anneler lütfen yardımcı olur musunuz?

diZzYy00

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Mart 2016
405
108
103
35
Arkadaşlar merhaba
1 yaşında çoklu gıda alerjisi olan kızım var (tabi biz öyle biliyoruz şimdilik)
dün doktorumuz 4 ay boyunca sıkı diyet yaptır sonra diyeti yavaş yavaş açarız dedi
halbuki ben bir çay kaşığı bile yedirsem çok şiddetli ağrıları oluyor ve yedikten yarım saat kırk dakika içerisinde hemen altına yapıyor
başka bir doktora gittik oda muayene etti ve bu durumun normal olmadığını söyledi ve
endeskopi istedi
şimdi ben hangi doktora inancağımı şaşırdım
kafayı yemek üzereyim 1 yıl boyunca deli gibi hastanelerde çare aradım durdum
kafayı ha yedim ha yicem o noktadayım

Bir doktora daha gösterin. Çocuk endoskopisini her hastane yapmıyor. Özellerde aşırı pahalı devlette ise aylar sonraya gün veriyorlar. Bir arkadaşım çok uğraştı oğlu için.

Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda atlatır.

Hangi şehirdesiniz?

Fırsatınız varsa üçüncü bir doktordan daha görüş alın ona göre hareket edin.Endoskopiden de korkmayın,sorunu tespit etmiş olursunuz böylelikle.Geçmil olsun.

Tedirgin olma canım artık cok kolay bir şekilde yapılabiliyor bu islem. Diyetten ise hastalığın detayına inmek daha mantıklı
evet doktor diyet dedi ama yiyemiyor ki diyet yapsın bunu bastıra bastıra söyledim
gıdalarla yeni tanıştığı için bağırsaklar ağrı yapıyor dedi

2. gittiğimiz doktor iyiydi kendi arkadaşı üniversitedeymiş orda yaptırabiliriz dedi
çok teşekkür ederim

Fırsatınız varsa üçüncü bir doktordan daha görüş alın ona göre hareket edin.Endoskopiden de korkmayın,sorunu tespit etmiş olursunuz böylelikle.Geçmil olsun.
bursada gitmediğimiz gastro kalmadı desek yeridir çoğu anlamadı iyce hırpaladılar

evet doktor diyet dedi ama yiyemiyor ki diyet yapsın bunu bastıra bastıra söyledim
gıdalarla yeni tanıştığı için bağırsaklar ağrı yapıyor dedi
Gidebildigin kdr iyi bir doktora git canım. Hatta araştırma yap. Bursa da kucuk bir yer degil bende güvenilir bir doktor bulabilirsin. Bazı doktorlar malesef kobay olarak gorebiliyor hastayı. Çocuğun ağrısı sızısı var kimin umrunda !

evet aynen öyle arkadaşım az bişe yedi diye kaç gece sabahlara kadar ağladığı umrunda değil

Çocuğunuz kaç yaşında

Benim çocuğumda da ek gıdaya geçince ciddi sıkıntılar oldu
Sizinki kadar ciddi değil galiba ama vücudu tamamen dermatit oluyordu, kaşıdıkça kanıyordu her yeri, ağlamaları korkunçtu
Biz de çok doktora götürdük. Kan testi yaptılar bir şey çıkmadı
Deri testi yapalım ama kesin çözüm olmayabilir dediler
Başka bir doktor kendiniz gözlemleyin birşeyleri keserek deneyin ddedi

Biz çocuğun yumurta ve süt alerjisi olduğunu farkettik (zaten bu ikisi çok yaygın)
Bir sene ne bebek ne de ben emzirdiğim için yumurta, süt ve süt ürünleri yemedik
Sonra yavaş yavaş verdik kendiliğinden geçti

Dediğim gibi durumunuzun ciddiyetini bilemiyorum kendi hikayemizi paylaştım çünkü bazı testler hem çocuğu yoruyor hem de çözüm olmuyo
Bu açıdan bir değerlendirin isterseniz
Allah şifa versin

çoklu gıda alerjisi şüphesi varsa
1 yaş da da böylemdir bilmiyorum ama

öncelikle çok sıkı bir diyet yapıp ki bu diyet alerji olmuşsa vücutta 15 günden önce atılmayacağı için en az 2 ay uygulayıp 3 gün kuralıyla tek tek yemeğe değişik birşey ekleyerek tespit ediliyor

çevremde küçük çocuklu olup birkaç tane alaerjik çocuklu vardı
sürekli aynı şeyleri yemekten annesi de bıkmıştı( sütten geçtiği için aynı diyeti anne ile birlikte uygulanıyor)
sonunda buluyordular ama bizimkilerde tuhaf kızarıklıklar oluşuyordu (kusma olayını hiç hatırlamıyorum bazıları kaşındı bazıları çok huysuzlandı ama kusmayı hatırlamıyorum)
arkadaşlarım doktorlar alerji için 3 yaş altını sağlıklı bilgi vermediğini söylemiş derlerdi

çok teşkkür ederim sizede geçmiş olsun
kızım 1 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…