Anneler günü hediyesi ve kv

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Kızlar selam,

Evli olarak kayınvalidemle ilk anneler günümüz olacak, geçen sene nişanlıydık. Her sene eşim anneler günü hediyesi olarak kredi kartını verip git kendine istediğini al diyormuş kayınvalideme. Bu da bana ayıp geldiğinden (aynı şeyi bana da yapmaya kalkmıştı çünkü) ben de kv'ye hediye aldım. "Hadi oğlum hediye almayı bilmiyor, gelin seçip alabilirdi" diye düşünebilir sonuçta. Ama şimdi de versem mi vermesem mi kararsız kaldım. Her sene buna alışmış sonuçta, kendi kafasında alacağı bir şeyi hazırlamış olabilir, "aa geline bak düzenimizi bozdu ben ne güzel istediğimi alıyordum" diye düşünebilir. Sizce ne yapayım hangisi daha uygun olur? Bir de eşimin artık ailesine, kardeşine kredi kartını verip gönlünüzce harcayın mesajını vermesini istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Aldığınız hediyeyi götürün bence.Bu alışılmışlığı bozun artık.Yoksa her sene kendi istediğini almak isteyecek.Bundan sonra alışsın sizin hediyenize.

Hediyesini verin kredi kartı veremezsiniz sonuçta sizinde ona göre harcamalariniz vardır ıllaki bekarken ayrı ama artık evli ben şahsen hediye bile almayi düşünmüyorum hak ettiğini düşündüğüm bi zaman alırım bana annelik yerine kaynanalik yaptığı için hak ettiğini düşünmüyorum

Bence siz alın gidin ayrı ayrıya gerek yok bir hediye alıp götürün kart vermeyinn

Ne kadar gereksiz anlamlar yükleniyor böyle günlere.
Tamam işte formalite, özel güne dair ufak bir hediye ile gönül almaksa maksat ne alındığının bir önemi olmamalı.

Bugüne kadar kart vermiş ama artık oğlunun da bir evi, sorumlulukları var, kart vermek sizce de fazla lüks değil mi?

Aldığınız hediyeyi verin, bırakın ne düşğnürse düşünsün, ayıbı ona ait.

hersene kendısıne ne alıyormuş hiç bilgin varmı ,

sende onun altında bir hediye alma ki laf etmesin.

İşte sanıyorum tencere, elektrik süpürgesi vs gibi ev eşyası. Ben de hamam takımı aldım bornoz vs takım güzel bir şey olduğunu düşünüyorum.

Bizde de her sene kayınvalidemin bir ihtiyacı alınır.
Mesela bu sene bulaşık makinası eskimiş,kardeşler birleşip alacaklar ama ben kendi hediyemi ayrı alacağım.
Geçen sene de öyle yapmıştım.

Biz de eşler ayrı almaz, eşimin kardeşi de sadece çiçek alır.

Bu düzen bozmak değil, düzen oluşturmak bence. Tamam eşin bekarken o şekilde yapıyor olabilir, sonuçta bekar bir adam ne alacağını bilemez falan tamam ama şimdi sen varsın, seninle bir aile kurmuş, sizinde ihtiyaçlarınız var kredi kartını vermesi çokta güzel bişey değil bence. Sen hediyeni ver kayınvalidene, düşünmüşsün almışsın, kafasında almak istediği başka bişey varsa onu da gider kendi parasıyla alır. Artık bir gelini var, gelini seçer ona hediyesini.

Kredi kartını kabul ediyor olması bana tuhaf geldi.
Benim annem de kayınvalidem de kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmezler.
Yarım elma gönül alma, ufakta olsa onu düşünüp değer verip alınan hediye daha makbuldür.

Back
X