bu şiirler ne çok bizi anlatıyo değil mi arkadaşlar
canım annemin mezarına gidip toprağına bile sarılamıyorum
çok uzağındayımmsenağlama
aslında ben anneler, babalar gibi özel günlere karşıyım. hatta şu aralar televizyonda "anne" içerikli reklamlara da anlam veremiyorum. annesi olmayan (özellikle) çocuklar için çok kötü bir durum. size yaşadığım bir olayı anlatayım yeri gelmişken.
bundan birkaç sene önce arkadaşım arkasında aralarında 1,5-2 yaş olan 3 kız çocuğu bırakarak çok genç vefat etti. çocuklar okula başlayana kadar çok zor günler geçirdiler ama okula başlayınca daha da zor olmaya başladı, hele hele anneler günü geldiğinde.
öğretmenleri öğrencilere anneler günü için şiirler ezberletmiş. o gün geldiğinde de konferans salonunda anneler- babalar toplanmış, şiirler okunmuş v.s. sonra öğretmen "hadi bakalım herkes koşup elindeki çiçeği annesine versin" demiş. bu kızların elinden çiçekler düşmüş ağlamaya başlamışlar.
hele hele bu olayı duyduktan sonra nefret ettim böyle günlerden. insanlar biraz düşünceli olsalar, saygı gösterseler sadece ticari menfaat gözetilen bu günleri kaldırılar...
aslında ben anneler, babalar gibi özel günlere karşıyım. hatta şu aralar televizyonda "anne" içerikli reklamlara da anlam veremiyorum. annesi olmayan (özellikle) çocuklar için çok kötü bir durum. size yaşadığım bir olayı anlatayım yeri gelmişken.
bundan birkaç sene önce arkadaşım arkasında aralarında 1,5-2 yaş olan 3 kız çocuğu bırakarak çok genç vefat etti. çocuklar okula başlayana kadar çok zor günler geçirdiler ama okula başlayınca daha da zor olmaya başladı, hele hele anneler günü geldiğinde.
öğretmenleri öğrencilere anneler günü için şiirler ezberletmiş. o gün geldiğinde de konferans salonunda anneler- babalar toplanmış, şiirler okunmuş v.s. sonra öğretmen "hadi bakalım herkes koşup elindeki çiçeği annesine versin" demiş. bu kızların elinden çiçekler düşmüş ağlamaya başlamışlar.
hele hele bu olayı duyduktan sonra nefret ettim böyle günlerden. insanlar biraz düşünceli olsalar, saygı gösterseler sadece ticari menfaat gözetilen bu günleri kaldırılar...
canım ablam .....
seni anlamak çok zor biliyorum çünkü yaşamayan bilemez bunu bundan eminim..
ama ne mutlu sana 2 tane pırlanta gibi evladın var...ne mutluki sen bir annesin .... ne mutluki onların yanıbaşındasın.. rabbim sana uzun ömürler versin evlatlarınla...
çok isterdim bende evladım bugün yanımda olsun anneler günüm kutlasın annem yanıda evet ama ben çok istediğim evladıma kavuşamadım... gözyaşlarımı tutamıyorum şuan.. duygular tarifsiz.. dertler türlü türlü ama hayat devam ediyor herşeye rağmen.. bir annelr günü 1 annelr günü daha.... şunuda biliyorum senin derdin daha büyük.. giden geri gelmiyor çünkü... seni çok seviyorum abalacım iyiki varsın anneler günün şimdiden kutlu olsun... rabbim sana ve evlatlarına nice annelr günü yaşatmayı nasip etsin....
Anneme şiir
üşüyorum annem çok üşüyorum
ruhum üşüyor sensiz
kim sarılıcak kim ısıtıcak beni
sen gibi kimse sarılamaz annem
yerin doldurulamaz
kuzuların yavrularını koklamasını bile kıskanıyorum annem
sen beni doya doya koklayamadın
ben senin o mis kokuna doyamadım
kara topraklar aldı seni benden
bu günde ellerini öpüp okşayamadım
bende bir anne oldum artık annem
annenin yerini kimse alamazmış
gurbet ellerde kara toprağını bile görememek
anladım ki çok zormuş
kızlar şimdi yazdım
çok doldum ben yasen ağlama
Anneme şiir
üşüyorum annem çok üşüyorum
ruhum üşüyor sensiz
kim sarılıcak kim ısıtıcak beni
sen gibi kimse sarılamaz annem
yerin doldurulamaz
kuzuların yavrularını koklamasını bile kıskanıyorum annem
sen beni doya doya koklayamadın
ben senin o mis kokuna doyamadım
kara topraklar aldı seni benden
bu günde ellerini öpüp okşayamadım
bende bir anne oldum artık annem
annenin yerini kimse alamazmış
gurbet ellerde kara toprağını bile görememek
anladım ki çok zormuş
kızlar şimdi yazdım
çok doldum ben yasen ağlama
Arkadaşım yapma ya ne olur koptum ben inanki, şimdi bir başlasam şiire sabaha kadar sürer, iyisimi ben gideyim, başım, gözlerim şişti ağlaya ağlaya, içim acıyo ne olur toplayın kendinizi.
Bende annemi çok özledim yılda 1- 2 kez görebiliyorum ve bi türlü alışamıyorum bu duruma ama ne yapalım nasip kısmet benimde bir minik kuzum var artık ona sarılıp anne özlemimi azaltmaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?