Anneler bi bakın lütfen...

Fışkırarak kusmuyorsa önemli birşey yoktur. Anason uyuşturucu özelliği olan bir bitki bebeğe vermeniz sakıncalı sadece 1 çay kaşığı rezene vermeniz yeterli gaz icin.

Kilo alımı iyi ise fazla besleme ya da mide gazı iyi çıkmıyor demektir. Ama ne olursa olsun reflü için tetkik yapılmalı.

Çok fazla bitkiyi karistiriyorsunuz bunu kullanabileceginizi doktorunuz mu söyledi bir zararı olmasın.
Benimde bir bebeğim var çok gazlı bir bebekti,aynı zamanda kolikti,beş altı aya kadar sürdü bu sancılar. Eczanelerde bebekler için satılan rezene çayı var ondan alip kullanmıştım doktorun tavsiyesiyle. Bir miktar faydası da oluyordu.Markası ni yazmam uygun olur mu bilemedim.
Kusma konusuna doktor sorun yok diyorsa eğer yoktur bu şekilde devam eder zamanla kendiliğinden düzeliyor. Bir de mide kapasitesinden çok süt emiyor olabilir, fazlasını cikariyordur.
Allah yardımcınız olsun ,bebisinize sağlık versin

Bitki cayi hangisi olursa olsun vermeyin bebege.sadece rezene de vermeyin zararlari oldugu kesin.arastirirsaniz gorursunuz internetten.kusma icin dr. A gotururun bence ama olabiliyor belli bir aya kadar gaz icin hemen bir sling almali :) gaz damlalari da bagirsak florasini bozar.sling, ayse oner gaz masaji, ilik banyo gibi seyler denenebilir

reflüsü olabilir . tek birini verin karıdtırmayın .

Panik yapmanıza gerek yok. Benim kızım 6 aylik oldu hala azda olsa kusuyor. Ateşi ve fışkırarak kusması yoksa acile fila goturmenize gerek yok. Normal bir çocuk doktoruna götürün. Reflüsü olabilir ya da sadece kusan bir bebek olabilir bazı bebekler mideleri tam gelişmediği için emdiginin fazlasını kusar. Kilo almasi filan normal oldugu muddetce sikinti yok. Bir de emzirdikten hemen sonra sakin karnina bastirarak tutmayin. O zaman hemen kusuyorlar. Gaz için karnına ve ayaklarına havluyu isitip isitip koyun. Ben piyasadaki istisnasiz bütün gaz ilaçlarını denedim. Bir tek bu rahatlatıyordu kızımı. Bitki olarak ta anason ve rezene dışında bir şey vermeyin daha çok kucuk.

Kusma ne şekilde oluyor fışkırtma ve ileri şeklinde ve cok mu oluyor hatta bazen yediginden fazlasını kusuyor sanacak kadar mı?eğer öyle ise yeni doğan reflusu olabilir gırtlak gelişimi ve mideye zarar vermeden acilen gastrontoloji çocuga götürün derim

o kadar bitki karıştırıp verilmez napıyorsunuz?
ben sadece rezene verdim onu bile pek önermiyar hekimler
şimdi nasıl durumu

her zamankinden farklı mı kusması yoksa hep böyle miydi

Yok normal kusma şeklinde ise kolik gazli bebeklerde olabiliyor bu bir etrafa migde gribi denen bi salgın dolaşıyor mus(soylenti)bu iki bunDada acilen.çocuk dahiliye ye gidin ama ayrıntılı bilgi verin

Ablam farklı bir şehirde orası iklim olarak daha sıcak doktoruna sormuş ıhlamur çiçeği verile bilir demiş tedbir amaçlıaynı kusmaya devam ediyor götürücez bugün

Ayrıca arkadaslara katılıyorum bebeklere en iyisi seyreltilmis ıhlamur yada rezenedir oda karışık değil sakin bunların bile reaksiyon gösterme ihtimali varken...

bence bu karışımları vermeyin. annesi kendi yediği herşeye kimyon serpiştirsin.
bebek için de gaz ilacı kullanın. benim oğluma nur.. har... diye gaz ilacı etki etmişti sadece. tabi doktora sorun.
belki de reflüsü vardır. yani mutlaka dra gidin. yalnız bana doktor şey önermişti. yatağının altına yastık koy. kafa kısmı ama. yani 45 derecelik eğimle yatsın demişti. hem yatarken kusarsa kendini kurtarır hem de kusma azalır.

benim kizimda 3,5 aylik, 1 ay kadar emdigi ne varsa resmen fiskirarak cikiyordu kuzumdan, ben sonrasinda ara vererek beslemeye basladim, mesela bi emzirme 1 saat surebiliyor bazen yarim saat cunku midesi cok hassas,iki firt cekiyor gegirme hissi olusuyor ve gazini alip oyle devam ediyoruz, zavalli bildigin dede gibi oyle bi gegiriyor ki..
bu sekilde beslemeye basladigim gun kesildi kusmalari ve gaz sancilari

Iy fikir bizde öyle deneye biliriz daha az gaz sonunu olur

Ve panik yapmayın benim kizimda sürekli kusarndı ağzından burnundan fiskirtidi 9 ay sürdü bulamadılar gitmedigimde yer kalmadı minicik kuzuma 5 6 kez Aspire yapılmıştır sabır ve tevekkül korkmayin.
Sonunda 9 aylik da gastrontolojiye göndermek akıllarına geldi oda bir sürü makinaya girdikten sonra sadece biraz anne cesareti sağlam durun size ihtiyacı var

Çok üzüldüm geçmiş olsun şuan nasıl bebeğiniz geçti mi kusmaları

Çok üzüldüm geçmiş olsun şuan nasıl bebeğiniz geçti mi kusmaları

Tsk bu yıllar öncesiydi kızım şu an 10 yasinda Allah'a şükür sadece yardimci olur diye anlattım çok sağolun ince düşünceli kk daş

Rabb'im kendi bebeginiz Rahatsız ken benim yavrum sorduğunuz için sizden razı olsun bu inceliginiz sizin kuzucugumsun şifa olsun insaallah

ıhlamur neyse de anason ve rezene ikisi birden nasıl olur yahu, nasıl bir bilgi dağarcığı ile bu işe giriştiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…