Derin ven trambozu.bacak damar tıkanıklığı şüphesi

ahdemett

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2025
14
2
1
35
Merhaba herkese.adim Demet 34 yasindayim umarim konu hakkında yardim eden olur .1 ay önce diz ağrısı şikayetiyle ortopedi doktoruna gittim .emar çekildi.birsuru şey çıktı 2 dizde de .meniskus zedelenmesi.diz tendon kisti.capraz bag zedelenmesi. Dizde ödem.vitamin hapi ve kremler verdi . onları kullanıyorum .suan ağrılar gecti gibi .arada oluyor.simdi de alt bacaklarim ve baldir kısımları agriyor . internette araştırınca derin ven trambozu ve damar tıkanıklığı ndan şüphelendim.ve 20 gündür bu garip ağrı devam ediyor .iki bacak da agriyor ama solda agri daha cok .sadece yürürken,evin icinde iş yaparken falan agri oluyor .ve sol bacak gerince morarti oluyor ve kizariklik var biraz sertlik var gibi .ilk agri olmadan önce şöyle başladı.diz altında böyle sıkıştırma hissi baskı hissi gibi birşey.sonra yavaş yavaş ağrılar meydana çıktı.ortopediye tekrar gosterdim .kas /eklem agrisi dir .spor pilates yap zamanla gecer dedi .bakti elledi bacagi .bisey yok dedi mr cektirmedi .ben cekileyim icim rahat değil dedim .damar tıkanıklığı olsa aniden gelişir yürüyemezsin dedi gonderdi beni .acikcasi korkuyorum. Damar tıkanıklığı mi oldu diye .gecmiyor bu garip agri .ve yeni uzun uzun mavi kalin damarlar olusmus bacakta bazi yerlerde. Sıkıştırma ve baskı hissi yine devam ediyor .lüfen dvt yada bacak damar tıkanıklığı hastası olanlar okuyabilir mi yardımcı olursanız cok sevinirim.nasil başlıyor bu hastalık.2 bacakta da olur mu dvt ? Belirtileri neler ve aniden mi oluşuyor beni aydinlatin nolur . cevaplarınızi bekliyorum.sirf bu rahatsızlık icin buraya üye oldum . lütfen yardim edin .resim de aticam

Bende de doğum sonrası oluştu. Sol bacağı daydı ve iki kere anjiyo oldum. Bilekten kaşığın üst kısmına kadar komple tıkanmıştı benim . Şu an sürekli varis çorabı kullanıyorum morarma ve şişmeler devam ediyor ama damarlar açılmış durumda. Dediğin gibi diz kapağının arkasında adım attıkça özellikle merdiven ve yokuş çıkarken bi baskı hissi oluyor. Tarifin dvt ile çok uyumlu. Yürüdükçe ağrı ve bacakta yorgunluk hissi artıyor. Sanki dik bir yokuş çıkmış da son adımlarını atıyormuş gibi bir his oluyor düz yolda bile… eğer uzun süre tıkalı kalırsa damar pıhtı orada kuruyup damarla bütünleşiyor ve açılmadı daha zor bir hal alıyor umarım geçiktirmeden baktırmışsındır.

Back