Ben sınıf öğretmeniyim. Çocuklarda biri yapmak istemezse diğerleri de ona katılıyor. Belki bu yönden düşünerek ceza vermiş olabilir. Tabi yersiz olmuş. Birinci sınıf öğrencilerime anneleri ile beraber kurabiye hamuru yoğurup kurabiye yapmalarını ödev olarak veriyorum. El kasları sadece boya, çizgi çalışması ile gelismez. Evde bol bol makas kullansın,maskeler yapsın. Kartondan bebek giydirme oyunları var,onlardan oynasın.
Öğretmenler arasinda alfabeyi öğretin ya da ogretmeyin konusunda farklı düşüncelere sahip olanlar mevcut. Çocuğunuzun el kaslarını geliştirin öncelikle. Çizgi çalışmalarını istenen düzeyde yapıyorsa harflere geçebilirsiniz-çocuk da istekli ise-. Fakat harfler seneye yeni sistemde olması bekleniyor. Harf grupları değişecek,yazı sekli ve birleşme noktalari değişecek deniyor. Elat diye öğretime başladığımız gruplar elan diye başlayacakmış. R sesi şu anki sesten farklı yazılacakmis. Bunları araştırarak ogretmenizi tavsiye ederim,tabi öğretmek isterseniz. Benim bu yıl birinci sınıftaki öğrencim okula geldiğinde benim ismimi yazıyordu,okuyordu. Her sabah bana heyecanla notlar verip yerine oturuyordu. Şu an 6 yaşında,okula başladığında 5yaşındaydı. Bilgisi sayesinde diğerlerine göre özgüveni yüksek bir çocuk. Yeni ogrenecegi konuları dahi daha çabuk kavrıyor. Ben bunu yaparım ki öğretmenim,diyor.
Harfleri bilirse öğrenme aşamasında sıkılır konusunda da o öğrencim de böyle problem yaşamadım. Aksine onun bildiği harflerde Nisacığım ben beceremedim sanki, bir de sen anlatsana arkadaşına diyordum. Akran eğitimi de daha çok etkili oluyor,bu şekilde.