

şimdi niye gözlerine battım anlamadım yani. 20 gündür sabah ezanına kadar oturuyorum namazı kılıp yatıyorum öglen 2 gibi kalkıyorum. kalkmaz olayımm bi suratlar bi afralar tafralar iş yapmıyosun oturuyosun yatıyosun bin türlü laf. Elalemin çalışan kızlarını örnek verir gecenin körlerine kadar çalışıyolarmış yorulmak nedir bilmiyolarmıi atom karınca gibilermişş.

seni hayal kırıklıgına ugrattıgım için üzgünüm anne. ama ben böyleyim tembelim elim bi işe yakışmaz bunları sen söylüyosun.
en son bana naylon kız lakabını taktın oturan boga dedin elimde bilgisayar var oturuyorum diye.
en son ellere karpuz bize kelek dedi ötesi mi var dedin yaa çok gururuma dokunuyo çook şaka yollu olsa kaldırırım ama resmen ciddi özgüven kaybı yaşıyorum.

neden olumlu yönlerimi görmüyosun anne ? elalemin kızı o kadar güzel iş yemek yapıyo ama o da üniversite kazanamadı benim kızım ögretmen olucak bak bizi hep gururlandırdı başımızı bi kere yere egmedi demiyosun.

off anne off sıkıldı ruhum mengene gibi özgürlük alanı tanı bana sen de gördügüm yanlışları çocuguma yapmıcam bu işin olumlu yönü bu
bak ben nasıl senin bu tavırlarının bile dolu yanına bakıyosam sen de benim dolu yanıma baksan artık gör artıkk görr!!

Aynı durumda sayılırız.

Senin annen kadar baskı yapmıyor annem çünkü başka şehirde okuyorum.

Ama evde okusam kesin o da seninki gibi başlardı kızmaya :27:

Bizim üst katta benden bir yaş büyük bir kız oturuyor evli yeni çocuğu oldu, geçen anneme kapıda bir şey soruyordu, mutfakta pasta yapan beni gördü ''Aaa ben bunu çok beceriksiz bi şey sanırdım.'' falan dedi geveledi bi şeyler. Annem de lafı geçiştirdi ona cevap vermedi. :47:

Bu kız hep böyle aptalca konuşuyor, kaşınıyor annem de ağzına laf veriyor bi gün kaşıycam da bakalım ne zaman :31:

Keyfine bak derim ben son 10 günün, anne bu söyler unutur :12:

Kendini guzel anlatmissin ama anneler genelde boyle :) ama iyiki annemiz var yinede.bence kendini ifade etmissin. Burda yazdiklarini annene soylesen ?

olsun anne bu söylensin dursun hangi anne söylenmez ki okurken bile gülümsedim birden çünkü benim annemde hep söylenirdi ama onu bile özledim çünkü evlendikten sonra eşinin söyledikleri daha ağır geliyo malesef :)

Benim annemde yanlarinda oldugum zamanlar bana böyle takilir, senin anlattigin gibi benzetmeler olur ondan okurken güldüm :) bende sinir olurum ister istemez ama bir fark var ben annemi hakli görüyorum artik, bütün isler onlarin sirtinda birazcik yüklerinden alsak biyerimiz kirilmaz ya, günde bir iki saat yardimci olsan ne senin eline yapisir nede tatilin zehir olur bu yönünüde düsünmeye calis, bence cocuklar sorumluluk almayi bilmeli, hatta annemiz babamiz bize bu yasa kadar bakti artik onlar degilde biz yapmamiz lazim cogu seyi, sonucta evli olsakta bir evi cekip cevirmeyi bilicektik, o isleri sadece annemize cok görüyoruz sanki :(

canıımm ben de geçen dönem aynı dertten muzdariptim :))) dersim az olduğu için ister istemez evden çıkmıyordum işim yoktu iş bulamıyordum resmen laflar tripler işte nolcak senin bu halinler resmen kafayı yiyordum.Sömestrda canımı dişime taktım iş buldum yoksa çekilcek çile değil.Şimdi işe girdim ya benden iyisi yok :52::52:

Sabahlara kadar oturup namaz kılan biriysen,anne kıymetinin dinimizde önemini de bilmen gerekir.Annenin sana davranışları birtek senin annene has değil.Hemen hemen tüm anneler böyle.Ve biz yıllar sonra gülerek anımsıyoruz söylediklerini.İnan bana uygun bir vakitte yatıp,uygun bir vakitte kalkıp biraz annenle vakit geçirsen,onun gönlünü etsen,o bile bir ibadettir.

öğrencilik döneminde tatillerde öğlene kadar uyurdum. annem ve kardeşim birsürü laf ederlerdi...

şimdi evlendim hafta sonraları çok uyuyamıyorum artık. şimdide bize yapmadıklarını eşine yapıyorsun diyolar:1:. ama iyiki yapmamışım:27:, birsürü yorulcaktım diyorum onlara:1:.. kötü örnek olmayayım ama:52:...

aslında azıcık erken yatıp gene kalk namazını kıl tekrar yat ama 2lere kadar uyuma... azıcık zaman geçir annenle... ilerde o kadar çok zaman geçiremeyeceksin.

Ben ev işlerinden nefret ederim. Yemek yapmayı pek bilmem. Bildiğim yemekleri de yapmam zaten. Elimi bir işe sürmem. Tek yaptığım şey odamı toplamak, temizlemek. Başka hiçbir şeye elimi sürmeden büyüdüm. Hala da öyleyim. Ha bu hoş bir şey tabi ki değil ama içimden gelmiyor, sevmiyorum. Annem bana da der hiçbir işe elini sürmüyorsun diye kızar ama umursamıyorum. Gönlünü almak için biraz sırnaşıyorum amaaan anne sevmiyorum işte diyorum. Deli kız diyor geçiyor. :1: Yarın el kapısında ne yapacaksın diyor, bu dünyaya erkeğe hizmete, eşyaya hürmete gelmedim ben diyorum. İyice deliriyor. :52: Ama şakalaşıp geçiyoruz, o da tanıyor artık kızını. Bence sende tatlılıkla halledebilirsin. Her anne aynıdır.

Son düzenleme:
Okurken gülümsedim ister istemez, Allah annene uzun ömür versin

Ama bir de şuradan bak; annen en son ne zaman tatil yaptı, seni doğurduğundan beri hiç mola verdi mi annelik işlerine, ev kadınlığına, sabahlara kadar oturup, öğlenlere kadar keyfine baktı mı ? Azıcık yardım istiyor hazır evdeyken bu kadar gücenecek bir şey yok, hepimizin annesi söylemiştir böyle şeyler zamanında, üzme kendini boşa. Şimdi bunlar öyle rahat zamanlar ki, bir evlen sonra çalışma hayatın olsun, hep koştur koştur bir şeylere o zaman çözeceksin anneni, küçücük yardımların bile ne kadar iyi geldiğini

Okurken gülümsedim ister istemez, Allah annene uzun ömür versin

Ama bir de şuradan bak; annen en son ne zaman tatil yaptı, seni doğurduğundan beri hiç mola verdi mi annelik işlerine, ev kadınlığına, sabahlara kadar oturup, öğlenlere kadar keyfine baktı mı ? Azıcık yardım istiyor hazır evdeyken bu kadar gücenecek bir şey yok, hepimizin annesi söylemiştir böyle şeyler zamanında, üzme kendini boşa. Şimdi bunlar öyle rahat zamanlar ki, bir evlen sonra çalışma hayatın olsun, hep koştur koştur bir şeylere o zaman çözeceksin anneni, küçücük yardımların bile ne kadar iyi geldiğini
+1 .
Her yorumunuza olduğu gibi buna da katiliyorum .

Back
X