anneler, dünyanın bütün sorumluluğu sizin üzerinizde mi?

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.636
36.599
1.123
39
Merhaba arkadaşlar,
Dert değil de dertleşme isteği diyelim buna.
Allah bağışlasın,2,5 yaşında bir kızım ve gayet mutlu giden bir evliliğim var.
Eşim çok ılımlı,çoğunlukla ne dersen uyum sağlamaya çalışan biridir.
yalnız biraz pasif, aslında nasıl anlatacağımı bilmiyorum...
evde her şeyi ben düşünüyorum, şu evin beyni olma meselesi beni bazen çok yoruyor.
evde ne yenecek, çocuk ne yiyecek, çocuk ne zaman oynayacak, çocuğun kıyafet eksikleri neler,yazlığı kışlığı ,mevsimliği,
ayakkabısı mı eskidi,banyo mu yapacak,parka mı gidecek,bayramlığı mı alınacak vs vs...bu listeye binlerce madde eklenebilir.
eşime desem ki çocuğu parka götürelim,tamam der,alışverişe çıkalım ,tamam der,yani bu konuda ne istesem tamam der.
diyeceksiniz ki sana niye batıyor bu durum.
her şeyi ama her şeyi düşünmek zorunda olmaktan bazen çok sıkılıyorum.
bir kere de eşim desin çocuk sıkıldı,parka götürelim.
sadece bir kere desin bayram geldi kıyafetini alalım...işte ne aklınıza gelirse yani,bir kere de o düşünsün.
ben söylediğimde sen o kadar planlısın ki benim bir şeye kafa yormama gerek kalmıyor diyor.
bazen oluyor hiçbir şey istemiyorum,her şeyi kendim hallediyorum,farkına bile varmıyor.
sizde durumlar nasıl?? çoğunluk benim eşim gibi mi,yoksa anneler kadar düşünen( düşünmenin altını çiziyorum,şikayetçi olduğum nokta bu) babalar da var mı??

benim eşim de aynı..sen iste ben yapayım diyor..evet çok zor,çok yorucu ama bir çaresi yok gibi maaleseferkek milleti hep itelenmek istiyor işte ne yapacaksın ki

benim eşim de aynı..sen iste ben yapayım diyor..evet çok zor,çok yorucu ama bir çaresi yok gibi maaleseferkek milleti hep itelenmek istiyor işte ne yapacaksın ki

yok değil mi çaresi

sinir olup kızımı yatırmadım bugün,

nasıl olduysa 'kızım sen sabah erken kalkacaksın,saat geç olmuş, hadi uyuyalım' dedi.

amanın,mucize oldu galiba adam buraya yazmamı bekliyormuş dedim.

' karnı aç ama yemek yemedi böyle uyuyamaz' deyince ,iyi o zaman deyip oturdu

böyleler işte sinirini bozacağıma kabullenip kendimi de yıpratmıyorum..ona sıkıl buna sıkl bazen de akışına bırakmak lazım bence..

böyleler işte sinirini bozacağıma kabullenip kendimi de yıpratmıyorum..ona sıkıl buna sıkl bazen de akışına bırakmak lazım bence..

aslında ben de çoğu zaman umursamazım, biraz da dik duran bir imajım var,eşime genelde sensiz de her şeyi becerebilirim mesajı

veririm sık sık

ama bazen oluyor ya,insan yorulduğunu hissettiğinde bir anda batmaya başlıyor her şey,şu an onu yaşıyorum.

evimize yakın bir park yok,arabayla gitmek zorunda kalıyoruz.

bugün eşim işteyken telefonda konuşuyoruz,çocuk sıkıldı,yemekten sonra parka gidelim,hem okul açılmadan biraz birlikte oynarız

falan dedim,bakarız dedi.eve gelince de çok yorgunum,başım dönüyor çıkmasak dedi,olur dedim.

ama tabi kızım bütün gün park masalıyla yaşadığından akşam huysuzluk etti,ben de çok sıkıldım.

bir ara kalktım odadan çıktım,baktım giyinmiş kuşanmış,arkadaşı çağırmış onun yanına gidiyormuş.

hani hastaydın dedim,kıramadım dedi,iyi onları kırama zaten bizim bir önemimiz yok deyip sustum.

öyle arkadaşlarıyla dışarı çıkma alışkanlığı falan yoktur ama kızdım yine de.

hayır ikinciye hamileyim, 4 yaşında oğlum var ,
ben çok titiz bir anneyim güvenemem yani babasına yada başka birine
bütün gün ne yiceği, hangi sebzeler hangi meyveler proteini kalsiyumu baya bir uğraşıyorum
yemesiyle giyimiyle herşeyiyle, okuduğu kitaplarla, babası oyun oynatır yada söylediklerimi yapar mesela
masal anlatıp uyutur yada işim varsa o an tuvaletini yaptırır, kıyafetlerini hazırlarım o giydirir acele çıkacaksak
ama anneler kadar düşünemezler
bizim canımızdan parça çünkü evlat

Benimki ise herseyi kendi hallediyo.market pazar eczane kiyafet vs dışarıdaki herseyi...bense kendimi körelmiş hissediyorum.bosver seninki daha iyi.her konuda aktif olmak en guzeli.ne demisler: isleyen demir isildar...hatta yeri geliyo evde kadin işlerine bile karışıyor.sunu şöyle yap bunu böyle yap diye. Deli oluyorum.

Son düzenleme:
ben 2 çocuğumu da bu şekilde büyütüyorum:))alıştım artık..bugünkü akşam yemeğimizi anlatayım size..
küçük kızım 10 aylık ona yemek yediriyorum büyük kızım 5 yaşında o da anne su,anne döküldü,anne yiyemiyorum bana da yedirir misin tamam kızım:)bi küçüğe bi büyüğe ..eşim ne yapıyor peki?yemeğini tv.sini izlerken rahat rahat yiyor:)neyse kızlarımın karnını doyurdum onlar kalktıktan sonra da ben rahat rahat yedim:)ne yapalım anneler hep böyle sanırım..parka da ben götürürüm kızlarımla daha güzel vakit geçiriyorum eşimi pek çağırmıyorum:)) sadece çocuklar değil ben eviin alınacak satılacağıyla da ilgileniyorum..hesabı tutuyorum:)bu ara araba bakıyoruz yavaş yavaş eşime söyledim ama işte öylesine bakıyor o..ben araştırıyorum..meşgul olmak hoşuma gidiyor belki ama dediğin gibi bazen de yorulduğu oluyor insanın.
Allah sağlık versin de hallederiz inşallah:)

Allah bağışlasın,siz daha tecrübeliymişsiniz.
tabiki o kadar düşünemez babalar,ama uyku saati geldiğinde dışarı çıkmayı da düşünmesin,ya da annesigilde otururken gece yarısı
oldu biz kalkalım çocuğun uykusu geldi diyebilsin.böyle basit şeyler benim istediğim.
söylediğim her şeyi benim eşim de yapar,postayı koydum şu an çocuğun karnını doyuruyor,sonra da uyutacak.
ama ben kendiliğinden,her zaman değil ama arada bir de olsa kendiliğinden yapsın istiyorum.
bugün ruh halim biraz bozuk anlaşılan.

kızdığın konuda haklısın bende kızardım, elalemi kırmamak için eşini çocuğunu kır oldu
yapmayı biliyorlar ya bakmayıda bilsinler biraz

ah işte araba konusu hariç neredeyse aynı.
10 gün tatile gittik,döndük evde ağza alınacak tek lokma yok.ne pişirsem falan derdine düştüm demiyor ki evde niye yiyecek olsun,
bunca zamandır yoktuk diye.ille de ben diyeceğim hadi alışveriş yapalım diye.
Allah size de yardım etsin,bir de 2 çocuk varmış,daha da zor.
yani hep itele hep itele nereye kadar diyor insan bazen.

seneye kendi halimi gördüm sizde
eyvah eyvah

teşekkür ederim yorum için.
ama sanırım bir yanlış anlaşılma oldu,ya da ben tam anlayamadım.
benim eşim de marketi,pazarı vs vs her şeyi yapar.ama ben söylerim.
çoğunluk belki der ki ne güzel söylüyorsun,yapıyor.orası öyle,asla hakkını yemem.
ama işte herkesin hayatı farklı,ben de o akıl etsin istiyorum.
bir de benim mizacım biraz serttir erkeklere karşı:)
yani celalleniveriyorum hemen,şimdi işte 1 saat dışarı çıktı kızımızı parka götürmek yerine.
geldiğinden beri 2 kez çiş yaptırdı çocuğa,karnını doyurdu şimdi de uyutuyor
ama istiyorum ki böyle zılgıtı yediğinden değil kendi arzusuyla yapsın.
bu duruma burdan çözüm olmadığını biliyorum zaten,adamın huyu bu.
o yüzden ilk mesajımda yazdım istediğim şey dertleşmek diye.

senı anladım da sanırım kendıne dert arıyorsun
cok ıyı gıden bır evlılıgın var ve esın sen nedersen tamam dıyormus senın yerınde olmak ıcın can atan kac kadın vardır kımbılır degerını bılmek lazım o sıkıldıgın durumları tum kadınlar yasıyor annelık cok baska bırsey
soyledıgı halde sozunu gecıremeyenler var cocugunun sorumluluklarını takmayan adamlar var sukretmelısın bence adam neguzel uyumlu ılımlıymıs degerını bıl ne okuzler var karısını cocugunu 1 kere bıle parka goturmeyenler var.

çevremde duyduğum örnekler var. mesela kadın çalışmıyo adam çalışıyo ama buna rağmen ilk zamanlar nöbetleşe kalkıp çocuğa bakıyolar ağlayınca.

bizimkinin tek yaptığı iş evde iş gidip gelmek.
evde tamir edilecek iş var ben çalışıyorum.
fatura yatıcak ben çalışıyorum.
bazen ne yemek yapıcağımı bulamam sorarım ona bile sen bilirsin der.
bide olay olduğunda benim sinir olduğum sonrasında gülerek anlattığım aylık mevzumuz var.
(bu arada okadar herşey bendeki maaş artı bile bende durur)
maaş yatınca arar faturaların borçların heepsini yatır. tamam derim. nezman gitcen der. yahu daha yeni geldi faturalar sinir etme istediğim zaman giderim derim.

faturaları yatırırım. haber veririm.

-faturaları yatırdım
-hepsini yatırdınmı
-evet hepsini yatırdım
-telefon
-evet
-internet
-evet
-su
evet
.
.
. devam eder böyle
en son yahu hepsini yatırdım tektek niye soruyosun derim başlarım bağarmaya. telefonda pis pis güler bide uyuz :))

benimki çocuğu olsa neyse kaynımın çocukları var anne baba ayrı biraz kimsesiz gibiler bizimkide kendini borçlu hisseder amca olarak ama bana der git çocuklara bişey al yok al bize getir biraz kalsınlar. çocuklar gelir ilgilenmez. ben amcalık yaparım resmen :)
benim oğlumda 2 yaşında hiçbi bayram hadi bayramlık alalım dediğini görmedim. ama alahı var bana alınacağı zamanı kaçırma zhadi gidelim sana bişeyler alalım der. çünkü oda bilir teşfik edilmesem 10 yıl kendime hiçbişey almam.

böyle laıştıranda benim. sayesinde elektirik işinden kapı menteşe kilit işinden faan anlar oldum. zaten hiçbirini beceremez. off oğlumu mümkün olduğunca öğreticem temizlik elektirik yemek ben çektim gelncğim çekmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…