Anneler bakabilirmi?

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.991
5.203
398
Kızlar cok acil dert oldu bana..

1)yeni doğan bebegin doyduğu nasıl anlaşılır?

2)ne kadar emmesi gerekir bir öğünde?

3)sürekli emmek istemesi aç oldugu için mi?

Anlaşılmaz doyduğu bence

Emdiği kadar emzirdim ben

Zaten uyurdu doyunca benimki

Kilo alımına bakıyor doktor tamam doyuyor bu diyordu

Doyurmanın bir ölçütü yok el gıdada kilo başına şu kadar yer vs diyorlar ama meme emince ml ölçme şansı yok

Doymayan bebek ağlar.ama yeni doğmuş olduğu için gaz sancısıdanda ağlıyo olabilir.onu ayırt edebilmeniz lazım.evet sık emmek ister.hatta fazla emdiği için çoğu zaman kusar.çünkü yapabildiği tek şey odur ve kendini memede güvende hisseder.bebek her istediğinde emzirin.bol su için.sütü artıracak şeyler yeyin.en önemlisi hiçbişeye üzülüp moralinizi bozmayın.

bebrk emebiliyor ve süt de geliyorsa doyuyordur, gazı olduğu için sürekli emmek istiyor olabilir.

1-Doyup doymadığının kriteri kilo alımıdır. Kilo alımı iyiyse doyuyordur
2-bebek ne kadar istiyorsa o kadar emmesi gerekir. Ama yeni doğmuşsa her iki saate bir uyandırıp mutlaka emziren
3-sürekli emek istemesi sadece aç olduğunu göstermez. Gazı da olabilir,kendini güvende hissetmek de isteyebilir.
Sağlıcakla büyütün bebeğinizi

Bebekler emme refleksiyle doğuyo zaten:)
Karnı tok da olsa yanağına birşey dokununca onu yakalayıp emmeye çalışıyo şapşikler:)
Ben oğluma sütüm geldiği güzel emdiği halde ilk bir hafta geceleri bir yada iki kez mama takviyesi vermiştim,oburdu bizim tombik:)
Doyduğunu kaka yapmasından çiş yapmasından anlayabilirsin.bizimki günde 7 kaka sayısız çiş yapıyordu.
Doktorla konuş,bir hastanenin acilini ara çocuk doktorunu iste ona Danış çok zordaysan

Benimki yeni dogmusken de hep emiyordu emmedigi zaman da uyuyordu acikinca uyaniyordu. Disari ciktigimiz zaman da fazlaligi cikarana kadar emziriyordum öyle emin oluyordum doyduguna. Sonra bir iki saat emmiyordu. Kilo almasi normal ise doyuyordur. Sütün yermiyorsa zaten anlarsin

Yeni doğan bebekler memeye yapışık yaşar. Ne zaman emmek isterse emzirmelisin..

Bizim doktorumuz ilk 15 gün her istediğinde meme ver, sonrasında 2 saatte 1 yapabilirsin demişti. Zamanla düzene oturuyor.

Islak bez sayımı yaparsan yeterli sıvı alıp almadığını anlayabilirsin. Yenidoğanların her gün en az 7-8 kere çişli/kakalı bezi olmalı.

Back
X