Anneler bakar mısınız

sevdaveysel

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
1.131
955
448
MERHABA,,, ÖNCELİKLE SÖYLEYİM ÇOK ŞÜKÜR DERT DEĞİL BİR FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İSTİYORUM SİZLERLE,, BENİM ALLAH NASİP EDERSE DOĞUMUM OCAK SONU OLACAK HATTA BELKİ ŞUBAT BAŞI,, İLK GEBELİĞİM.. CİNSİYETİMİZDE BU AYIN SONUNDA BELLİ OLACAK, DR KIZA BENZİYOR DEDİ AMA ŞİMDİ BENİM SİZDEN RİCAM ŞU; HİÇBİRŞEYİ FAZLA ALMAK İSTEMİYORUM ZATEN İMKANLARIMIZ SINIRLI OLDUKÇA.. İSTİYORUM Kİ HERŞEYİ TAM OLSUN KULLANIRKEN ŞUNU ALMAMIŞIZ ŞUYU EKSİK DEMEYEYİM AMA İSRAFTA YAPMAMIŞ OLAYIM HANİ TAM YETSİN ALACAKLARIM.. YENİ DOĞAN KIŞ BEBEGİNE NELER ALMALIYIM A DAN Z YE NE İHTİYAÇLARIMIZ OLUR BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ,,

polar battaniye penye battaniye biberon emzik(kullanmasan daha iyi aslinda) ic dis zibin eldiven sapka incelerden,tulum takimlari en rahati ancak doktorlar onermiyor onun yerine pijamalarda olabilir bebek cantasi minik coraplari agiz mendilleri vucut yagi pisik kremi hametan al bence senin gogus ucun yara olacak ilk etapta gogsune kullanirsin birtanede hazir mama benim sutum iki gun gelmedi sezeryanliydim kurtarici olmustu veeee alabiliyosan kendine huzur sakinlik rahatlik guzellik al cok ihtiyacin olacak hayirli kolay dogum olsun saglicakla al evladini kucagina sakin kafana bisey takma sen ne kadar mutlu olursan bebegin o kadar huzurlu olur

cinsiyet belli degilse neyaz renge agirlik verirsin bide sakin yaninda yatirma olurmu sonra hic ayrilmiyo bunun icin konu acicam valla yatmiyo besikte

Fazla masraf yapmak istemiyorsan, Tulum alma, bebeğin altını açarken zor oluyor, boyu uzadığında küçük geliyor. Uzun kollu zıbın, Patikli pantolon vb.

Bolca mendil alhani su beyaz ince kenarlari renkli iplerle cevrelenmismendiller olurya agiz mendili onlardan. Inan hic israf gelmeyecek:-D

Tulum sakin sakin alma bir ay sonra olmayacak çünkü....agiz,mendili alman şart emzirirken bebegin cene altina koyarsin sütün akicak çünkü

Ayrica mamada sakin verme sık sık emzir ki sütün gelsin

Biberona 9 10 aylikken başlarsın mama vererek degil.süt vererek ben öyle yaptim
Fazlq sapkada alma takmiyo çünkü gecede bogulur diye anne takmiyo

Alt acma bezi falan gereksiz

Emzik kullan cok cok rahat edersin sadece uyuyacagi zaman ver agzina uyanikken verme alışmasin

Sunuda soyleyim aman sallamaya alıştırma bir iki aglar yataginda kendisi uykuya gecer

Benimki alışmadu sen alıştır da rahat et :) aklima bunlar geldi

en az 3 battaniye alın derim.Tulum 2 çocuğumda da kullanmadım,rahat gelmiyor bana.Çıtçıtlı badilerden bol alın,en çok kullanılan onlar,beli de açılmıyor.Altlarına patikli pantolonlar alın,içten de çorap giydi mi hiç üşümez.Yelek de çok lazım oluyor.Hırkayı da anneanne veya babaanneye ördürün,sıcak sıcak giyer minik.Arkadaş ağız mendilleri demiş ben hiç kullanmadım.Yani kullanılmayabiliyor.Yani çıtçıtlı badi,patikli altlar,çorap,yelek ve battaniye olmazsa olmaz.

benım kızım da 1 martta doğdu sana tavsiyelerim şunlar ;

alt üst zıbın
içine patikli pijama
ayaklarına çorap (biz altına bi tane patıkli don giydirim üstüne bi tane çorap giydiriyorduk üşümesin diye en üstüne takım zıbınını)
ilk günler göbeği düşene kadar bağlamalı içlik almıştık
sonra uzun kollu çıt çıtlı badileri çok iyi oldu

alt açma vs zırvalıgını alma kullanılmıyor küçük bebekle zaten bi yere çıkamıyorsun evde de battaniyesinin üstünde yapıyorsun zaten

polar battaniye ,3-4 tane penye battaniye
emzik alma hiç tavsiye etmem
minik bi tane biberon al belki sütün gelmezse aç kalmasın diye mama verebilirsiniz
bebek sabunu bebk şanpuanı (seba med tavsiyem)

başka da aklıma gelmiyor

Biz de kış bebesiydik tam senin dedigin dönem ocak sonu Şubat başı bekleniyordu ocak sonu dogdu oğlum. Ben arkadaşların aksine tulumlari cok severdim yenidogan degil de bir boy büyük alinca epey giyilir nerden baksan en az 3-4 ay giydik tulumlarimizi.ilk zamanlar bizim kiyafetimiz citcitli badi corap ustune tulum, eger ki hava daha soguksa tulumun uzerine yelek ve tek alt pijamalardan olusuyordu. genel olarak 2-3 ay kullandik biz yenidoganlarimizi. Sonrasinda erkek gibi giyinmeye basladi zaten magazalarin bebek reyonlarindan, ustune mesela uzun kollu bisiklet yakali kiyafetler, altina bildigin esofman alti ya da pantolon gibi. Sen de benim gibi bi an once guzel kiyafetlere gecsin istiyorsan cok yenidogan alma:) buyudukce hosuna gidenleri alirsin.

Bol bol citcitli badi tavsiyem.bi beden buyuk alirsan bebek de icinde rahat eder.Tercihen sifir kollu hadi bilemedin yarim kollu al tamam usumesin diye uzun kollu tercih etmek istersin ama emin ol o ufacık bebeye o uzun kollulari giydirmek iskence.. benimki 4 küsür kilo dogdu yapiliydi ama yine de zorlaniyordum giydirmede, ev zaten bebek olunca sicak olur, hic gerek yok kat kat giydirmeye, sifir kollular cok kullanisli.
Bi arkadaşın dedigi gibi sapkaya pek gerek yok, bizim kafada durmuyordu zaten, sadece banyolardan sonra usumesin diye kullaniyordum.
Penye battaniyemiz 5-6 tane var hala kullaniyoruz cok ise yariyorlar. Ama polar olani ilk gunler hastaneye giderken sariyordum onun disinda hiic kullanmadim desem yeridir. Dedigim gibi evler sicak oluyor zaten.
Örme yelek falan da ilk gunler buyuklerin baskisiyla cok kullandim, ama sonra yavas yavas attim, zaten sicak oluyor ayrica cocugu bunaltmaya gerek yok cunku yenidoganlar terleyemiyor henuz, onun yerine bikac penye yelek bulundursan bence kafi. Hem bazi bebeklerin yüne karşı alerjisi de olabiliyor dikkat etmek gerek.

Valla canım ben 29 Ocakta doğum yaptım. Sadece şunu söyleyebilirim, sıcaktan nefret eden bir bebeğim vardı. Patik,tüylü kalın hırkalar vs hep gereksiz oldu bizim için. PAtikli patiksiz alt al ve üst al,3 er tane. Üst alt takım al en çok onları giyiyor( 0-3 ay ve 3-6 ay) Çok fazla kustuğu için aşırı derecede mendil al 30 tane filan al yani Polar ve penye battaniye al 2şer tane.Bakım ürünleri en iyi ve doğala en yakını Mustela,ondan almanı tavsiye ederim zaten aylarca bitmiyor.İlk ay su bile yeter banyo için. Ve kıyafetleri rengarenk olmasın,nerdeyse hergün makine açmak gerekiyor.Yıkanırken kolaylık olur bir seferde yıkarsın. Valla çok şeyler var da aklıma gelmiyor,kıyafet konusu olarak bunlar aklıma geldi

ben daha alışverişe başlamadım muhtemelen eylül ortasında almaya başlarım bende hiçbirşey bilmiyorum yakınımda kv var oda köyde pek birşey bilmez şehir merkezine tek başına gelmişliği yok. annem uzakta bizim eve en son çocuk 29 yıl önce girdiğinden onunda yeni şeylerden pek haberi yok. iyiki burası var ya. patikli pijama vs. 3-4 battaniye ben bunları siz yazmasanız bilemem. gerçi satıcı kızlar yardımcı olur da ne bileyim deneyimli bayanlar bir harika oluyor. beni,m sorum biz beşik alacağız bunun içinde yatak yorgan yastık dahil oluyor mu? portatif almak istiyorum kullanışlı olur mu. kendiliğinden sallanıyor mu?

Canim zibin tulum hakkindaki fikirler katiliyorum. Yalniz emzik bence iyi oluyor. Bebek icib emmek 2 yasa kadar haz kay agidir rahatlatir mutlu eder, yalniz cok buyumeden birakmak lazim ve kontrollu kullanmak lazim.oglum sadece uyurken emerdi 16aylikkensorunsuz 1 gunde biraktik. Kizim da sadece uyurken emiyor su an 1 yasinda yavas yavas azaltip birakacagim.

Canım beşik ayrı. İçine de uyku seti alıyorsun. Ben büyüyebilen beşik almıştım,3-4 yaşına gelince parmaklık kısmını çıkarıp karyola olarak büyüytücem. Bir de ilk aylar için küçük beşik aldım yatak odasına,4 ay kullanmıştım onu.

Besik alacak san oyun parki tarzinda al ben mobilya aldim bi de boyunu uzatmakla ugrastik.bebek arabasi da cok pahali olmayan hafif rahat tasinan ve hem yenidogan hem daha sonra kullanabilecegi tarzda bisey alabilirsin kraftin yada baby2go nun var oyle

Ben bi kaç tane tulum almıştım ama hiç kullanışlı değilmiş bence. Altını değiştirirken felan zor oluyor. 0-3 ay içinde çok alma çoğunu giyemiyor ( ben büyüklerimi dinlemeyip aldikça aldım çoğunu giyemiecek gibi ) bide sütün ilk etapta gelmezse mamayi biberonla verme kaşıkla ver. Ben biberonla verdim sonra 3-4 hafta memeyi tutmadı. Biberon rahat diye ona alisiyormus memeyi o yüzden tutmuyormuş. Bebek arabasını sonrada alabilirsin ama kışın daha ucuz olabilir. Ben Kraft aldım hafif diye fena değil. Bebek bezini şimdiden almaya başla derim. 1 numara çok alma ama. 2 paket yeter. Çalışıyorsan göğüs pompasida almalisin. Aklıma bu kadar geldi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…