anneler yardım edin..

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
İyi günler..
24 günlük oğlum gaz sancısı çekiyor. Kendime dikkat ediyorum. Çorap giyiyorum bu sıcakta, gaz yapacak şeyler yemiyorum. Soğuk yiyip içmiyorum.
Zeytinyağı ile karnına masaj yaptım, kimyonu kaynatıp içirdim. Uğraşıp gazını çıkartıyorum ama yine bacaklarını karnına çekiyor, ıkınıyor, ağlıyor. İki gündür çok arttı, bende uykusuzluktan bayılıcam. Başka bildiğiniz bir yöntem varsa lütfen yardım edin .. bu arada bu ikinci çocuğum ilkinde bu kadar sıkıntı yaşamamıştık.

Tane kimyon daha etkili kaynatmak yerine demlemeyi tercih et. Ve kendin de iç sütünden geçer.
Daha çok küçük ona 1-2 damla ver zararı olmasın.
Ayrıca zinco ve biogaia(yararlı probiyetiklerden oluşuyormuş)diye damlalar var, ben kullanmıştım ama doktor vermişti doktoruna sorabilirsin.
Ayrıca acı elma yağıyla(kokusu ağır biraz) masaj yap karnına ayaklarının altına işe yarar inşallah.

Kimyonu demliyorum onada içiriyorum kendim de içiyorum. Karnına zeytinyağı ile masaj yapıyorum. Henüz damla almadım. Doğal yolları denemek istedim ama alıcam galiba. . Zararı olur mu acaba? Her kafadan bir ses.. zararlı diyorlar. Gerçi doktor verdi ama..

Cörek otu yagi ic bir kasik o iyi gelie. Ve bebeklere rezene cayi felan var bebegine ondan icir vw sende ic rezene cayi. Iyi gelir

Benim oğlandan çok çektim ben. Kimyon, rezene, anason... Denemediğim yöntem kalmadı. Çocuk doktorunun önerdiği bütün gaz ilaçlarını denedim fayda etmedi. En son aile hekimimiz Bio Gaia önerdi. O biraz rahatlattı. Meğerse çocuğun ince bağırsağında fazlalık varmış.

Ne yaparsan yap, yediklerine çok dikkat etsen de bu gaz sancısı ancak hafifler, tamamen bitmez. Ama 40 gün bilemedin 2 aydan sonra azalacak merak etme. 4. ayda kalmaz pek.

Meme verirken ağzından hava kaçırmaması çok önemli, en büyük gaz sancısı sebebi o. Ağzına memenin ucunu halkasına kadar tamamen ver, kenarları bir şekilde kapattır. Hava almamalı.

Bir çay kaşığı kadar çörek otunu bir çay bardağı sıcak suya koy, ona birkaç damla ver sen gerisini iç. Rezene çayı falan tüket ama bunları da çok abartırsan çocuk bu kez ishal olur yine karnı ağırır. Sıkça masaj yap, çocuğu kolunun üstünde taşıma pozisyonu var, çocuk koluna koala gibi yapışır, o pozisyon çocuk için çok rahattır, gazını daha kolay çıkarır.

Aklıma gelenler bunlar ..

Bebeğinizin karnına,kasıklarına ve ayaklarının altına sürekli Tatlı elma yağı sürün.
Çok faydasını görürsünüz

Canim benim oğlum 1 yasinda aynen hepsini yasadık hala gazlı, zor cıkariyor kasiyor kendini vs.
KESİNLİKLE bebegine birsey verme daha cok kücük bagırsak florası yeni oluşuyor, senin sutunden gece ona sen kullan
Biogaia yada Maflor damla kullan.Ama duzenli olacak.
Bir de Nurse Harvey gaz şurubu var kesin cozum
Baska a birsey verme anne sutu dışında

Benim bebegimin de cok gaz sorunu vardi. Bir kac gaz damlasi kullandik sadece sab simplex ve little remedies ise yaradi. Ama bunun yaninda bio gaia kullaniyoruz. Oglum ancak bu sekilde 5 dakikada bir aciyla uyanmadan durabiliyor. Yalniz her narka her bebege uymayabiliyor. Mesela herkes zincoyu onerirken oglumda hic bir ise yaramadi. Ha bir de adacayi (aci elma yagi) mucize bir sey. Agrisi oldugunda bilhassa ayak altlarina masaj yapiyorum acayip rahatliyor.

İyi günler..
24 günlük oğlum gaz sancısı çekiyor. Kendime dikkat ediyorum. Çorap giyiyorum bu sıcakta, gaz yapacak şeyler yemiyorum. Soğuk yiyip içmiyorum.
Zeytinyağı ile karnına masaj yaptım, kimyonu kaynatıp içirdim. Uğraşıp gazını çıkartıyorum ama yine bacaklarını karnına çekiyor, ıkınıyor, ağlıyor. İki gündür çok arttı, bende uykusuzluktan bayılıcam. Başka bildiğiniz bir yöntem varsa lütfen yardım edin .. bu arada bu ikinci çocuğum ilkinde bu kadar sıkıntı yaşamamıştık.
Benimki de aynen senin ki gibiydi zinco kullandım çok rahat gazını yapmaya başladı artık şimdi gaz sorunumuz yok COO şükür kuzenime de önerdim bana teşekkür etti o kadar iyi bir damla yani

Ya el kadar bebege vermeyin sunlari bitkisel de olsa. Kas yapicam derken goz cikarabilirsiniz. Bi de oneriyolar artik cidden sinirleniyorum ya bu onerileri okuyup biri bebegine rezene bilmem ne icirse bebege bisey olsa kim hesabini vericek?

İyi günler..

Benim bebeğim 2 haftalık dün doktor rezeneyi benim içmem gerektiğini söyledi. Emziriyorsan humananın kimyonlu rezene çayını al iç günde 3-4 defa.
Ben bebeğe 20cc kadar veriyordum dünden bu yana ben içiyorum bebeğe vermiyorum. Bu şekilde gaza en iyi ilacın anne sütü olacağını söyledi doktor.

Gaz damlasını sürekli kullanmanın bağırsak florasını bozduğunu söyledi.

Back
X