ANNELER BANA YARDIM EDIN

Aida Star

Her kadin guzeldir
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
108
48
38
Gunaydin kizlar. Bir arkadashim var yeni dogurdu ama sutu cok az yetmiyor cocuga.Sutun cogalmasi icin ne yapmak lazim?Yada sut neden az olur?

Sutun cogalmasi icin bol su icmek ve bol bol emzirmek lazim. Bebek emdikce sut bezleri uyarilacak ve sut uretimi artacak. Doymuyor diye mama vermeye kalkarsa sut uretimi iyice azalir, o hataya dusmesin. birkac gun sabredip emzimeye devam ederse sutu cogalacaktir. kolay gelsin arkadasiniza.

Gunaydin kizlar. Bir arkadashim var yeni dogurdu ama sutu cok az yetmiyor cocuga.Sutun cogalmasi icin ne yapmak lazim?Yada sut neden az olur?
Biyolojik birşey bu canım ama artırma yollarını soyleyim ben.bes altı tane kuru inciri kesip 1 lt suyla kaynatsin suyunu incirleri yesin ama bunu 5-6 gun yapsın etki etmedi diye bırakmasın.Dereotu,marul,haslanmis yesil mercimek,patlamış Mısır en faydalilar

merhaba yardım dediğini duyunca cevap vereyim dedim benimde emzirme dönemim yeni bitti. Sütü artıran şeyler .beyaz üzüm sabah aksam 17 adet. Gün boyu özellikle gece yatmadan önce rezene çayı içmek. Sabah akşam bir tutam dere otu . 6 -7 İncir kurusunu akşamdsn suya ıslayıp hem suyunu içip hemde incirleri yemek. Bol su .süt yoğurt tüketip .hem bol dinlenicek hhemde pskolojisini düzgün tutcak burada eşinede görev düşüyo karısına yardımcı olucak kadın gece iyi diblenicekki bebeğine faydalı olabilsin . Bunları uygularsa sütünde artış olacaktır .bende bunları ibrahim sarcoğlundsn duymustum .sizede yardımcı olmak istedim

Anne Sütünü Arttıran Besinler

• Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
    • Marul yemek, anne sütünü arttırır.
    • Nohut yemek, anne sütünü arttırır.
    • Bal şerbeti, tıkanan damarları açar, sütü arttırır.
    • Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır. Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
    • Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır.
    • Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir. (Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
    • Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir.
    • Funda, su ile kaynatılıp içilir.
    • Rezene, su ile kaynatılıp içilir.
    • Anason, su ile kaynatılıp içilir.
    • Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir.
    • Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir.
    • Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
    • Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
    • Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
    • Adaçayı, anne sütünü arttırır
    • Maydanoz, anne sütünü arttırır
    • Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
    • 2 yaşına kadar bebek emzirilir. Bu zaman içinde beyni çok gelişir. Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır. Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer. Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir. Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder. Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
    • Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır.
    • Antep fıstığı, anne sütünü arttırır. Fazlası baş ağrısı yapar. Şeker telafi eder.
    • Soğan, anne sütünü arttırır. Fazlası bebekte karın ağrısı yapar.
    • Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
    • Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır.
    • Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar
Alıntıdır.. Kaynak:http://www.maxicep.com/forum/konu/anne-sutunu-arttiran-besinler-anne-sutunu-ne-cogaltir.567113/

Annenin sütü az ise sonradan gelmez sanırım
Bazı annelerde oluyo psikolojik ve ya başka bişi
Ama bol su, kayısı hoşafı iyi geliyo

arkadaşlar gayet güzel paylaşımlarda bulunmuşlar. ben sadece şunu demek istiyorum annenin sütüm az düşüncesi de sütünü azaltır, onun için arkadaşınız önce bu düşünceden vazgeçmeli moralini yüksek tutmalı.. Rabbim gönderdiği bebeğin rızkını ona yetecek surette gönderir, telaş etmesin:)

Sakinlik,sutum yetmiyo fikrini kafadan atmak,bol bol su bebek uyudukca uyku cok onemli

sutu artiran tek sey bol emzirmektir.
kaliteli uyku ve sivi tuketimi de sart.

inşallah sütü artar bebegi bol bol emer
bol su
sarı üzüm kompostosu
marul,dereotu
tavuk
emziren anneler için still-tea
bazı şeylerde sütü artırıyor ama bebege gaz yapıyor
sogan, bulgur, kayısı mesala bozada süt arttırıyor ama oda gaz yapar...
umarım faydalı olur...

Back
X