• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan sonra bebeğin velayetini babaya vermek kötü bir seçim mi ?

Eşimin beni aldattıgını yakaladım 3 aylık down sendromlu bir bebeğim var. Boşanmak istiyorum ama benim ailem uzak bir sehirde eşimin ailesi hemen dibinde bebege bakmayı istiyorlar. Ben bir ilçede tek başıma bebege bakıcı tutmak zorunda kalacagım. Ve haftada 2 gün egitim alması gerekiyor down oldugu için o gitcegi kurumda eşimin oldugu yerde ben farklı bi ilçede calısıyorum.
Cok zor bir tercihmiş kimse bebegime benim baktıgım gibi bakamaz gibi geliyor. Ama bir tercih yaomam gerekiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Babanın ve babannenin bakmasıylada mutlu bir cocuk büyürmü ? Bırakanlar varsa fikir cerebilir mi
Tabi ki de bakamaz ve daha 3 aylik yavrucak kendinizden koparmayın şuan en çok anneye ihtiyacı var onun

Ben bebeği bırakmak istiyorum illa diye bi cümle kurmadım hanımefendi. ben bebegin annesiysem o da bebeğin babası biz kadınlar olarak bile malesef ki herseyde kadını sorumlu tutuyoruz bebek babasında kalırsa kadın suç işlemiş gibi davranılıyor neden ? Bebek benle ilcede yasarsa haftada 2 gün gelip gelip gidicek ve yorucu bir hayatı olacak. Birde babanne yerine bakıcı bakmıs olacak ben onu düşünüyorum. Ben memurum ve işim baska bir ilçede onu degiştiremem suan için. Bebegi kabullenmeme gelirsek dogumdan sonra öğrendim Or bir süreçti evet ama suan kabullendim bebegimi ve herseyden cok seviyorum

Çünkü o daha bebek. Anne olana kadar ben de sizin gibi düşünüyordum ama anne olunca bana bu konuda bir güncelleme geldi. Bir bebeğin duygusal olarak anneye anne kokusuna ihtiyacı var. 9 ay sizin kokunuzla yaşadı. 3 aydır yanınızda. Bu dünyaya dair bir şey bilmiyor. Sadece sizi biliyor hala :( Zorunlu durumları hariç tutuyorum. Sizinki zorunlu durum değil. Ayrılmamalı bebek anneden.
Her neyse ben sizin yerinizde olsam bebek biraz daha meydana çıkana kadar boşanmazdım. Bebek toparlansın siz de biraz kendinize gelin ailenizin yanına gidin. O ilçedeki işte çalışmak zorunda mısınız?

Çünkü o daha bebek. Anne olana kadar ben de sizin gibi düşünüyordum ama anne olunca bana bu konuda bir güncelleme geldi. Bir bebeğin duygusal olarak anneye anne kokusuna ihtiyacı var. 9 ay sizin kokunuzla yaşadı. 3 aydır yanınızda. Bu dünyaya dair bir şey bilmiyor. Sadece sizi biliyor hala :( Zorunlu durumları hariç tutuyorum. Sizinki zorunlu durum değil. Ayrılmamalı bebek anneden.
Her neyse ben sizin yerinizde olsam bebek biraz daha meydana çıkana kadar boşanmazdım. Bebek toparlansın siz de biraz kendinize gelin ailenizin yanına gidin. O ilçedeki işte çalışmak zorunda mısınız?
Onun derdi başka...

Hemen de profilini gizlemiş. 🧐 Neyse hanfendi sizin yerinizde olsam imkanları düzeltinceye kadar boşanmam, kocamla ev arkadaşlığı yaparım bir süre bebeğimi kimseye vermem. Ne zaman tayin işini halledersiniz o zaman boşanırsınız
Gizlemesi ne ise yariyor :)

Eklentiler

• Screenshot_20250524_213421_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20250524_213421_Samsung Internet.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 102
Hiçbir kuvvet benden çocuklarımı ayıramaz. Hele bebek... Aklımı kaybederim, kendimi kaybederim de babaya falan bırakmam. Bunu düşünmek dillendirmek.....

Senin saydığın şeyler bahane.
Gününü gün etmek için bebeğinden kurtulmaya çalışıyorsun.

Hemen de profilini gizlemiş. 🧐 Neyse hanfendi sizin yerinizde olsam imkanları düzeltinceye kadar boşanmam, kocamla ev arkadaşlığı yaparım bir süre bebeğimi kimseye vermem. Ne zaman tayin işini halledersiniz o zaman boşanırsınız

Aynen ev arkadaşı olursun. sadece anne baba olursun. onun dışında iletişimi kesersin bebeğe odaklanırsın hiç imkan yoksa.

Bebek için çok çok üzüldüm. Allah ıslah etsin.
Bugün sınavım vardı, sınavdan döndüğümde 9 aylık oğlum beni görünce bağıra bağıra ağladı. Sonra yüzünü boynuma gömdü öyle durdu bir süre iç çeke çeke. Anne teni, anne kokusu, sıcaklığı, anne kucağı hiçbir şeye benzemez. Benim içim öyle acıdı ki bugün. Çalışsaydım nasıl zor olurdu bebeğim için diye düşündüm.
Siz nasıl gönül işlerinizin peşine düşüp o bebeği bırakacaksınız?

Ben bebeği bırakmak istiyorum illa diye bi cümle kurmadım hanımefendi. ben bebegin annesiysem o da bebeğin babası biz kadınlar olarak bile malesef ki herseyde kadını sorumlu tutuyoruz bebek babasında kalırsa kadın suç işlemiş gibi davranılıyor neden ? Bebek benle ilcede yasarsa haftada 2 gün gelip gelip gidicek ve yorucu bir hayatı olacak. Birde babanne yerine bakıcı bakmıs olacak ben onu düşünüyorum. Ben memurum ve işim baska bir ilçede onu degiştiremem suan için. Bebegi kabullenmeme gelirsek dogumdan sonra öğrendim Or bir süreçti evet ama suan kabullendim bebegimi ve herseyden cok seviyorum
Hanimefendi 3 aylik bebek söz konusu 3 yaşında değil.3 aylik bebek anneyle olmalı en çok anne lazım ona sizin sıcak kucagınız arayacak yavucak.Babada önemlidir bebek için ama annenin verdiği sıcakligi ona veremez 9 ay siz onu taşıdınız çünki her zaman anne kucagi arayacak.

Bakın bebeğin babasında kalması suç değil.

Anne kokusu,anne kucağı,ana kuzusu diye tabirler var ya hani… Bir düşünün isterseniz…

Belki de lohusa depresyonunu atlatmadınız sağlıklı düşünmüyorsunuz psikolojik destek alın,bir an önce toparlanırsınız inşallah.

Ver sen bebeği babasına, bu bencillikle sende kalmasın zaten zavallı yavrucak. Rabbim o bebeğin bahtini güzel etsin, seni de bildiği gibi yapsın. Aşkiniz batsın. Sürekli kocanı da kotuleyip millete lincletiyordun ya pes böyle sinsilik görmedim.

Her iki aile ve baba, maddi manevi desteği sağlayarak çocuk sizinle kalmalidir. Aklinizdan zorunuz mu var ki 3 aylık çocuktan ayrılık tasarliyorsunuz. Yazık günah ya.

Back
X