• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneler bi bakin lutfen

pocoyomm

mutluluk neydi?
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
463
127
53
Meraba hanimlar evli ve 2 yasinda bir kiz cocuk annesiyim.Kizimi sutten kesiyorum 2 gundur ancak inanilmaz agri var goguslerimde alev alev yaniyor resmen ne yapmam lazim ilk bebegim ve cok tecrübesi zim lutfen yardimci olurmusunuz

Meraba hanimlar evli ve 2 yasinda bir kiz cocuk annesiyim.Kizimi sutten kesiyorum 2 gundur ancak inanilmaz agri var goguslerimde alev alev yaniyor resmen ne yapmam lazim ilk bebegim ve cok tecrübesi zim lutfen yardimci olurmusunuz

Bu normal canım.
Ağrının olması normal.
Geçecek
Sütun çekilecek
Ağrın bitecek

Sıcak duş al canım iyi gelecektir

Birde canım benim öyle agrim olmuyor
Ama senin ki çok ağrıyor kanimca.
Biraz sağ sütü. Mastit olabilirsin zira..
Soğuk kompres yap. Bepanten sur..

Dustan sonra uygula bunları.
Geçmiş olsun

Son düzenleme:
az az sağmanız gerekecek yoksa çok ağrı yapar...sulu şeyler yemeyin yada az yeyin ...suyu da az tüketin

Sagolasin sicak dus aldim simdi sagmam gerekiyormu peki

Bide enteresan olan sag gogsumde pek sorun yok ama sol gogsumdeki damarlar kocaman olmus bide normalde zaten buyuktur gogsum simdi burnuma degecek nerdeyse

İki ay önce de ben aynı durumdaydım Kolumu bile kaldıramıyordum.Doktor sütün boşaltılmasını söyledi.Tatilde olduğum için makinem yanımda yoktu ve boşaltamadım.Çareyi annem buldu.Azıcık azıcık bebeğim uyurken geceleri o farkında olmadan emzirdim.Ben öyle rahatladım.Zaten bir süre sonra süt azalacak ve göğsün rahatlayacak.
Tabi bebeğin benimki gibi memeye düşkünse her aklına geldiğinde dikkatini çekecek şeyler bulman ve unutturman da zor olacak.
Şimdi fark ettim de emzirmeyi özledim ben :)))

Sicak dustan sonra pompaya iyice sag.sütü de dök cocuga verme ki tadini alip tekrar meme istemesin.birkac sagmadan sonra bebegin emmedigi icin sutun cekilecek.zor bir donem cook iyi bilirim.benimkiler kaya gibi tas oluyordu dolup dolup,

Sagolasin sicak dus aldim simdi sagmam gerekiyormu peki

Agrin var.
Biraz sağ.
Ama aralıklarla sağ. Çünkü çekilmez sütun sürekli sagarsan.
Mastit olmaman için sağ canım sen.
Sonra biraz soğuk kompres ve bepanten kremle masaj yap...

Göğüsünüz süt dolmuştur sağıyormusunuz ondan ağrı ve yanma yapar t kesilene kadar günde 3-4 saat arayla göğüsünüzü sağın emin olun rahatlarsınız..

Iyice sag yoksa mastit olursun Allah korusun.atesin cikar zangir zangir titrersin.ahh ya hepsini yasadim defalarca.emzirme gurusu oldum yaaa

İki ay önce de ben aynı durumdaydım Kolumu bile kaldıramıyordum.Doktor sütün boşaltılmasını söyledi.Tatilde olduğum için makinem yanımda yoktu ve boşaltamadım.Çareyi annem buldu.Azıcık azıcık bebeğim uyurken geceleri o farkında olmadan emzirdim.Ben öyle rahatladım.Zaten bir süre sonra süt azalacak ve göğsün rahatlayacak.
Tabi bebeğin benimki gibi memeye düşkünse her aklına geldiğinde dikkatini çekecek şeyler bulman ve unutturman da zor olacak.
Şimdi fark ettim de emzirmeyi özledim ben :)))

Emzirememki aci oje surmustum en son care buydu ancak surdukten sonra ogrendimki acisi bi kac gun gecmiyormus eee benim kizda almiyo bu durumda kiyamam yavrum anne cok kotu kokuyo igrenc aci diyo ama aklina gelince ac yaklaşıyor um diyo dokunmaya calisiyo kuzum benim cokta uzuluyorum ama kesmem lazım

Iyice sag yoksa mastit olursun Allah korusun.atesin cikar zangir zangir titrersin.ahh ya hepsini yasadim defalarca.emzirme gurusu oldum yaaa

Çok tatlısın..
Ben de bu konuda yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. ..
Ciddi ciddi:)))

öncelikle geçmiş olsun,ben de kızımı 16 aylıktı kestiğimde...üzülerek bıraktırmıştım ama başka yolu yoktu,hiçbir ek gıdayı kabul etmiyordu,tüm gece memedeydi...annem göğüslerime önce steril gazlı bez koydu sonra bir yemeniyle arkadan sıkıca bağladı...eskiler böyle yaparmış:44:süt geri gitsin diye...hiç sağmadım...2 gün çok zorlandım,yürürken bile...gün geçtikçe ağrın azalacak,biraz dayanacaksın...Eğer süt çekmezseniz beyine giden sinyaller süt hormunu salınımını baskılar ve zamanla süt üretimi durur...

Son düzenleme:
su siralar bebeklerle ilgili kitaplar okuyorum surekli, kitaplarin birinde sutten kesmek yada goguslerdeki sutu azaltmak icin soguk lahana yapraklariyla kompres yapmayi oneriyordu. bilemiyorum denemekten bir zarar gelmez heralde:)

Back
X