• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan sonra bebeğin velayetini babaya vermek kötü bir seçim mi ?

Eşimin beni aldattıgını yakaladım 3 aylık down sendromlu bir bebeğim var. Boşanmak istiyorum ama benim ailem uzak bir sehirde eşimin ailesi hemen dibinde bebege bakmayı istiyorlar. Ben bir ilçede tek başıma bebege bakıcı tutmak zorunda kalacagım. Ve haftada 2 gün egitim alması gerekiyor down oldugu için o gitcegi kurumda eşimin oldugu yerde ben farklı bi ilçede calısıyorum.
Cok zor bir tercihmiş kimse bebegime benim baktıgım gibi bakamaz gibi geliyor. Ama bir tercih yaomam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Babanın ve babannenin bakmasıylada mutlu bir cocuk büyürmü ? Bırakanlar varsa fikir cerebilir mi
Ne yaşamış olursan ol bir bebegin yanı annesinin yanıdır. Tabi anne gerçekten anne olabilmişse. Ama sen bu ikilemde bile kalabilmissen ona ne kadar annelik yapabilecegin insanı düşündürüyor. Önceki konularınızada bakınca bebeginizi pek kabullenemediginizi sanıyorum. Eşinin ailesi bile senden daha çok kabullenip istedilerse bebek için en doğru yer onların yanı olur diye düşünüyorum. Yoksa benim düşüncemi ilk cümlemde belirttim. Bence bebeği eşinin ailesine verip bebeğinle irtibatı kesme. Bir an önce psikolojik destek alıp tayin işini hallet. Sonrada anne olduğunu iliklerine kadar hissedip onsuz olmanın ne kadar kötü birsey olduğunu fark edersen onu daha da büyümeden, senin onu bıraktığını fark edecek yaşa gelmeden yanına al. Allah yar ve yardımcınız olsun. Umarım en kısa zamanda bir silkelenip anneliğin ne olduğunu anlayıp bebeğine çok güzel bir yaşam kurarsın. Hayat sana zor olabilir ama inan bebeğinin hayatı kadar zor olamaz hiç bir zaman 😒

Eşimin beni aldattıgını yakaladım 3 aylık down sendromlu bir bebeğim var. Boşanmak istiyorum ama benim ailem uzak bir sehirde eşimin ailesi hemen dibinde bebege bakmayı istiyorlar. Ben bir ilçede tek başıma bebege bakıcı tutmak zorunda kalacagım. Ve haftada 2 gün egitim alması gerekiyor down oldugu için o gitcegi kurumda eşimin oldugu yerde ben farklı bi ilçede calısıyorum.
Cok zor bir tercihmiş kimse bebegime benim baktıgım gibi bakamaz gibi geliyor. Ama bir tercih yaomam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Babanın ve babannenin bakmasıylada mutlu bir cocuk büyürmü ? Bırakanlar varsa fikir cerebilir mi
Eşini evden gönderip aile apartmanında kayinvalidenle beraber bakamaz misin birde. Bu fikride vermiş olayım. Birde sizde yanlışa düşmüşsünüz. Başka bir erkeğin size karşı ilgisinden hoşlanmissiniz. Eşiniz nasıl aldatti sizi acaba . Aldatmaysa malesef sizinkide aldatma. Zor bir süreçten geçtiğiniz için bunalıma girip böyle şeylere yönelmiş olabilirsiniz. Gerçekten çok zor bir süreç çünkü aile için. Eşinizi affetme gibi bir durum söz konusu olamaz mi. Aile terapstine gitseniz psikolojik destek alsanız. Çocuğunuz için ona en iyi yaşamı sunmak için göğüs geremez misiniz acaba 😒

Ben bebeği bırakmak istiyorum illa diye bi cümle kurmadım hanımefendi. ben bebegin annesiysem o da bebeğin babası biz kadınlar olarak bile malesef ki herseyde kadını sorumlu tutuyoruz bebek babasında kalırsa kadın suç işlemiş gibi davranılıyor neden ? Bebek benle ilcede yasarsa haftada 2 gün gelip gelip gidicek ve yorucu bir hayatı olacak. Birde babanne yerine bakıcı bakmıs olacak ben onu düşünüyorum. Ben memurum ve işim baska bir ilçede onu degiştiremem suan için. Bebegi kabullenmeme gelirsek dogumdan sonra öğrendim Or bir süreçti evet ama suan kabullendim bebegimi ve herseyden cok seviyorum
haftada iki gün diyorsunuz mesela pazartesi carsambaysa paylasimli bakin
verin pazartesi sabah erkenden ya da pazar gecesi, carsamba is cikisi gidin alin. hem onlar sorumluluk alir hem siz.
gecen kkda bir yorum okumuştum "bebegin ne kadar anneye ihtiyacı varsa annenin de o kadar bebege ihtiyaci var" diye. cok yanlis bir karar birakmak

Ben hiç bir zaman bir erkekle ilişkim oldugunu soylemedim okudugunu6 anlamakta skıntılarınız var sanırım. İş yerimde bir erkegin bana ilgisi oldugundan bahsettim sadece ben onla oldum demedim. Hala bir bir bagım yok onla ve olmayacakta sildim onu kafadan dogum sonrası cocugumun durumunu öğrenmem eşimin ilgisiz ve sprumsuzlugu benim psikolojimi iyice alt üst etti tek skıntıbu . Ama simdi cocugumu kabullendim eşimden bulamadıgım ilgiyi baskası gösterince sadece hpsuma gitti olan bu ve kim olsa hissederdi bunu landırmasın kimse kendini. Üstelik aldatılıyormusum ilgisizliğin sevebide ortaya cıktı. Yasadıklarımın birazını yasayında ona göre empati yapıp yprum yapın bence
O bebek babada da sizde de kalmamalı. Yok mu aklı selim bir Allah'ın kulu. Yazık yavruya

Boşanmadan sonra kadınlarda tayin hakkı var diye biliyorum...Bebeği asla ve asla bırakmayın.Bir sürü çözüm varken sizin ilk akliniza gelen bırakmak ise zaten siz vijdan rahatlatmak için gelmişsinizdir.Yani hiç bir imkan yoksa bile ,bebeği bırakmamak için bebek buyuyene kadar asla bosanmazdim
1.5 yılınız kalmis madem tayin için.Bir buçuk yıl bosanmayin ne kaybedeceksin ki .Ama benim anladığım siz bebeği istemiyorsunuz

Boşanmadan sonra kadınlarda tayin hakkı var diye biliyorum...Bebeği asla ve asla bırakmayın.Bir sürü çözüm varken sizin ilk akliniza gelen bırakmak ise zaten siz vijdan rahatlatmak için gelmişsinizdir.Yani hiç bir imkan yoksa bile ,bebeği bırakmamak için bebek buyuyene kadar asla bosanmazdim
1.5 yılınız kalmis madem tayin için.Bir buçuk yıl bosanmayin ne kaybedeceksin ki .Ama benim anladığım siz bebeği istemiyorsunuz
Ayy evet mazeret tayinleri oluyor. O işin bahanesi asıl problem annenin bebeği kabullenemeyip ortamdan uzaklaşmak kaçmak istemesi babaanne bakmak istiyormuş işteyken o bakar gelince alıp kendisi bakar şu an nasıl yapıyorsa nasıl bakıyorsa aynı şekil devam edebilir boşanıncada. Şu an anneye en muhtaç dönemde bebeği. Yazık...

Back
X