anneler konu sizi ilgilendiriyor.

ası kartında yok bu ası kızlar
surıyelılerden sonra kapı kapı dolaştılar hatta bızımkı tam 7 agustosta olmustu sanıyorum

bir yanlisin olmasin bize kucukken 2 kere yaptilar bir de haziran ya da temmuz ayında kampanya icin yaptilar..yani toplamda 3 kere yapildi..asi kartina yazilmamis olabilir mi?

Onun içinde izin. Kartı gönderiyorlar

Bıze cocuk felcı içinde gönderdiler

O zorunlu yapılıyormus ama kkk zorunlu degıl

Çocuk felci 1.tur yapılmadıysa 2. Tur işe yaramaz dıyende var

ne alaka ki..en iyisi saglik ocagina sormak..mesela bize baktim simdi asi kartina haziran ortalarinda yapilmis ama 2.doz icin aramadilar ayrica yaptirdigimizda zorunlu degil di..ve bu doz yeterli salgin icin demislerdi..zarari olmayacaksa yaptirmak lazim belki de..

ne alaka ki..en iyisi saglik ocagina sormak..mesela bize baktim simdi asi kartina haziran ortalarinda yapilmis ama 2.doz icin aramadilar ayrica yaptirdigimizda zorunlu degil di..ve bu doz yeterli salgin icin demislerdi..zarari olmayacaksa yaptirmak lazim belki de..
Dün doktoruna sordum canım yaptırın dedı

Okul muduru herkese yapılacak dedı

Ası için gelenlerde öğretmene yapılsa bır faydası olmaz 1. Tur yapılmadıysa demıs

Inan anlamadım yapılmasını ıstıyorum dedım ama yapılacagı zaman haber verın ası yapmaya gelenler ile de görüşeyım dedım

Ben de anlamadım. Rutin aşılarda varsa neden bir daha bir daha yapılsın ki? Suriyeden gelen farklı bir tip virüs değildir herhalde.
Çocuk felci yeni bir hastalık değil ki ezdelden beri var.
Doğum sonrasında 2-3 yaşına kadar bir sürü aşı oluyor ki doğumdan hemen sonra hastanede bir takım rutin aşıları var. Özellikle hormonlu besinlerden, kimyasal şeylerden dolayı doğum anomalisi çok olmaya başladığı şu dönemde çocuk felci aşısı keyfi olmaz. Sağlık ocağından çocuğu muayeneye ve aşıya götürmezsen önce arıyorlar sonra eve geliyorlar.

Dün doktoruna sordum canım yaptırın dedı

Okul muduru herkese yapılacak dedı

Ası için gelenlerde öğretmene yapılsa bır faydası olmaz 1. Tur yapılmadıysa demıs

Inan anlamadım yapılmasını ıstıyorum dedım ama yapılacagı zaman haber verın ası yapmaya gelenler ile de görüşeyım dedım
Canım geçen sene bize de dediler böyle bir şey. Çocukların aşı kartlarını istediler aşı olanlar olmayacak bir daha dediler ama ne aşısıydı hatırlamıyorum şu an. ben dr ye gittim dedim okulda bu aşı olacakmış bizim aşıların içinde var mıydı bu karta baktı evet yapılmış dedi. Bence yaptırma en azından doktora götür.

Canım geçen sene bize de dediler böyle bir şey. Çocukların aşı kartlarını istediler aşı olanlar olmayacak bir daha dediler ama ne aşısıydı hatırlamıyorum şu an. ben dr ye gittim dedim okulda bu aşı olacakmış bizim aşıların içinde var mıydı bu karta baktı evet yapılmış dedi. Bence yaptırma en azından doktora götür.
Doğdugunda asıları yapıldı canım ama sanırım bu hastalık 16 yıldır görülmüyormus sonra suriyelilerle birlikte tekrar gündeme gelmıs

Saglık bakanlıgıda yapılsın 5 ıle 2 yas arasındakı tüm çocuklara demış

Doktora sordum dün oda anlattı

Ama işte gecen sene bıze hıc böyle bır uygulama var dıye haber verılmedı su da var gercı gecen sene rısklı bölgede degıldık belkı o sebepten aramadılar bu sene ilçe değiştirdik burda uygulanıyormus

Senın kızın okula gıdıyorsa ordan haberın olmustur geçen sene

Doğdugunda asıları yapıldı canım ama sanırım bu hastalık 16 yıldır görülmüyormus sonra suriyelilerle birlikte tekrar gündeme gelmıs

Saglık bakanlıgıda yapılsın 5 ıle 2 yas arasındakı tüm çocuklara demış

Doktora sordum dün oda anlattı

Ama işte gecen sene bıze hıc böyle bır uygulama var dıye haber verılmedı su da var gercı gecen sene rısklı bölgede degıldık belkı o sebepten aramadılar bu sene ilçe değiştirdik burda uygulanıyormus

Senın kızın okula gıdıyorsa ordan haberın olmustur geçen sene
bak şaşırdım şimdi. ben de sorayım doktora bari.
Bir de bizim dr grip aşısı tavsiye etti. ben onu bile yaptırmadım. vucudu savaşmayı öğrensin diye.
Ama bu çok farklı. ben de burada okumasam bilmeyeceğim. bak şimdi kafama takıldı aynı aşı mı diye.

hersene grip aşısı oluyordum iş yerinde bu sene yaptırmıyayım diyorum
kızımıda yaptırsammı yaptırmasammı emin olamadım çok kararsızım ya

Ya hiç sormayın dertımız bızımde bu

Simdi buyuk oğlum geçen sene anaokuluna gıtmedi

Bulundugumuz ilçede de bu ası için aramadılarda gelmedılerde

Simdi ıkıncı tur yapılıyormus gecen sene anaokuluna gıdenlere

Bırıncı tur yapılmadıysa ıkıncı tur yapılmaz dıyormus okuldakı öğretmene doktorlar

Okul muduru yapılsın yapılmasın herkese yapıyrlar dıyor

Doktoru dıyor yaptırabılırsınız bır sorun olmaz

Diğer doktor dıyor 1. Tur olmadıysa 2. Tur işe yaramz

Nolacak bilmiyorum yapılsın dedım ama:KK64:

okuduğum haberde doktorlar aşı oldularsa tekrar olsunlar diye bir söz etmiş bence ihmal etmeyin peşinide bırakmayın.

bak şaşırdım şimdi. ben de sorayım doktora bari.
Bir de bizim dr grip aşısı tavsiye etti. ben onu bile yaptırmadım. vucudu savaşmayı öğrensin diye.
Ama bu çok farklı. ben de burada okumasam bilmeyeceğim. bak şimdi kafama takıldı aynı aşı mı diye.
Canım benımkılerde uzun suredır grıp okuldan bulasıyor bırde yuzmeye gıdıyolar sanırım onunda etkısı var hasta olmalarında

Bekledım atlatabılsınler dıye ama öksürükte başladı mecbur gıttık doktora verdı antıbıyotıği:KK43:

Şimdi ilaç kullanıyoruz mecbur

Sen ege taraflarındaydın yanlıs mı hatırlıyorum eger öyleyse belkı o yuzden söylememışlerdır rısk altında olan yerler istanbul ve güneydoğu

İstanbulda da bır kaç ilçe

hersene grip aşısı oluyordum iş yerinde bu sene yaptırmıyayım diyorum
kızımıda yaptırsammı yaptırmasammı emin olamadım çok kararsızım ya
Ya ben de kararsızım hala..

En son 10 gün önce götürdüm kızımı dr ye o tavsiye etti hatta bir aşı daha yazdı verdi. Netten dün aşı konusu açılınca baktım menenjit aşısıymış. 1 kere tek doz almasında fayda var dedi.

Yani netten bakınca bebeklik aşılarının içinde menenjit için de varmış ama düşük dozmuş yeterli gelmezmiş.

Ee madem öyle neden zorunlu olmuyor da keyfe bağlı oluyor?

Boş yere bir şeyler enjekte etmek de ne kadar doğru?

Grip aşısının zamanı geçti geçiyor.

Canım benımkılerde uzun suredır grıp okuldan bulasıyor bırde yuzmeye gıdıyolar sanırım onunda etkısı var hasta olmalarında

Bekledım atlatabılsınler dıye ama öksürükte başladı mecbur gıttık doktora verdı antıbıyotıği:KK43:

Şimdi ilaç kullanıyoruz mecbur

Sen ege taraflarındaydın yanlıs mı hatırlıyorum eger öyleyse belkı o yuzden söylememışlerdır rısk altında olan yerler istanbul ve güneydoğu

İstanbulda da bır kaç ilçe
İşte o noktaya gelmek istemiyor insan antibiyotik kullanma noktasına. Ama aynı şey benim başıma geldi. Boğazlarından mandalina suyu geçerken acıyordu, mecbur verdim ben de. Şişeyi tam bitirmedim. 2 gün kullandım atak gibi olsun diye, sonra bıraktım.

Yok canım ben İç Anadolu’dayım.

Siz ayrı olarak Menenjit yaptırdınız mı?

İşte o noktaya gelmek istemiyor insan antibiyotik kullanma noktasına. Ama aynı şey benim başıma geldi. Boğazlarından mandalina suyu geçerken acıyordu, mecbur verdim ben de. Şişeyi tam bitirmedim. 2 gün kullandım atak gibi olsun diye, sonra bıraktım.

Yok canım ben İç Anadolu’dayım.

Siz ayrı olarak Menenjit yaptırdınız mı?
Yok canım hiç öyle bir sey söylemediler

Aslında ben tasınmadan önce surekli gittiğimiz doktor vardı o sunu yapın bunu yaptırın dıye arar söylerdı ya da ben sorardım

Malesef kanser oldu o yuzden gidemiyoruz şimdi ki doktorumuzda cımbızla laf alınıyor agzından

Okul haber vermese cocuk felcınden de haberımız yoktu:KK43:

Bırde madem yeterli degıl niçin zorunlu tutmuyorlar

:KK62:

Back
X